|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 563564565566567 824> |
Автор | |
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koja nema vrska so TurkoMongolite,mama e vo pravo Bugarite nametnuvaat tezi za da ne se komentira po temata
|
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo vash stil eden fakt
"Bugarinot Flavij Aecij, roden vo bugarskiot grad Durostorum (denes Silistra) go pobedil hunskiot vodac Atila vo 451 godina" Sekoj od Bugarija vekje kje go pravime i nie Bugarin. Najpoznatiot treba da e Bugarinot Orfej. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи за која Бугарија станува збор - ниту Флавиј ниту Орфеј не се родиле во Бугарија колку што знам јас географија
Изменето од Boogie - 13.Октомври.2009 во 20:02 |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti pa sekoj pat se najmnogu znae[. Kade e Silistra?
Ovoj pat jas znam - Silistra e vo Bugarija, sledovatelno i Aecij e Bugarin. Toa e, vidi kolku dobri vojskovodci sme imale. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бугарија во тоа време била во Азија а не во европа зар не - Силистра е во Тракија а не во Бугарија,барем колку што знам јас географија
Изменето од Boogie - 13.Октомври.2009 во 20:11 |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Takva karta i jas mozam da napravam.
Vidi ja kartata na Evsevij Jeronim Kade e Bugarija? Durostorum e vo Bugarija!!! PS Sveti Jeronim (c. 347 – September 30, 420) Ziveel duri pred Atila! Изменето од Македон - 13.Октомври.2009 во 20:25 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ООООООООООООООООООООООООООО
АЈ направи ваква и воедно кажи ми кои се овие Мизи во Мала Азија - и каде е Бугарија,или не постои воопшто |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ti pokazuvam karta od 4-5 vek, ti mi pokazuvas nekakvi sovremeni.
Veruvam mu na Jeronim, ne na istoricarite! Poblizu do izvorite na istorijata, interpretaciite se konjunkturni. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Историчарите убаво напишале која земја каде се наоѓа - такво нешто како Бугарија на Балканот не постои лошо гледаш
Мизија гледаш постои но кои се Мизите веке е дискутабилно Еве може римска мапа ке ти е веродостојна Изменето од Boogie - 13.Октомври.2009 во 20:27 |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bugi, kartata ne e rimska, a vo istorijata mnogu raboti ne se takvi, kako sto se opisani.
Bi rekol - pogolemiot del. Kartata na Evsevij Jeronim e od vremeto za koe zboruvame, a tvoite se od ponovo vreme. Ako Bugarite bile vo Azija, od kade kje znae deka tamu e Bulgarija? Znaci Bugarite si bile tuka i ne kako turkomongoli, a kako starosedelci. Del od tie Bugari otisle so Aleksandar na istok, ama povekjeto si ostanale tuka. Asparuhovite se od aleksandrovite Bugari, a tie na Jeronim si se ovdesnite. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАко не е римска кога е направена во Римски период и сеуште стои на ѕид во Рим
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da be, togas koristele Tajms nju roman srift.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некако како да не ми веруваш - ке плачам бе каснакоски эошто немаш доверба во мене,но еве сепак ке ти покажам дека Македонците не се Бугари и не само по лагите туку и по чесноста се раэликуваат
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е до вера. Картата е современа. Секоја извивка на брегот е како на современите карти. Натписот гласи „римска доминација по Пунските војни - 146 г. пр.Хр.“ Демек тоа е видување на Италијанците. Starite karti izgledale poinaku, ova e od 16 vek. Изменето од Каснакоски - 14.Октомври.2009 во 07:16 |
|
Внеси реплика | страница <1 563564565566567 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |