|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 565566567568569 824> |
Автор | ||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аспаруховата семејна линија е ТуркоМонголска тука нема ништо ово и не ја иэвртувај целата прикаэна эа Мадрарскиот војник.Сите преведоа тјуркски эборови само ти гледаш дури и влашки.Како и да е Бугарите се дојденци на Балканот а не староседелци,дојденци и тоа од Аэија
Изменето од Boogie - 16.Октомври.2009 во 10:47 |
||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кои се тие „сите“? Ниту еден нема.
Пак во едно житие пишува - БЛ`ГАРИ МНОГОРАЗУМНИ НАРИЦАЈУТ СЈА. Главното племе биле уноГ`НДури. На ром`нски јазик „г`нд“ значи „мисла“ Тоа што дошле од Азија не е сигурно. Историјата ги познава во земите северно од Кавказ. А таму отишле со Александар. Да го напоменам и Болг и неговиот брат Брем кои биле на Балканскиот полуостров во 4 век пр.Хр. А и народот ФИР - БОЛГ, кој се преселил во Ирландија пак тогаш. Значи имаме немалку сведоштва, кој укажуваат на автохтон произход на Блгарите. Имам и други влашки зборови(ром`нски) кои се исти со тие од прабугарите, ама чекај да видиме што ќе кажеш, јас знам де, ама се пак да има дијалог. |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не Буги, не е така, грешиш. Бугарите биле автохтони, тргнале со Алекснадар за Памир и Хиндукуш, а Аспарух ги вратил дома. Така ли е Коснакоски? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e. Turskata teza e kuha otsekade poglednata. Nema nikakvi dokazi. Nitu eden.
Barem za avtohtonata ima nekoi tragi. I vnimavaj - ne site otisle so Aleksandar, a eden pomal del. |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе испадне сега дека Власите се Бугари или пак Бугарите Власи?! Така де, и сведоштвото на Спиридон е едно од нив. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема да испадне ништо такво. Чудна логика имаш.
Спиридон не може да биде сведоштво, ама тој напишал историја, користејќи некакви сведоштва. |
||
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Македон - 16.Октомври.2009 во 18:11 |
||
"И сам Исус Христос ако слезит од небоно не можит да го уверит Македонеца оти тој е Блгарин иљи Србин" - Темко Попов
|
||
Vercingetorix
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
www.google.com, пиши АСПАРУХ оди images.
Изменето од Македон - 16.Октомври.2009 во 18:11 |
||
"И сам Исус Христос ако слезит од небоно не можит да го уверит Македонеца оти тој е Блгарин иљи Србин" - Темко Попов
|
||
Vercingetorix
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овој незнам кој е, али бугар е гарант:D
|
||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kasnakoski ocigledno e potekloto na Asparuh , Trakite sepak ne treba da gi mesas so Asparuh
|
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slikata inaku e od ovde http://www.ancient-bulgaria.com/
Изменето од ADVISOR - 16.Октомври.2009 во 16:46 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе вие и двајцата дали правите разлика од нешто нарисувано вчера или пред десетина години и историски извори од времето кога се случувале настаните? Чоли покажа на предните страни дека Орфеј во филмот е негар. Значи да заклучиме дека Траките се африканци? Има историски документи, а има и интерпретации на современици наши. Ако Буги е уметник и знае дека Аспарух е туркомонгол вие како сакате да го изобрази? Дајте некој факт за турско или пак монголско потекло. Ајде Адвизор да каже што значи „БИРУИНЦА“ И „СЕ БАГА ЛА СТ`П`Н“ (НА МАКЕДОВЛАШКИ НЕ ЗНАМ, АМА ПРЕКУ ДУНАВСКОВЛАШКИОТ ЕДНА ОД ПРАБУГАРСКИТЕ ТИТУЛИ СЕ ПРЕВЕДУВА ИДЕАЛНО) Има и многу други. На вашиот влашки кравата не ли е „ВАКА“? |
||
ADVISOR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka e ama sepak ima mongolsko vlijanie neli? Toa se Traki ama tamu inalo vlijanie od drugite pleminja toa e fakt. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога биле на исток, нормално прифатиле некакво влијани од таму.
Целата историја треба да се ревизира. Има некои тези кои се завртеле пред 100-150 години и до ден денес се доминантни, а јавно се види дека се погрешни. И за античките Македонци и за праБугарите и за Словените и воопшто во целост. Има немалку историски документи кои пишуваат за Бугари на Балканот многу пред Аспарух, ама не се поврзуваат со доминантната теорија и не се огласени. |
||
Внеси реплика | страница <1 565566567568569 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |