IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Евреите и христијаните заедно!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Евреите и христијаните заедно!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
Автор
Порака Обратен редослед
Fise_Bilillah Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 10.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:41
znam deka marija magdalena kako so sum go gledala filmot so isus bila bludnicka i apostoliite ne ja sakale i posle isus ja zemal kako ucenik mislam i taa placese i se pokaja a veruvam vo toa deka nemale nisto
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:33
Originally posted by Fise_Bilillah Fise_Bilillah напиша:

PA ZASTO E SPOMNAT ISUS VO k*rANOT OD KAJ DOSHLO TOA OD VEDRO NEBO ILI OD ALLAH GOSPODAROT NA SITE ZIVI SUSHTESTVA NA SITE BITIJA NA ZEMJATA I NEBOTO SUDNIOT DEN DZENNETOT DZEHENNEMOT E ALLAH!!!!! ALLAHU EKBER(Allah e eden za site )

Исус е спомнат и во романот на Ден Браун (Кодот на Да Винчи) и таму се вели дека Исус бил женет со Марија Магдалена и дека имал неколку деца со неа, па сепак ти не веруваш во тоа нели?
Арапите знаеле за Христос и за христијанството со векови пред да се роди Мухаммед. Во времето на Мухаммед христијанството било раширено речиси низ цела Европа, Азија и Африка, а да не збориме пак за соседната земја на Израел - Арабија. Во Арабија христијанството се проширило многу рано, во првите векови. Има записи кои сведочат дека неколку арапски племиња групно ја примиле христијанската вера. На еден епископален собор (состанок) во Антиохија во 364г. бил и Теотин, епископ на арапите.
Од ова следува дека многу арапски племиња знаеле за Исус, па оттаму сосема е нормално и Мухаммед да чул од усните преданија на арапите некоја (извртена) приказна за Исус.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:28
neka ve cuva gospod site toa mozam samo da kazam bidejki site sme od krv i meso ne sme od pcelik nekoj od olovo nekoj od ne znam tamo shto
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:27
ova informacija sum ja zemala pred 2 dena od vesti taka rekoa ne ja izmisliv jas i mene ic ne mi e gajle dali ke veruvate vo k*ranot ili ne toa e vashe pravo samo sakame da ja rasvetlime visitnata od nevistinata nemam vreme da se zamaram i da si go trosham znaenjeto za nekoj sto e kontra so muslimanite
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:21

odgovorimi na edno prashanje evangelos zasto ako hristijanite ne veruvaat vo k*ranot, ja primaat nashata vera? A zasto vo svetot sekoj 4 e musliman, zasto vo svetot ima 6 milijardi muslimani a 3 milijardi hristijani koj sekoj den raste brojot na primacite na verata zasto e toa taka a ke mi odgovorish? iskreno i bez navredi

По ова излегува дека на Земјава моментално живеат најмалку 9 милјарди луѓе. Нели бевме 6,5 милјарди до пред некое време? Како се намноживме толку за година -две? Очигледно, овој податок за бројот на живи луѓе не ти е точен, а оној за 6 милјарди муслимани- уште помалку. Од каде овие податоци?
Вера, надеж, љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:20

A zasto vo svetot sekoj 4 e musliman, zasto vo svetot ima 6 milijardi muslimani a 3 milijardi hristijani

Ако во светот има 6 милијарди муслимани и 3 милијарди христијани, тоа значи дека во светот има 9 милијарди жители изненадување
Ако пак секој 4-ти во светот е муслиман, тоа значи дека 9 милијарди поделено со 4 е еднакво на 2.25 милијарди муслимани, наспроти првично претпоставените 6 милијарди.
Хмм чудна математика, чудна статистика.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:18
PA ZASTO E SPOMNAT ISUS VO k*rANOT OD KAJ DOSHLO TOA OD VEDRO NEBO ILI OD ALLAH GOSPODAROT NA SITE ZIVI SUSHTESTVA NA SITE BITIJA NA ZEMJATA I NEBOTO SUDNIOT DEN DZENNETOT DZEHENNEMOT E ALLAH!!!!! ALLAHU EKBER(Allah e eden za site )
Кон врв
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:16
Јован:1-17 Зашто, Законот беше даден преку Мојсеја, а преку Исуса Христа дојдоа благодатта и вистината.
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:16

vie kako ni citirate zborovi od biblijata pa nekoj zborovi se sovpagaat so k*ranot

Сепак, Библијата е напишана со векови пред Кyранот и затоа, не е потребно голема логика да се заклучи кој од кого вршел плагијатура среќа
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:15
odgovorimi na edno prashanje evangelos zasto ako hristijanite ne veruvaat vo k*ranot, ja primaat nashata vera? A zasto vo svetot sekoj 4 e musliman, zasto vo svetot ima 6 milijardi muslimani a 3 milijardi hristijani koj sekoj den raste brojot na primacite na verata zasto e toa taka a ke mi odgovorish? iskreno i bez navredi

Изменето од Fise_Bilillah - 12.Октомври.2009 во 02:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:14

zarem biblijata ne e vo k*ranot kaj nas?

Каква Библија во Кyран, што зборуваш? збунетост
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:12
tuka sme da go podelime mislenjeto a ne koj veruva a koj ne veruva tuka sme da ja rasvetlime vistinata od nevistinata
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:12
vie kako ni citirate zborovi od biblijata pa nekoj zborovi se sovpagaat so k*ranot pa nie veruvame zasto biblijata ja imame vo k*ranot togash izbrishete gi ovie temi neka ne se koristat za da ne dojde do nemoralni osobini ok
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:10
Христијанскиот Бог е поголем од Исламскиот.
Христијанскиот Бог може да се отелотвори и тоа го направил преку Исус.
Исламскиот бог не може да се отелотвори. Тој не е семоќен.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,781 секунди.