IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
Автор
Порака
IHLAS_MUSLIMA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 03.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 22:15
allah vo k*ranot veli : slucajot so marija e slicen so sozdavanjeto na adam i eva znaci nie ne sme na gospod deca zasto gospod nema deca nitu zena nitu praj deca nitu raga deca nisto od toa ne poseduva gospod tuku ete gospod e moken sve so saka da napraj znaci adem e svoren od zemja glina znaci nie sme potomci na adam i eva potovmstvo nie majka i tatko dadam eva a gospod ne nie tatko
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 22:17
ni edno dete ne e bitno od koja vera e ne e dete na gospod nie sme robovi na gopsod mu robuvame vo smisol so ibadet pokoruvanje i strav ako gospod nie tatko ondak zasto se molime zasto se plasime od nego zasto gi kaznuva lugjeto ako ni e tatko estagfirullah sudo ne videno od vas e ova
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 22:18
duri ni isus ne e bozji sin tugu rob i praten od boga nemu da mu robivua a ne nie na isus nie imame gospod i toj e eden za cel svet za site veri za site naciii
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 23:23
Originally posted by IHLAS_MUSLIMA IHLAS_MUSLIMA напиша:

vidi vaka jas od moj pamet nema da kazam licno k*ranski kazuvam ajeti vo koj gospod veli koj ke mi dojde so druga vera a ne so islamskata vera nema da bide spasen i nema da mu se prima ni edno delo makar da gi pravel i naj golemi i naj dobrite dela na ovoj svet

Навистина Кyранот ги осудува сите други вери и вели дека сите немуслимани ќе завршат во пеколот, освен во еден малку контрадикторен ајет каде што го вели обратното:

"Навистина, оние кои веруваат и оние кои се Евреи, Христијани, Сабејци, и оние кои веруваа во Денот Ахиертски, и кои работеа добри дела, кај нив има награда кај Господарот свој, навистина! Тие не ќе стравуваат и не ќе тагуваат!"
(Ел Бекера, 62)

Originally posted by IHLAS_MUSLIMA IHLAS_MUSLIMA напиша:

nie sme robovi na gopsod mu robuvame

Ова е една од главните разлика меѓу Христијанството и Исламот. Ние христијаните не сме робови на Бог, туку негови деца, и не му робуваме (не сме во ропство), туку Го љубиме и со љубов и од љубов го славиме, величаме, а извршувањето на Неговите заповеди не го правиме за Негово добро, туку за наше добро.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 23:35
размислување  IHLAS_MUSLIMA, не знаеш со каков дечко си фаќаш работа
на крај толку ќе те шармира, што доброволно ќе се покрстиш атер за негољубов

п.с. модератору, само ако си ми го избришал удварачкиов пост кубење%20коса
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 23:37
само со три добри дела ќе се спасат
ни едно више ни едно помаллку

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2009 во 23:41
Originally posted by spiros spiros напиша:

Кажими Мајкл, кој му помогна на човекот: јас или Милоста БОЖЈА (Господ Исус Христос)???
Незнам, не сум бил таму и незнам за што конкретно се работело. Освен тие две наведени, пoстојат и натамошни опции

Како да молчам Мајкл, како да не зборувам (пишувам) за ВИСТИНАТА?
Се работи за тоа што ти честопати во своите коментари велиш дека не си достоен за истата. Ако не си, тогаш неможеш ниту да ја примаш а оттаму тоа кое тогаш би било напишано како коментар не би доаѓало од вистината, а ако си, тогаш можеш.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 02:18
kej fala ali jas imam maz i ne idam jas so kafiri izvini vaka ako ti treba maz dojdi ke ti najdeme mene ne mi treba jas imam maz
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IHLAS_MUSLIMA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 02:19
dosta se krtev jas porano krstenjeto nema nikakov znacenje pozdrav da bilo nekoe znacenje ke se krstev den denes a nemase da bidam vernicka muslimanka
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 19:04
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Незнам, не сум бил таму и незнам за што конкретно се работело. Освен тие две наведени, пoстојат и натамошни опции

А како би можел да знаеш, кога неверуваш?!

Се работи за тоа што ти честопати во своите коментари велиш дека не си достоен за истата. Ако не си, тогаш неможеш ниту да ја примаш а оттаму тоа кое тогаш би било напишано како коментар не би доаѓало од вистината, а ако си, тогаш можеш.

Денеска опоменав еден човек на работа за неговото однесување при работа, а тој горделиво ми одговори дека тоа не е ништо лошо!

Не помина нити една минута, а светилката што беше над него, му падна баш пред неговиот нос!

Пак отидов кај него и понижно му појаснив дека горделивоста е непосредно пред падот!

Но тој незнам дали ме разбра, бидејќи и тој како многу други, ги негираат Писмата на христовите очевидци!

Не Мајкл, БОГ мие Сведок дека јас навистина не сум достоен ... , но тоа не менува ништо на Неговата Љубов кон мене и сите оние коишто не можат да живеат без Милоста Негова (Христос) !

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 19:22

А како би можел да знаеш, кога неверуваш?!

Денеска опоменав еден човек на работа за неговото однесување при работа, а тој горделиво ми одговори дека тоа не е ништо лошо!

Не помина нити една минута, а светилката што беше над него, му падна баш пред неговиот нос!

Пак отидов кај него и понижно му појаснив дека горделивоста е непосредно пред падот!

Но тој незнам дали ме разбра, бидејќи и тој како многу други, ги негираат Писмата на христовите очевидци!

Не Мајкл, БОГ мие Сведок дека јас навистина не сум достоен ... , но тоа не менува ништо на Неговата Љубов кон мене и сите оние коишто не можат да живеат без Милоста Негова (Христос) !
Благодарам на одговорите spiros, да си жив и здрав.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 22:01

Благодарам на одговорите spiros, да си жив и здрав.

Ти благодарам и јас на тебе за добрите желби, во надеж да дознаеш дека мојот живот и моето здравје е во рацете на Милостивиот БОГ, без Кого неможам нити еден здив да земам, а камоли за ВИСТИНАТА некому да посведочам!

И сега мислам дека треба да се дојде до клучот на прашањето : Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?

Клучот и ВИСТИНАТА Совршена, потполна цела е; дека како христијаните така и нехристијаните можат единствено да се спасат преку Милоста БОЖЈА која - според верата на христијаните - се отелотвори во Исус, а не со “своите“ поносни дела!

Затоа браќа и сестри, пријатели и сите останати, заеднички да ги завртиме своите погледи, глави и пред сё срца кон понижниот а на голгота воздигнатиот Христос и не дозволиме било што друго да нё одвои од БОЖЈАТА Вистина во Него!

АМИН

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2009 во 23:03
Znachi, spored tebe, spasuvanje postoi samo preku verata, a ne preku delata. Zgora na toa, delata sto gi pravat lugjeto, dokolku ne veruvaat vo Isus kako sto veruvash ti, gi klasificirash po defolt kako "svoi ponosni dela".
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2009 во 01:28

Na ova prasanje samo BOG moze da dade tocen i zadovolitelen odgovor. Nie samo mozeme da spekulirame.

Изменето од KINGDAVID - 09.Октомври.2009 во 01:29
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.