|
Евреите и христијаните заедно! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Автор | ||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mozam da kazam deka bezvredni postovi citam kako vie sto ne veruvate vo nashiot k*ran zasto da veruvame i nie i zasto da ni se dokazuvate veruvajte si vo toa sto "veruvate " nie imamo na komu da veruvame na eden gospod sto nikoj ziv covek ne go videl a nitu ke go vidi na ovoj svet sto nema potreba od nuzda molenje jadenje i pienje i spienje i red drugi raboti nie ne veruvame vo takov gospod kaoo sto veruvate vie zasto gospod nema potreba od vakvi raboti nema problem sekoj za sebe
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Messenger - 08.Октомври.2009 во 14:57 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne smejam da pomislam na nesto drugo da veruvam osven vo gospod eden kiks takov vo mojata vera i tesko mene koga ke umram kaj gospod koga ke idam nema da izlezam nikogash od dzennem
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Посестримо ихлас - муслима, кога би ја познавала барем малку Љубовта и Милоста на СОВРШЕНИОТ БОГ, тогаш засигурно би знаела дека Неговата Мудрост - Која Тој за спасение на сите ја отелотвори во Исус, Кој ни ја престави Совршената Вера, Совршениот ислам - е Вистински Господ и повеќе од секој Ангел, Пророк, Книга, Камен, ... но не повеќе од БОГА (Отецот на Животот)! Тој БОГ, Тој Отец на Животот, беше и е во чистото срце Исусово а не во дрво или камен, кон кои се клањаат милиони т.н. верници! Тебе посестримо оној бог што живее во храмови градени од човечка рака или во меканскиот камен, а мене - Иншалах - драга посестримо, Оној БОГ во Исуса Христа! Вечно да е Фален и Славен! АМИН |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Амин.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
akaj ima prislila vo verata se znae vo sto veruvat muslimanite se drugo ostaloe sirk |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред извесно време прочитав едно сведоштво од еден имам, кој - преку Милоста БОЖЈА го открил и прифатил Исламот во Исус! Што мислиш, што му направиле најблиските? 1. Го подржале во прекрасната вера која со радосно срце ја добил од Алах! 2. Го присилиле - дури со огнено оружје - на преданијата од пророкот мухамед (с.а.в.с) Повели избери 1 или 2 и кажими дали има присила или нема ! |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
al_islamia
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ма каква присила во исламот нема присила јас те присилувам тебе да прифатиш ислам ,, не, ти зборувам од исламски аспект , а не рекла казала |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Побратиме ал-исламија, нема нешто на оваа планета што ме влече повеќе од СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС ХРИСТОС! Оној Исус Христос кој по мајка е евреин! Само во тој Ислам навистина нема присила, а се друго не е Совршена Вистина! Кој мисли дека може БОГА (ЕЛОАХ, АЛАХ) да Го прелаже, сѐ лаже себеси! Човекот - за кого погоре пишував - со цело срце го прифатил Исламот на Живото Евангелие (Исус Христос) и кога кажал отворено, човек од неговата најблиска родбинска врска се обидел да го убие! Дали е тоа насилство или не е? Кажи, Алах гледа и знае сѐ! |
||
||
Fise_Bilillah
Група Регистриран: 10.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zdravo na site i sellam alejkum na site muslimani braka i sestri sekoj so svoja vera koj kako si pocituva i koj kako saka se moli sekoj so svoj grev vo grop ke vleze sekoj poedinec ke odgovara na sudniot den bez polaganje smetka nikoj nema da pomimene pozdrav
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Алејкум Селам + Алеихем Шалом и добредојде на форумов !
|
||
||
al_islamia
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Побратиме ал-исламија, нема нешто на оваа планета што ме влече повеќе од СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во ИСУС ХРИСТОС! Оној Исус Христос кој по мајка е евреин! Само во тој Ислам навистина нема присила, а се друго не е Совршена Вистина! Кој мисли дека може БОГА (ЕЛОАХ, АЛАХ) да Го прелаже, сѐ лаже себеси! Човекот - за кого погоре пишував - со цело срце го прифатил Исламот на Живото Евангелие (Исус Христос) и кога кажал отворено, човек од неговата најблиска родбинска врска се обидел да го убие! Дали е тоа насилство или не е? Кажи, Алах гледа и знае сѐ! [/QUOTE korenite na sovrsenosta ili vo islamaskata univerzalnost lezi vo samiot centralen princip pokornost na sopstvenata volja kon edniniot bog ,, vo islamot ne moze da postojat sostojbi , t.e veruvanje na covekot kako spasitel , i neka ti bide jasno muslimanite veruvaat vo isus i vo site drugi vrovesnici i toaa uslov da se bide musliman veruvaat vo isus kako verovesnik kako rob na boga ,, vie gi nadminavte site granicite smetajki go isus kako bog ramnopraven na boga isto taka go proglasivte i kako sin negov ,. tebe tvojata vera mene mojata vera . pa bog e toj koj ke sudi megu nas pozdrav |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во Исус, СОВРШЕНИОТ БОГ ја отелотвори Својата СОВРШЕНА ВОЛЈА преку Која и за Која е сè создадено! Да се израмнува Тој со луѓе создадени од земја или од семе од маж, е голема лага и грев ! Но, ајде да видиме дали луѓето што сами се нарекуваат и прогласуваат верници, навистина го следат Исус (Иса), како и другите посланици!? Без разлика дали во земјите што имаат претежно јудејско, христијанско или сунитско население, ако се погледне во структурите на државата, со (поголема или помала разлика и ) сигурност, ќе се види дека тие не ја споредуваат Христовата праведност, равноправност и Мирољубие! Дека се наоружуваат и припремаат за војни против своите блиски - според нечии противхристови обичаи - што значи сосема во спротивниот правец од отелотворението на Совршената ВОЛЈА БОЖЈА (Исус Христос)! Но, зошто е тоа така? Одговорот е: Невера или псеудо вера! Еден вистински верник е потполно праведен, равноправен и Мирољубив до таа мера, да тој воопшто не му треба меч (оружје)! Тоа е еден од многуте докази дека луѓето, конфесиите и државите што самите се нарекуваат и прогласуваат за верници, нити ја познаваат нити ја следат Совршената ВОЛЈА БОЖЈА (Исус Христос)и СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ во Него! Ако некаде грешам, слободно поправиме. Повели! |
||
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edno prashanje do site muslimani... neshto sto od sekogash sum sakal da gi prasham bidejki postojano se javuvaat na forumov so eden edinstven "probelem", a toa e veruvanjeto ili neveruvanjeto dali Isus e Bozhji sin, a so toa kako krajna konsekvenca i Bog. Prashanjeto mi e ova: Dali menuva neshto sushtinski vo vrednosta na Isusovoto propovedanje veruvanjeto dali e i toj Bog ili ne? Dali povekje kje se "fati" negovoto propovedanje ako mislime deka ne e Bog? Istoto prashanje, no obratno postaveno, bi vazhelo i za hristijanite: Dali Isusovoto propovedanje povekje kje se "fati" ako veruvame deka e Bog? Ili kazhano so drugi zborovi; Dali vrednosta na Isusovite zborovi zavisi od nasheto veruvanje dali e Bog ili ne? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |