|
Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат? |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
allah vo k*ranot veli : slucajot so marija e slicen so sozdavanjeto na adam i eva znaci nie ne sme na gospod deca zasto gospod nema deca nitu zena nitu praj deca nitu raga deca nisto od toa ne poseduva gospod tuku ete gospod e moken sve so saka da napraj znaci adem e svoren od zemja glina znaci nie sme potomci na adam i eva potovmstvo nie majka i tatko dadam eva a gospod ne nie tatko
|
|||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ni edno dete ne e bitno od koja vera e ne e dete na gospod nie sme robovi na gopsod mu robuvame vo smisol so ibadet pokoruvanje i strav ako gospod nie tatko ondak zasto se molime zasto se plasime od nego zasto gi kaznuva lugjeto ako ni e tatko estagfirullah sudo ne videno od vas e ova
|
|||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
duri ni isus ne e bozji sin tugu rob i praten od boga nemu da mu robivua a ne nie na isus nie imame gospod i toj e eden za cel svet za site veri za site naciii
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Навистина Кyранот ги осудува сите други вери и вели дека сите немуслимани ќе завршат во пеколот, освен во еден малку контрадикторен ајет каде што го вели обратното:
"Навистина, оние кои веруваат и оние кои се Евреи, Христијани, Сабејци, и оние кои веруваа во Денот Ахиертски, и кои работеа добри дела, кај нив има награда кај Господарот свој, навистина! Тие не ќе стравуваат и не ќе тагуваат!"
(Ел Бекера, 62)
Ова е една од главните разлика меѓу Христијанството и Исламот. Ние христијаните не сме робови на Бог, туку негови деца, и не му робуваме (не сме во ропство), туку Го љубиме и со љубов и од љубов го славиме, величаме, а извршувањето на Неговите заповеди не го правиме за Негово добро, туку за наше добро.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
IHLAS_MUSLIMA, не знаеш со каков дечко си фаќаш работа
на крај толку ќе те шармира, што доброволно ќе се покрстиш атер за него п.с. модератору, само ако си ми го избришал удварачкиов пост |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
само со три добри дела ќе се спасат
ни едно више ни едно помаллку |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kej fala ali jas imam maz i ne idam jas so kafiri izvini vaka ako ti treba maz dojdi ke ti najdeme mene ne mi treba jas imam maz
|
|||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dosta se krtev jas porano krstenjeto nema nikakov znacenje pozdrav da bilo nekoe znacenje ke se krstev den denes a nemase da bidam vernicka muslimanka
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А како би можел да знаеш, кога неверуваш?!
Денеска опоменав еден човек на работа за неговото однесување при работа, а тој горделиво ми одговори дека тоа не е ништо лошо! Не помина нити една минута, а светилката што беше над него, му падна баш пред неговиот нос! Пак отидов кај него и понижно му појаснив дека горделивоста е непосредно пред падот! Но тој незнам дали ме разбра, бидејќи и тој како многу други, ги негираат Писмата на христовите очевидци! Не Мајкл, БОГ мие Сведок дека јас навистина не сум достоен ... , но тоа не менува ништо на Неговата Љубов кон мене и сите оние коишто не можат да живеат без Милоста Негова (Христос) ! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти благодарам и јас на тебе за добрите желби, во надеж да дознаеш дека мојот живот и моето здравје е во рацете на Милостивиот БОГ, без Кого неможам нити еден здив да земам, а камоли за ВИСТИНАТА некому да посведочам! И сега мислам дека треба да се дојде до клучот на прашањето : Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат? Клучот и ВИСТИНАТА Совршена, потполна цела е; дека како христијаните така и нехристијаните можат единствено да се спасат преку Милоста БОЖЈА која - според верата на христијаните - се отелотвори во Исус, а не со “своите“ поносни дела! Затоа браќа и сестри, пријатели и сите останати, заеднички да ги завртиме своите погледи, глави и пред сё срца кон понижниот а на голгота воздигнатиот Христос и не дозволиме било што друго да нё одвои од БОЖЈАТА Вистина во Него! АМИН |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znachi, spored tebe, spasuvanje postoi samo preku verata, a ne preku delata. Zgora na toa, delata sto gi pravat lugjeto, dokolku ne veruvaat vo Isus kako sto veruvash ti, gi klasificirash po defolt kako "svoi ponosni dela".
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Na ova prasanje samo BOG moze da dade tocen i zadovolitelen odgovor. Nie samo mozeme da spekulirame. Изменето од KINGDAVID - 09.Октомври.2009 во 01:29 |
|||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |