IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Евреите и христијаните заедно!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Евреите и христијаните заедно!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 19>
Автор
Порака
IHLAS_MUSLIMA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 02:24
mozam da kazam deka bezvredni postovi citam kako vie sto ne veruvate vo nashiot k*ran zasto da veruvame i nie i zasto da ni se dokazuvate veruvajte si vo toa sto "veruvate " nie imamo na komu da veruvame na eden gospod sto nikoj ziv covek ne go videl a nitu ke go vidi na ovoj svet sto nema potreba od nuzda molenje jadenje i pienje i spienje i red drugi raboti nie ne veruvame vo takov gospod kaoo sto veruvate vie zasto gospod nema potreba od vakvi raboti nema problem sekoj za sebe
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 14:49

Originally posted by IHLAS_MUSLIMA IHLAS_MUSLIMA напиша:

mozam da kazam deka bezvredni postovi citam kako vie sto ne veruvate vo nashiot k*ran zasto da veruvame i nie i zasto da ni se dokazuvate veruvajte si vo toa sto "veruvate " nie imamo na komu da veruvame na eden gospod sto nikoj ziv covek ne go videl a nitu ke go vidi na ovoj svet sto nema potreba od nuzda molenje jadenje i pienje i spienje i red drugi raboti nie ne veruvame vo takov gospod kaoo sto veruvate vie zasto gospod nema potreba od vakvi raboti nema problem sekoj za sebe
Никој не те тера да веруваш во таков Господ што имал потреби, барем кај нас нема присила во верата, таа е слободен избор на поединецот, за разлика од кај муслиманите.Ти не ни смееш да помислиш да веруваш во нешто друго...

Изменето од Messenger - 08.Октомври.2009 во 14:57
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
IHLAS_MUSLIMA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Октомври.2009
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 15:36
ne smejam da pomislam na nesto drugo da veruvam osven vo gospod eden kiks takov vo mojata vera i tesko mene koga ke umram kaj gospod koga ke idam nema da izlezam nikogash od dzennem
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:45

spiros ako isus e gospod nemal potreba da ja navednuva glavata da se moli na bog sega isus ako e gospod na koj drug gospod se molel ne mi e jasno ?

Посестримо ихлас - муслима, кога би ја познавала барем малку Љубовта и Милоста на СОВРШЕНИОТ БОГ, тогаш засигурно би знаела дека Неговата Мудрост - Која Тој за спасение на сите ја отелотвори во Исус, Кој ни ја престави Совршената Вера, Совршениот ислам - е Вистински Господ и повеќе од секој Ангел, Пророк, Книга, Камен, ... но не повеќе од БОГА (Отецот на Животот)!

Тој БОГ, Тој Отец на Животот, беше и е во чистото срце Исусово а не во дрво или камен, кон кои се клањаат милиони т.н. верници!

Тебе посестримо оној бог што живее во храмови градени од човечка рака или во меканскиот камен, а мене - Иншалах - драга посестримо, Оној БОГ во Исуса Христа!

Вечно да е Фален и Славен!

АМИН

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 18:54
Амин.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
al__ISLAM Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Септември.2009
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al__ISLAM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 21:45
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Никој не те тера да веруваш во таков Господ што имал потреби, барем кај нас нема присила во верата, таа е слободен избор на поединецот, за разлика од кај муслиманите.Ти не ни смееш да помислиш да веруваш во нешто друго...

akaj ima prislila vo verata se znae vo sto veruvat muslimanite   se drugo ostaloe sirk
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 22:09
Originally posted by al__ISLAM al__ISLAM напиша:

a kaj ima prislila vo verata? se znae vo sto veruvat muslimanite.   se drugo ostalo e sirk

Пред извесно време прочитав едно сведоштво од еден имам, кој - преку Милоста БОЖЈА го открил и прифатил Исламот во Исус!

Што мислиш, што му направиле најблиските?

1. Го подржале во прекрасната вера која со радосно срце ја добил од Алах!
2. Го присилиле - дури со огнено оружје - на преданијата од пророкот мухамед (с.а.в.с)

Повели избери 1 или 2 и кажими дали има присила или нема !

in Time & Eternity!

Кон врв
al_islamia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Октомври.2009
Поени: 121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al_islamia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2009 во 20:44
Originally posted by spiros spiros напиша:

Originally posted by al__ISLAM al__ISLAM напиша:

a kaj ima prislila vo verata? se znae vo sto veruvat muslimanite.   se drugo ostalo e sirk

Пред извесно време прочитав едно сведоштво од еден имам, кој - преку Милоста БОЖЈА го открил и прифатил Исламот во Исус!

Што мислиш, што му направиле најблиските?

1. Го подржале во прекрасната вера која со радосно срце ја добил од Алах!
2. Го присилиле - дури со огнено оружје - на преданијата од пророкот мухамед (с.а.в.с)

Повели избери 1 или 2 и кажими дали има присила или нема !

ма каква присила во исламот нема присила јас те присилувам тебе да прифатиш ислам ,, не, ти зборувам од исламски аспект , а не рекла казала
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 00:00
Originally posted by al_islamia al_islamia напиша:

ма каква присила во исламот нема присила јас те присилувам тебе да прифатиш ислам ,, не, ти зборувам од исламски аспект , а не рекла казала

Побратиме ал-исламија, нема нешто на оваа планета што ме влече повеќе од СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС ХРИСТОС! Оној Исус Христос кој по мајка е евреин!

Само во тој Ислам навистина нема присила, а се друго не е Совршена Вистина!

Кој мисли дека може БОГА (ЕЛОАХ, АЛАХ) да Го прелаже, сѐ лаже себеси!

Човекот - за кого погоре пишував - со цело срце го прифатил Исламот на Живото Евангелие (Исус Христос) и кога кажал отворено, човек од неговата најблиска родбинска врска се обидел да го убие!

Дали е тоа насилство или не е?

Кажи, Алах гледа и знае сѐ!

in Time & Eternity!

Кон врв
Fise_Bilillah Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 10.Октомври.2009
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fise_Bilillah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 03:05
zdravo na site i sellam alejkum na site muslimani braka i sestri sekoj so svoja vera koj kako si pocituva i koj kako saka se moli sekoj so svoj grev vo grop ke vleze sekoj poedinec ke odgovara na sudniot den bez polaganje smetka nikoj nema da pomimene pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 08:40
Алејкум Селам + Алеихем Шалом и добредојде на форумов !
in Time & Eternity!

Кон врв
al_islamia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Октомври.2009
Поени: 121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al_islamia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 17:57
Originally posted by spiros spiros напиша:

[QUOTE=al_islamia]

Побратиме ал-исламија, нема нешто на оваа планета што ме влече повеќе од СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС ХРИСТОС! Оној Исус Христос кој по мајка е евреин!

Само во тој Ислам навистина нема присила, а се друго не е Совршена Вистина!

Кој мисли дека може БОГА (ЕЛОАХ, АЛАХ) да Го прелаже, сѐ лаже себеси!

Човекот - за кого погоре пишував - со цело срце го прифатил Исламот на Живото Евангелие (Исус Христос) и кога кажал отворено, човек од неговата најблиска родбинска врска се обидел да го убие!

Дали е тоа насилство или не е?

Кажи, Алах гледа и знае сѐ!

[/QUOTE
korenite na sovrsenosta ili vo islamaskata univerzalnost lezi vo samiot centralen princip   pokornost na sopstvenata volja kon edniniot bog ,, vo islamot ne moze da postojat sostojbi , t.e veruvanje na covekot kako spasitel , i neka ti bide jasno muslimanite veruvaat vo isus i vo site drugi vrovesnici i toaa uslov da se bide musliman veruvaat vo isus kako verovesnik kako rob na boga ,, vie gi nadminavte site granicite smetajki go isus kako bog ramnopraven na boga isto taka go proglasivte i kako sin negov ,.

tebe tvojata vera mene mojata vera . pa bog e toj koj ke sudi megu nas
pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 21:10
Originally posted by al_islamia al_islamia напиша:

korenite na sovrsenosta ili vo islamaskata univerzalnost lezi vo samiot centralen princip   pokornost na sopstvenata volja kon edniniot bog ,, vo islamot ne moze da postojat sostojbi , t.e veruvanje na covekot kako spasitel , i neka ti bide jasno muslimanite veruvaat vo isus i vo site drugi vrovesnici i toaa uslov da se bide musliman veruvaat vo isus kako verovesnik kako rob na boga ,, vie gi nadminavte site granicite smetajki go isus kako bog ramnopraven na boga isto taka go proglasivte i kako sin negov ,.

tebe tvojata vera mene mojata vera . pa bog e toj koj ke sudi megu nas
pozdrav

Во Исус, СОВРШЕНИОТ БОГ ја отелотвори Својата СОВРШЕНА ВОЛЈА преку Која и за Која е сè создадено!

Да се израмнува Тој со луѓе создадени од земја или од семе од маж, е голема лага и грев !

Но, ајде да видиме дали луѓето што сами се нарекуваат и прогласуваат верници, навистина го следат Исус (Иса), како и другите посланици!?

Без разлика дали во земјите што имаат претежно јудејско, христијанско или сунитско население, ако се погледне во структурите на државата, со (поголема или помала разлика и ) сигурност, ќе се види дека тие не ја споредуваат Христовата праведност, равноправност и Мирољубие! Дека се наоружуваат и припремаат за војни против своите блиски - според нечии противхристови обичаи - што значи сосема во спротивниот правец од отелотворението на Совршената ВОЛЈА БОЖЈА (Исус Христос)!

Но, зошто е тоа така?

Одговорот е: Невера или псеудо вера!

Еден вистински верник е потполно праведен, равноправен и Мирољубив до таа мера, да тој воопшто не му треба меч (оружје)!

Тоа е еден од многуте докази дека луѓето, конфесиите и државите што самите се нарекуваат и прогласуваат за верници, нити ја познаваат нити ја следат Совршената ВОЛЈА БОЖЈА (Исус Христос)и СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во Него!

Ако некаде грешам, слободно поправиме.

Повели!

in Time & Eternity!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2009 во 21:13

Edno prashanje do site muslimani... neshto sto od sekogash sum sakal da gi prasham bidejki postojano se javuvaat na forumov so eden edinstven "probelem", a toa e veruvanjeto ili neveruvanjeto dali Isus e Bozhji sin, a so toa kako krajna konsekvenca i Bog.

Prashanjeto mi e ova:

Dali menuva neshto sushtinski vo vrednosta na Isusovoto propovedanje veruvanjeto dali e i toj Bog ili ne?

Dali povekje kje se "fati" negovoto propovedanje ako mislime deka ne e Bog?

Istoto prashanje, no obratno postaveno, bi vazhelo i za hristijanite: Dali Isusovoto propovedanje povekje kje se "fati" ako veruvame deka e Bog?

Ili kazhano so drugi zborovi; Dali vrednosta na Isusovite zborovi zavisi od nasheto veruvanje dali e Bog ili ne?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.