IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Форум & реалност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Форум & реалност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 53>
Автор
Порака
ВАЖНА Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Регистриран: 09.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2009 во 10:22
хм едно е виртуелно друго е реалност
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2009 во 21:47

Jas zboruvam za mene... Takov sum i vo zivotot, toa sto go pisuvam toa go mislam i go kazuvam i vo moeto sekojdnevie.

Znam deka mnogu luge ovde si go pokazuvaat alter- egoto, za mene se toa luge sto nemaat cvrsti stavovi vo zivotot...no ima i luge koi zboruvaat i pisuvaat vistina. Obicno se prepoznavaat takvite luge, barem jas gi prepoznavam.

Zapoznav nekolku luge od ovoj forum i toa bea istite luge kako sto imav otprilika mislenje za niv. A so nekoi luge nemam namera ni da se zapoznavam, ni da kontaktiram .
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2009 во 22:40
Истата сум си и ваму и тамуголемо%20гушкање
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 13:41
И така тие си живееја среќно, се дури таа/тој еден ден не се закачи на интернет...
Ова се чини ќе биде следната најчеста причина за распади на врски, разводи па дури и семејни трагедии.

Колку навистина можеме да процениме човек, неговата личност и карактер, па дури и ползбунетост преку пишување во етер?
Факт е дека секакви чудаци на интернет се претставуваат лажно, си даваат идентитет кој во реалноста им претставува само потсвесна желба, опсесија, болест, другото ЈАС што го кријат од околината...
Дури и кога се дава лажен идентитет поради забава, причините за таква камуфлажа секогаш ги има некаде во психата на таквите, обично повеќекратни личности.

Пример како таквите “игри за возрасни“ можат да завршат фатално:

ПОРАДИ ВИРТУЕЛЕН ФЛЕРТ, ЈА УБИЛ СОПРУГАТА

Наѓа Г.(37) се вљубила во „маж“ кој го запознала во виртуелниот свет, му рекла на сопругот Владимир дека веќе не го сака, по што тој ја убил во напад на љубомора. Само Наѓа не се вљубила како што мислела во маж, туку во жена.

Синоќа во судот во Бон почна судењето заради убиството што го изврши Владимир во март, кога 17 пати ја прободел својата сопруга со нож и ја убил. Љубоморниот маж не можеше да се носи со виртуелниот флерт на својата сопруга.

- Се беше добро до јануари. Тогаш почнал да игра. Постојано седеше пред компјутерот, понекогаш и до 16 часа дневно. Не знаев што играше, раскажа Владимир.
-  Една ноќ го навила часовникот за будење во два часот наутро и отишла да игра во детската соба. И реков дека тоа е не е прифатливо. Таа ми рече дека не ме сака. Тоа ме дотепа, продолжи тој.

Владимир се обидел да се лечи со вотка. Сопругата не ги слушала неговите аргументи.
- Ножот ми се најде при раце. Не знам точно што се случи, само дека таа падна. Не можам да ја објаснам состојбата во која се најдов, рече тој.

Судењето ќе продолжи в понеделник. Тогаш ќе даде извештај жената со која Наѓа имала онлајн афера. Но, за целата трагедија да биде уште поголема, Наѓа не знаела дека се работи за жена. Ликот на нејзината интернетска љубовница бил машки.
Најмногу погодени со трагедијата се 12-годишниот син на Наѓа и тригодишната ќерка.

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 22:16

Не можам да ги разберам оние луѓе, што пак го користат форумот свесно за да наштетат на друг.

Такви луѓе има секаде, па и тука на форумот. Групирани во мали групички, потпомогнати од одредени модератори (заради полесно добивање на одредени информации), тие кординирано напаѓаат одредена жртва, што од незнам кој причини ја маркираат, ја истражуваат преку некој од нив, за на крај да удрат со сите расположливи сретства по неа. Колку што знам досега голем број на квалитетни членови се откажале од форумот, баш поради тоа што биле мета на некоја од тие групи....

Какви луѓе се тие...
Претпоставувам дека се работи за личности со тешка фрустрација од неуспесите во приватниот живот, бракот или работата...па така својата надмоќ и памет ги демонстрираат тука, каде што се кријат зад фантомски никови, аватари, и со најчесто измислена животна приказна.

Што друго да кажам....само се надевам дека ќе си се препознаат во постов...иако тоа не е доволно да престанат...барем нека знаат дека се провидни...и дека нивните игри смрдат...баш така, смрдат на километар
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 13:45
Kako toa nikoj ne me zakaca ? изненадување  Mislam deka lugeto si pridavaat vnimanie deka nekoj zbori za niv i deka se necij centar na vnimanie смеење . Nekoj projal lajna плазење ...jaka muda, pa neka jade, pa sto ? Ako nekoj bas zapne da provocira, se goni kaj majka mu i se sto mu e milo i pojasno od toa zdravje, za da si ja gleda negovata rabota.

Изменето од zbunet - 16.Септември.2009 во 14:20
Кон врв
scream4help Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2009
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај scream4help Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 09:59
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Не можам да ги разберам оние луѓе, што пак го користат форумот свесно за да наштетат на друг.

Такви луѓе има секаде, па и тука на форумот. Групирани во мали групички, потпомогнати од одредени модератори (заради полесно добивање на одредени информации), тие кординирано напаѓаат одредена жртва, што од незнам кој причини ја маркираат, ја истражуваат преку некој од нив, за на крај да удрат со сите расположливи сретства по неа. Колку што знам досега голем број на квалитетни членови се откажале од форумот, баш поради тоа што биле мета на некоја од тие групи....

Какви луѓе се тие...

Претпоставувам дека се работи за личности со тешка фрустрација од неуспесите во приватниот живот, бракот или работата...па така својата надмоќ и памет ги демонстрираат тука, каде што се кријат зад фантомски никови, аватари, и со најчесто измислена животна приказна.

Што друго да кажам....само се надевам дека ќе си се препознаат во постов...иако тоа не е доволно да престанат...барем нека знаат дека се провидни...и дека нивните игри смрдат...баш така, смрдат на километар

А ЗОШТО ДА МУ НАШТЕТАМ НА ДРУГИОТ?ГЛУПОСТИ !
Да измислувам приказни за себе.Јас сум таа што сум,и тука,и дома ,и на улица ,и на работа...Тие што се исфурстрирани,на форум,во виртуелниот свет(мсн),реалност или било каде и да се ,дали веднаш или подоцна- лажниот лик се покажува...но ако тој лажен лик се открие во реалниот свет подоцна може и да биде опасен и тогаш за жал е доцна
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2009 во 12:42
... излезе од грмушките со гаќичките во раце и тргна накај мене. Се уплашив и фатив да бегам. Кога мислев дека земав добар залет се свртев назад, но некој корен од дрвото покрај кое минував ми се испречи на патот и се испружив колку сум долг на необлежената патека. За брзо време тој беше обележан со крвта од мојот нос, зад мене се слушаше тешкото дишење на непознатата која врисна задоволно затоа што бев веќе на дофат. Сигурен глас излезе од нејзиното грло:
 - Те пратам одамна, те читам на тој форумот на кој висиш деноноќно. Научив каде живееш, но ти не излегуваше од дома. Бев упорна зошто сепак некогаш мора да излезеш од виртуелното кyрчење бар да купиш леб и млеко. Мојата среќа е што додека стигнеш до продавницата мораш да поминеш низ оваа шумичка и конечно да бидеш мој ! Ахаха !
Почнав да ползам и лелекам низ прашината, а таа продолжи :
 - Мафташ со тоа таквото низ форум и стрвиш млади моми, ај да те видам што маж си сега !
 - Ама ја само се зезам и лечам комплекси ! - се обидував како црв да и’ избегам, но веќе ја дофати едната моја нога и додека се тргав ми ја соблече кондурата, мојата испотена чорапа бргу ја впи прашината низ која лазев. Се појави одвратна смрдеа која ја натера да се повлече за момент кој ми даде предност да се исправам и клатејќи се како кукла на конци да потрчам. Се посигурно беше дека ќе и’ избегам, а зад мене се слушаше нејзиниот очаен урлик :
 - Ќе те чекам и ќе те начекам! Бар да беше недододелкан виртуелен манијак, а вака не знам на што сум ! Ќе те начекам, џабе бегаш ! Лебот и млекото што ти испаднаа се за мене ! Ахаха !

- Пак не си купил леб и млеко, а ?!
Ја исправив главата со која сум заспал пред мониторот :
 - А ? Што, кој ? Е па ете се случува - промумлав сонливо
 - Леле, заспал пред монитор, е сега ќе ти го исклучам - брза и строга рака направи со маусот “ Turn off ".
Се исправив и тргнав низ ходникот кон купатилото, зад мене истиот висок глас :
 - Абе зошто ти се искинати алиштата ?!
Погледнав во делот ходникот каде стоеа чевлите, едниот чевел го немаше !!!
Низ прозорецот се чу :
 - Ахахаха ! Ќе те чекам и ќе те начекааам !...
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2009 во 17:43
Pure inspiration from zbunet голема%20насмевка газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 23:36
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2009 во 10:22
sto ubavo mi e tuka
no moram da se vratam vo realnosta
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2009 во 10:25
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

... излезе од грмушките со гаќичките во раце и тргна накај мене. Се
уплашив и фатив да бегам. Кога мислев дека земав добар залет се свртев
назад, но некој корен од дрвото покрај кое минував ми се испречи на
патот и се испружив колку сум долг на необлежената патека. За брзо
време тој беше обележан со крвта од мојот нос, зад мене се слушаше
тешкото дишење на непознатата која врисна задоволно затоа што бев веќе
на дофат. Сигурен глас излезе од нејзиното грло: - Те пратам
одамна, те читам на тој форумот на кој висиш деноноќно. Научив каде
живееш, но ти не излегуваше од дома. Бев упорна зошто сепак некогаш
мора да излезеш од виртуелното кyрчење бар да купиш леб и млеко. Мојата
среќа е што додека стигнеш до продавницата мораш да поминеш низ оваа
шумичка и конечно да бидеш мој ! Ахаха ! Почнав да ползам и лелекам низ прашината, а таа продолжи : - Мафташ со тоа таквото низ форум и стрвиш млади моми, ај да те видам што маж си сега !  -
Ама ја само се зезам и лечам комплекси ! - се обидував како црв да и’
избегам, но веќе ја дофати едната моја нога и додека се тргав ми ја
соблече кондурата, мојата испотена чорапа бргу ја впи прашината низ
која лазев. Се појави одвратна смрдеа која ја натера да се повлече за
момент кој ми даде предност да се исправам и клатејќи се како кукла на
конци да потрчам. Се посигурно беше дека ќе и’ избегам, а зад мене се
слушаше нејзиниот очаен урлик : - Ќе те чекам и ќе те начекам! Бар
да беше недододелкан виртуелен манијак, а вака не знам на што сум ! Ќе
те начекам, џабе бегаш ! Лебот и млекото што ти испаднаа се за мене !
Ахаха ! - Пак не си купил леб и млеко, а ?!Ја исправив главата со која сум заспал пред мониторот : - А ? Што, кој ? Е па ете се случува - промумлав сонливо - Леле, заспал пред монитор, е сега ќе ти го исклучам - брза и строга рака направи со маусот “ Turn off ".Се исправив и тргнав низ ходникот кон купатилото, зад мене истиот висок глас : - Абе зошто ти се искинати алиштата ?!Погледнав во делот ходникот каде стоеа чевлите, едниот чевел го немаше !!!Низ прозорецот се чу : - Ахахаха ! Ќе те чекам и ќе те начекааам !...
shto ubava drama
moze prodolzenie

Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 23:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 17:21
Тој имаше : skype, msn, facebook, forumi и chatovi, na mirc имаше многу хомоси и затоа го избегнуваше, да не открие некоја скриена страна во него, доволно веќе раката го болеше. Му велеа дека не се гледа добро на камера, а тој знаеше дека белузлавите засушени капки правеа проблем, никако да најде време да ги забрише.
Повремено се наоѓаше и понекоја изгубена како него и ќе му дадеше. Сепак не беше задоволен. Како нешто да му недостасуваше додека беа сами. Не ги наоѓаше секогаш правите зборови, му фалеа смајлиња да се доискаже или раката несвесно во празно му кликаше кога сакаше нешто да опише. Немаше " edit", ако му се чинеше дека некаде погрешил. На сред онаквото му паѓаше мрежата на очи, ништо не беше како требаше. Молкум ги оставаше, на лп не им одговараше. Во “ Сакам да ти кажам “, најчесто “педер“ му пишуваа по секој негов пост, тие таквите...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 18:15
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Тој имаше : skype, msn, facebook, forumi и chatovi, na mirc имаше многу хомоси и затоа го избегнуваше, да не открие некоја скриена страна во него, доволно веќе раката го болеше. Му велеа дека не се гледа добро на камера, а тој знаеше дека белузлавите засушени капки правеа проблем, никако да најде време да ги забрише.
Повремено се наоѓаше и понекоја изгубена како него и ќе му дадеше. Сепак не беше задоволен. Како нешто да му недостасуваше додека беа сами. Не ги наоѓаше секогаш правите зборови, му фалеа смајлиња да се доискаже или раката несвесно во празно му кликаше кога сакаше нешто да опише. Немаше " edit", ако му се чинеше дека некаде погрешил. На сред онаквото му паѓаше мрежата на очи, ништо не беше како требаше. Молкум ги оставаше, на лп не им одговараше. Во “ Сакам да ти кажам “, најчесто “педер“ му пишуваа по секој негов пост, тие таквите...

изненадување
газење%20од%20смеење
големо%20гушкање

Изменето од maria_magdalena - 05.Октомври.2009 во 18:15
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Октомври.2009 во 19:24
Самиот живот е еден форум.Тамо секи си постира мнениjата и не винаги му одговарат со тоа што сака да чуе,види усети......

Тамо има и модератори што на секо прво чилно ни модерираат рачуните........И после се приjавуват на админите и они ни теглат по една здрава секира и тетака те...........

Абе с 2 зборови-животот е форум. 

Благодарам за вниманието и приjатна вечер на сите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.