|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 257258259260261 824> |
Автор | |
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема што да се чудиш. Ако се вратиш назад неколку страни ќе го најдеш одговорот.
Аспарух бил водач на дел од нашите предци, оние кои со војската на Александар отишле на Исток, а Аспарух ги вратил во родните огништа на нивните прадедовци. Тие биле помалобројни. Поголемиот дел си биле тука, староседелци. |
|
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во минатото дали Аспарух ви бил водач?
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знае тој за што пишува,ти несакаш да слушаш
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто ги мешаш различни поими. Каква врска има Аспарух со монголите, па со хуните, па со татарите. Таратур ти е во главата Боромире, извини ама изгледа дека не ти се многу јасни работите. |
|
Vercingetorix
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аспарух бил бугарин,тој ја водел својата монголска армија полна од хуни и бугари.Сега бугарите викаат дека не се татари и немаат потекло монголско,а водач им бил аспарух,LOL
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Но БУгарија тогаш не постоела во Европа - како може да се Бугари
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можам, пишува Македонија, Филипи, Сирмиум, Константинополис и др. ги читам. Реката е Дунав, а левата може да е Прут. Бугари се и двајцата, штом се од Бугарија... Реков тоа е во вашиот стил - што е од Македонија е етничко македонско, штом може така зошто и тие да не се Бугари. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Картава е само една од многуте исти кои се распространети ниэ Рим - јасно се гледа дека такво нешто како Бугарија нема |
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти можеш да препознаеш нешто на ова писание сем она што сте го заокружиле?
Која е онаа река на левта страна која се влева во Дунав? Сигурен си дека е Дунав? Да не Азовско Море? Флавиј и Орфеј Бугари ли биле? |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zgolemuvanje Vidi deka Bulgarija e juzno od Dunav i toa 4-5 vek. Ima mnogu svedostva za prisustvo na Bugarite na Balkanskiot poluostrov mnogu pred da dojde Asparuh. Samo nema se uste naucnici. Ima edna dominantna teorija i se sto ne se povrzuva so neja se promolcuva. |
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во тоа време постела Бугарија на тие простори?! А колку што мене ми познато ни едниот ни другиот биле Бугари. Коснакоски поправи ме ако гршам. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е до вера. Картата е современа. Секоја извивка на брегот е како на современите карти. Натписот гласи „римска доминација по Пунските војни - 146 г. пр.Хр.“ Демек тоа е видување на Италијанците. Starite karti izgledale poinaku, ova e od 16 vek. Изменето од Каснакоски - 14.Октомври.2009 во 07:16 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некако како да не ми веруваш - ке плачам бе каснакоски эошто немаш доверба во мене,но еве сепак ке ти покажам дека Македонците не се Бугари и не само по лагите туку и по чесноста се раэликуваат
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da be, togas koristele Tajms nju roman srift.
|
|
Внеси реплика | страница <1 257258259260261 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |