|
КОЈ САКА ДА БИДЕ МУСЛИМАН? |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 31> |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa neli e toj musliman i prasuva koj saka da bide musliman kako moze da go obozava gavolot?
|
|
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e nznam toa prasajgo nego
|
|
al__ISLAM
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
iskreniot vernik nikogas ne postavuva vakvi prasanja ,,
vo verata nema prinuda ,, allah ne stavil nikkva prinuda vo verata(2,56) na vistinskiot iskren vernik ne mu prilega da sramoti nekogo , da pravi raboti sto ne mu prilegaat. |
|
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sakam da bidam muslimanka i fala mu na gospod sto stanam muslimanka sto mi ja ispolni zelbata sto ja najdov pravata vistina i svetlinata na vistinata zasto bev vo mracna vistina i oslepena i posle tolku gosini vidov svetlina vo mojata dua fala mu na gospod koj nema svoj zdruzenik koj e vist od takvi gadni raboti koj gi izmisluvaat ovie lazni raboti koj sam gospod veli toa se lazni izmilici za mene a teshko na tie vo dzehennem na sudniot den sto mi pripisuvaa dete deka imam nemam zborovi so koj da mu se iskacam na allah sto stanam edna od negovata naj ubava i cita vera ISLAM !!!!!!!
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jас несакам да бидем муслиманин.И ич и не ми треба.Дами полнат главата со джихад и да одам во определено време во джамиjата..........не фала.Источното православие ми е идеално. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ти во коj живот му каза ке сакаш да бидеш муслиманка?
|
|
Amber
Нов член Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vam na poveketo vi odgovara ona sto e Raspustni4ko . . . Alal vi vera ! prodolzete taka. Nikoj nikogo ne tera so sila. Samo belki ke dojde denot koga ke dojde iskreno pokajanije (ama kasno) |
|
Amber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima razlika vo tradiciite (vo nacinot na ziveenje) Tamu e na nekoj nacin postrogo. Ama Ako si vistinski MUSLIMAN nema razlika MUSLIMANITE se DUSEVNO POVRZANI. IMaaat Cista dusa. Zboruvam za tie sto veruvaat! Ako veruvas vo Allah vidtinski ti ne mora da go vozvisuvas pred drugite. Za da recat e onoj e musilman. Mozes da veruvas CIsto i da mu se molis iskreno. Nesto ne e jasno Brat Emil \? :) |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очигледно тука во форумов нема вистински муслимани зошто сите се надпреварувате да ни обjаснувате колко добра вера имате и колко Аллах е подобар од Христос.
Нешто неjасно "брате" Амбр?
|
|
al__ISLAM
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku ima vistinski muslimani samo allah znae ne sme nie kadar za toa i zarem allah i hristos gi izednacuvas na isto nivo , zarem kaj vas ima vistinski vernici , koi veruvate vo hristos i go zematae negovoto ime i se narekuvate hristijani spored hristos, nie muslimanite ne zemame nicie ime i taka da se narekuvame,; tuku samo mie sme pokorni na boga samiot zbor musliman znaci pokornik na boga |
|
Amber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ti brat Emil nemoj ic da se sekiras JAS NE SAKAM DA SE KARAM I NITI SE KARAM.
ALLAH GOSPOD znae samo kolku muslimani ima. I sam ti koga vdisuvas i izdisuvas svedocis deka nema drug bog osven allah. Nesto ne e jasno Brat EMIL ? POz od SESTRA AMber :) |
|
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mesinnger ti blagodaram na iscrpniot odgovor inaku ne mi beshe poentata da mi kazesh shto bil isus nego , te prashav ti shto mislish deka bil i samiot charls darvin kazal , ako nepostoel treba da go izmislime(mislel na isus) inaku se soglasuvam so tebe deka spoznanieto e patot kon razvivbajne na svesta a za obvinuvajnata za hindu, bydizam ili slichno jas nikogash i ne obvinuvam , pozdrav |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
emil znaesh sto kazal nashiot poslanik posleden muhammed s.a.v.s za nevernicite dunjata e dzennet znaci ovoj svet e raj za nevernicite a za muslimanite ovoj svet e dzehennem zasto tie rabotat za toj svet za dzennetot za allah a dodeka nevernicite pravam harami pijat alhohol droga preljuba kocka kamata i red drugi raboti zatoa nie nemame sloboda zasto nie sakame da rabotime za rajot a ne za pekolot ke vidime koj moze da go izdrzi toj ogan 69 pati po zezok od ovoj ogan na zemjava 69 pati podeli po 300 stepeni i vishe
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Као гледам на каде оди светот ич не си вршите работата.Аj земете се малце у раце и свршите некаква работа. ПП:Во цел свет арабскиот свет и вие "правоверните"сте извесни као производителите на дрога.
Значи што се получава?Коранот забранjава ,а вие произвеждате....
Многу нешто си противоречите бе....
|
|
Внеси реплика | страница <1 2526272829 31> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |