|
"ФАЛА БОГУ ШТО СУМ АТЕИСТ"! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 18> |
Автор | |||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога незнаеш што да одговориш, не се бламирај ! Со изговорот дека немаш време, а и немислиш со мене да се занимаваш е некое твое алиби, покажуваш талент на пацер кој ништо не кажува а само се јавува со некои празни коментари. Дека имаш онтолошка повереда се гледа, но се забележува дека имаш и ментална повреда. Бонус совет: не кометирај кога немаш абер, а ако имаш желба да бидеш присутен на форумов, обидисе само да прашуваш, не ги бламирај останатите православни, зашто и јас сум еден од нив, па искрено кога ќе те видам со вакви празни коментари на констатциите кои ги презентирав, не само муслиманите, ниту будистите, а ниту пак протестантите заедно со римокатолиците, а ниту православните имаат одговор заедно со сите светци да се симнат, пак кје немаат одговор.! Ти реков, трк во Работнички дом на интезивен к*рс. Изменето од Marko sk - 11.Октомври.2009 во 21:29 |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marko sk се извинувам што се мешам - ме збуни кога прочитав дека ти велиш дека си еден од православните. Зарем ти не си атеист?
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам ќe можеш да разбереш во која смисла сум православен: Крстен, одрастант во православно семејство, иако таткоми беше комунист, сепак опкружавењето и т.н. го прави своето. Кога се зборува за верата (на пример: православие вс протенстатизам) секогаш сум на страна на православието. Пред година дена постирав еден текст за мемите, за мем базените. На кратко: моралните норми, начинот на прецепција, ставовите по многу прашања и т.н. секако дека се имаат формирано ( покрај останатите фактори) и под влианје на православната средина. Пример, Ако земеме некој индиец од Бомбај ( атеист) и некој атеист од Скопје, со слична возраст, слично образование, интелект и сличен степен на културни потреби и т.н. сигурно јас се разликувам по многу нешта од тој индиец, иако сме двајцата атеисти. Мислам дека ме разбра што сакав да кажам. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marko saka da kaze deka e Pravoslaven ateist,taka li e? |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, те разбирам Marko Sk. Иако не ја гледам смислата да застануваш на страна на конкретна религија доколку си навистина атеист. Но тоа е твое право, нормално. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da, malku da se nasalime . Marko e nas covek, nema da se naluti, se nadevam . |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еее де, какво лутење, а нема ни зашто! Туку ајде да го појаснам болдираното - прашањето зашто завземам страна ( иако во претходниот пост го објаснив) сега малку метафорично, од причина што (вернициве) преферирате метафори,параболи, такви нешта. Еве ќе го земам фудбалот (како најважна споредна работа на светот ), иако некој верник може да ми замери што верата ја споредувам со така минорна работа, но сепак посликовито е: Ако некој го интересира фудбалот, може ли да оди на утакмица и да биде дел од таа атмосвера или треба да биде член на некое фудбалско навивачко друштво па да оди на стадион и да пагја во делириум кога неговиот тим победува или губи. За жал верниците се како навивачине, ќе `изгинат` бранејќи го својот клуб, т.е. тие веруваат дека на пример Вардар е подобар од Реал Мадрид, и точка. И без разлика кој е подобар, тие (за жал)веруваат дека го знаат фудбалот, неговата суштина, неговата филозофија, и т.н., а најчесто се тапа јонсон за самата игра. Значи: човек покрај другите свои опсервации и интереси, покрај своите лични убедувања дека фудбалот не е најзначајната споредна работа на светот, ништо чудно не е ако тој сепак има свој фаворитен клуб, а притоа немора да биде член на навивачкото фудбалско друштво на истоимениот клуб, и уште подобро, неоптеретен од `галамта` на запалените `фанови` ја согледува мнооооогу пореално целата концепција на самата `игра`. А да незборам колку подбро ги гледа и офсјад ситуациите како и `прлјавата` игра на давта тима. Изменето од Marko sk - 12.Октомври.2009 во 01:13 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marko e simpatizer. I toa e negovo pravo! |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фааааала БОГУ, конечно се разбравме ! Изменето од Marko sk - 13.Октомври.2009 во 08:50 |
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ateizmot ja zagubi bitkata so umot!! Vo SAD recisi sekoja sedmica i mesec nastanuva edn nova verska grupacija, sekta ili kult. Za nekolku meseci ili najmnogu za edna godina tie pristignuvaat i do nas. Se poveke ima proroci, gataci, novi verski izvori i nauki. Covestvoto kako da e se poveke religiozno. Materijalistickata koncepcija na ateizmot ne moze veke da gi izdrzi predizvicite i problemite za koi nema odgovor. Mnozina se poveke se interesiraat za "otadesnoto".Posledicata na toa e veruvanje vo se i sesto- praznoverie. Lugeto se poveke se naivni i se polesno e da se izmamat. Kako sto e istaknato, za toa najzasluzni se svetskite TV kompanii koi se poveke prikazuvaat filmovi i emisii so otvoreno ili so diskretno ufrleni idei od magijata, astrologijata, spiritizmot, okoltizmot. Mas --mediumite imaat domonaantno vlijanie vrz denesnoto prifakanje na natprirodnoto. Nasproti ocekuvanjata na ateizmot, istorijata nema da ja zavrsat ateistickite, tuku religijozno-mistickite sili. Dolgo se kriese faktot za nepobedlivosta na verskite pravci, koao i za mokta na nekoi hristijanski crkvi na svetskata politicka scena [kako sto e katolickata vo cel svet, ili desnoto krilo na protestantskite crkvi vo Amerika]. Iako bevme uceni deka "religiite ke izumiraat" , vistinata e sosem poinakva. Ne samo sto ne izumiraat, tuku tie se poveke se mnozat. Kade odi svetot so vrtoglava brzina?-Ateizmot nema odgovor. Toj ja zagubi bitkata za umot. Sega taa bitka ja bijat okultnite sili. |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagoj, fundamentalnoto prashanje e zoshto se javuvaat tolku mnogu alternativni veruvanja i pokraj postoenjeto na dovolen broj religii niz svetov?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaeteli zasto satanata nema celosna vlast vrz site luge na zemjata????
Odgovorot e Isus Hristos!!!! |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе, велам јас овој е откачен! Ако гледаме од друг аспект и јас како „докажан и окоравен“ атеист, со голема почит гледам кон православието. Да, во никој случај неможе да се запостави (потцени) историската улога што тоа ја има одиграно за биттисувањево на македонскиот народ. И за уметничките достигнувања (фреско сликарство, копаничарство, архитектура ...). Апсолутно го ценам сето ова погоре, но ете, во никој случај и неможам да поверувам во тоа за бог и ... веќе знаете! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |