|
"ФАЛА БОГУ ШТО СУМ АТЕИСТ"! |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 18> |
Автор | |||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
FALA NA KOGO STO SI ATEIST??????????????????????????? |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
antimedio, dobredojde vo nashiot dom narechen Veroispoved.
Toj ne e ekskluzivno mesto za teisti, taka sto vratite se otvoreni za site ateisti koi so respekt se obrakjaat kon nas i koi imaat iskrena zhelba da gi razmenat svoite veruvanja, znaenja i iskustva so nash*te chlenovi. Takviot odnos nie go smetame kako temel za osnovnata kultura na sekoj chovek, bez razlika na negovite zhivotni pogledi i ubeduvanja. I tokmu toa beshe esencijata na mojot komentar vo vrska so otvaranjeto na ovaa tema. Se nadevam deka nemash nishto protiv toa i deka go spodeluvash istiot pogled za megjuchovechkite odnosi. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagoja, izvini, da ne imash problem so dipotrijata ? OK, mala shala ne e na odmet, a sega eve edno malo doobjasnuvanje ( a mozhebi ushte povekje kje te zbunam ama shto da se pravi koga nemozhe poinaku, kje probam so paraboli): Seta nauka, spoznaja, filozofija, praksa, istorisko iskustvo i t.n. ostanuva nemokjna kaj onie koi seushte se posveteni na verskite koncepti, t.e. bez razlika kolku naukata otishla daleku, TAA NE DOZHIVUVA NEKOJA POGOLEMA "DIFERENCIJACIJA" (vo smisol na zbogatuvanje, unapreduvanje ) preku reflekisjata koja doagja od verskite konecpti ( bez razlika kolkav broj se - koncepti i vernici, ), t.e. ista e kako onaa ( diferencijacija) shto soncevata svetlina ja dozhivuva od raznovidnosta na predmetite shto gi osvetluva. Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 17:20 |
|||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zosto go spomnuvas bog koga si ateist
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Naslovot na topicot e pod navodnici, a za da ne se povtoruvame, eve doobjasnuvanje od drugite diskutanti:
Изменето од Marko sk - 27.Септември.2009 во 18:07 |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
izgleda lugje vie gospod si go zimate kako igracka neli? ama teshko na toj sto igra so gospod tesko na toj !!!!!!!!!! neka mu ja misli koga ke umre i kako ke mu izleguvaa taa dusha i kaj ke mu odi neka razmisli pred da bide polos zasto da ne bese gospod nie nemase da bideme na ovoj svet da postojme
|
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Море ман А-ТЕИСТ, ако си малку писмен твојот наслов ке ти кажи се!
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Туку остај тоа, шала на страна, пред неколку месеци се сеќавам дека ти зададов онтолошка повреда со трајни последици, па да не ме јаде совеста ( би рекол како некој вид на искупение) ќе се обидам да ти помогнам со неколку збора, кои за жал ги нема во Библијата, но за среќа ги има во науката и философијата, кои се многу благопоучни и разбира се - фрлаат една поинаква - порелана светлина врз состојбите, концептите, идеите, и т.н., па во тој контекст обиди се да го доразбереш и самиот смисол на насловот на темава, иако се соменавам во тоа зашто се директно спротивни на верските опсервации и толкуванја, но сепак мое е да се обидам: Како прво, на голема жал на сите `тешки` верници Коперник нè детронизира од центарот на универзумот и нè деградира на периферна позиција. Како второ но никако помалку значајно од претходното е и Кант кој на еден издржан логички начин објасни дека никогаш не можеме да бидеме сигурни дека нашите идеи ( меѓу кои и религиските ) соодветствуваат на каква и да било реалност надвор од нашите глави. А Дарвин ја докрајчи работава кога посочи дека сме едноставно животни. И како логичко продолжение на Дарвиновата ТЕ доаќа Фројд, кој ја докомплетира неговата теорија покажувајкји дека (парафразирам): далеку од тоа да бидат целосно рационални креации, човечките суштества се препуштени на милоста на моќни, ирационални сили на несвесното ( `ид`), на кое може да му се пристапи само со големи тешкотии. И да завршам со Х. Хесе, во негвата брилијантна книга `Степски Волк`, тој не пишува за волци и степи, туку за БИПОЛАРИЗАЦИЈАТА на човековото `ЈАС`.....ОК, ако ме разбра супер, ако не, во Работнички Дом на к*рс Изменето од Marko sk - 10.Октомври.2009 во 01:58 |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тетратка-смири се, без навреди!!!
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro Marko, zosto mislis deka si mnogu napreden i mnogu inteligenten? Zosto mislis deka vernicite se prosti luge? Aj da zboruvam za mene, da ne generaliziram,ti si ja videl li mojata biblioteka na knigi ? Imam literatura od istorija, umetnost, beletristika, stripovi, filozofija,politika, religija, klasika, psihologija, istorija na umetnost, enciklopedii. (Mojot vnuk od brat koj ima 12 godini mi veli deka jas imam najmnogu knigi vo cel svet :D) A go imam zavrseno i "carshiskiot fakultet" koj e mnogu vazen za sekoj covek. Dali mislis deka jas gi nemam citano Darvin, Kant, Hese, Volter, Ruso, Frojd, From, Kapitalot, Komunistickiot Manifest ? Mislis deka otsekogas sum bil vernik pa ne znam nisto drugo osven Biblijata? Prasaj me nesto za muzika, za sport, za film, za istorija, za filozofija , umetnost, politika... Se nadevam deka nema da me sfatis pogresno, sakam da kazam ako nekoj e vernik ne znaci deka e prost i neobrazuvan covek. Pozdrav do tebe Marko! |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кингдавид, поздрав и до тебе, и во никој случај не ми била поентата верниците да ги девалвирам ниту пак да ги позиционирам ...ок, твојата забелешка е нјаверојатно мотивирана пред се од `стилот` на моите коментари Изменето од Marko sk - 10.Октомври.2009 во 01:59 |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nema problem, milo mi e sto ne me razbra pogresno. Pozdrav! |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Брат - нбемам време да се занимавам, со тебе - овај муабет прајмуго на ПРОТЕСТАНТИТЕ.
Терај си го филмот и живеј си ја твојата АПОСТАСИС И КАТАСТАСИС ... и уживај си во А-ТЕИЗМОТ!!!
А-ТЕИЗАМ ЗБОР ПОВРЗАН СО БОГ!!!
интересно е шо јанголемите фанатици така наречени А-ТЕИСТИ НАЈМНОГУ ЗБОРУВААТ И СВЕДОЧАТ ЗА БОГА!!!
Ај сега слободен си ...
п.с.
Немам многу време - имам приватни работи - ама гледам дека си научил што значи зборот ОНТОЛОГИЈА Мило ми е...
брате А-теист!
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |