|
Факултет во секој град |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | |
sneze56
Нов член Регистриран: 09.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site mislenja gi procitav, ne znam sekoj po kolku godini ima ama ovaa e razocaruvacki, ako ste mladi katastrofa , zosto da nema fakultet vo sekoj grad-opstina , bravo za "fiks" so negovite gledista i razmisluvanja ispod nivo mi e da polemiziram so vas
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"zosto da nema fakultet vo sekoj grad-opstina"
........svashta!...ili seshto ke beshe?....koj da znae... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море и во секое село да се отвори по еден факултет!
|
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
sneze56
Нов член Регистриран: 09.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza na pamet , so tesni gledista, hahahaa
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИР со сите
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
порано се согласував за идејава, затоа што има многу кои не можат да си дозволат да студираат во скопје, па поради тие причини е добро за нив
НО, кога гледам дека на факултетите во велес, се запишуваат некои што едвај избуткале во средно,... и имаат предавања два пати во месецот ( каков факултет е тоа, не ми е јасно ), а другото време го трошат за киснење низ градот и околината... тогаш не сум за идејата да има факултет во секој град
се нервирам од самата помисла кога гледам кои и какви,... на пример, идни правници студираат во велес, ( почнувајќи од родата моја, што матурата ја помина со слушалки и со 5 професори онлајн )... не можам да го сфатам, ни па да се помирам со сето ова
а за факултетот во штип, се чудам како и зошто примиле такви студенти.... студираат англиски, не знаат sweet да напишат.... не е секој за факултет, а денеска почнаа сите со постдипломски.... крајот не се гледа стварно да се разочара човек и во студии и во се
|
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лани 85%од младите на факс се запишале-како ни е тргнато за некоја година најплатена професија лопатар ќе бидеЌе треба црнци да увеземе да рмбаат...
|
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ех Бисерна, одамна јас предупредив за ризикот од состојбата која ти сега ја опиша....
Но ме направија ваква и онаква.... Ако...реков јас..времето ќе покаже дека сум била во право....за жал.... |
|
МИР со сите
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е толкав проблем каде и колку факултети ќе се отворат, туку критериумите по кој се примаат студенти.
85% високо образован кадар за една толку мала држава, бутај све живо и диво, демек колку да не седат без работа, па ај нека студираат.
Место да се сконцентрираат на развивање на занаетите, поттик на слични програми и бизниси, само факултети се отвараат на секој чекор, бизнис и менаџмент....
саде бизнисмени, менаџери и ИТ експерти ќе бидуваат сите а ни Р од работа нема да имаат.
Не се проблем новите локации туку што после тоа. Повторно се јавува истиот проблем што во помалите градови каде ќе се лоцираат овие високо-образовни институции нема перспектива за т.н дипломци.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оној кој учи ке учи и во Скопје и на државен и на приватен. Оној кој сака да има само диплома истата ке ја земе без разлика дали ке студира на Св Кирил или во матичниот град (н адисперзираните) или на приватен.
Према тоа не е проблемот во дисперзијата туку во моменталната состојба во нашето образование. За жал нашето образование е до тој степен политизирано, без никакви морални вредности што се повеке станува место каде важна е локалната, партиската моќ, каде авторитетот на наставниот кадар е сведен на нула и каде и самиот наставен кадар се претопи во маса. Зошто? Па чим дојде ред со партиска книшка како единствен квалитет да се добие раководна функција, чим петката МОРА да се пише заради тоа што инаку на наставниот кадар бргу ке му с епокаже врата нема веке квалитет. За жал не се гледа ни излез. Ги следам новите закони кои се носат. Во сите стои казни, казни и казни и тоа колку двегодишна плата на наставниот кадар. Па кој будала ке си дозволи да ја изгуби основната егзистенција кога не може ама баш ништо да промени. Ова е време на лудило-транзиција која земјата ( а со неа и образованието) го носи с еповеќе во жив песок. Додека не го проголтне. |
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мамамд издржано како и секогаш.....
Се согласувам потполно, со мали исклучоци за диперзираните студии (причините се објаснети на темава).... Образованието ни е распашана банда.... |
|
МИР со сите
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ami kako?! ....em , informatichka,...em , visoko obrazovan narod e....nema duma za toa !
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како еден од поборниците за идејата за дисперзија на факултетите полека се разочарувам од неуспехот на оваа извонредна идеја. За мене пак е неоспорен еден факт-политизација, меѓупартиски ресметки за неуспех, без да се размисли дека е во интерес и на оние кои тоа на друг начин луксузот факултет не можат да си го дозволат.
Гевгелија ќе остане без факултет? |
|
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |