|
Теорија на Еволуцијата |
Внеси реплика | страница <1 21222324> |
Автор | ||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добр муабет од Сард.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka dojdov do termin koj bi gi zadovolil skoro site diskutanti koi se slozhuvaat oti postoi evolucija, no istovremeno ne se ubedeni ili ne se slozhuvaat deka taa e prichinata poradi koja sto chovekot se razvil od ameba ili majmun.
Terminot e "adaptivna mutacija". Toj bi ja objasnil, na primer, raznolikosta vo rasite kaj lugjeto bez da ja zema vo obzir evolucijata kako kontinuiran proces na usovrshuvanje po nagorna linija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
evangelist
Сениор Bože ne znam šta mi je, pale m Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://video.google.com/videoplay?docid=-1619707796651923328
филм за ТЕОРИЈА НА ЕВОЛУЦИЈАТА И СТАРОС НА ПЛАНЕТАТА. демек ја побива еволуцијата. не е многу голем околу 30-тина минути. Ако го има предходно - се извинувам. |
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega chitam neshto i mi tekna za topicov za evolucijava. Znachi ne e adaptivna mutacija, tuku adaptivna anticipacija, t.e. evolucija. Бактериите учат и планираат Бактериите можат да предвидат некои идни случувања и да се подготват за нив, покажуваат најновите истражувања на институтот Weizmann. Тимот предводен од професор Yitzhakom Pilpelom ги истражувал микроорганизми кои биле сместени во предвидливи околности. Нивните наоди покажуваат дека генетската структура на микроорганизмите се променила на тој начин што тие можат да ги предвидат или подобро речено да ги претпостават следните случувања. Бактериите научиле дека еден вид на шеќер, лактоза, секогаш е следен од страна на друг шеќер, малтоза. Научниците утврдија дека Е.Coli во својот генетски код освен генот за препознавање лактоза имаат и ген за препознавање малтоза. При истражувањето научниците пуштиле малтоза, по што не следела активација на генот за лактоза, што покажува дека бактериите природно навикнале дека малтозата доаѓа по лактозата. Понатамошното истражување покажало предиспозицијата на бактериите да претчувствуваат во суштина е еволуциско прилагодување во борбата за опстанок. Овој феномен е познат од порано и се нарекува адаптивна антиципација http://www.idividi.com.mk/Zdravje/Medicina/536453/index.html Изменето од Marko sk - 27.Јуни.2009 во 12:32 |
||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ИЗГУБЕНАТА АЛКА ИСЧЕЗНА
Нашите најстари предци повеќе биле мајмунолики луѓе, отколку човеколики мајмуни, покажува едно истражување на прастар скелет, кое фрла ново светло на теоријата на еволуција. "Не е шимпанзо, човек е. Ни покажува какви сме биле и ја пополнува дупката која досега ја имавме," изјавил палео-антропологот Тим Вајт, еден од истражувачите кои го откриле и анализирале фосилот повеќе од 17 години. http://www.on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=502D0C25A955B64890F85C11F2691E96 ____________ UC Berkeley scientists unveil oldest skeleton that shares human, chimp features …No missing link But she is not "the missing link," a transitional creature between today's chimps and humans. This concept has been abandoned: We did not evolve from living chimps or apes; we shared a common ancestor. Nor is she this long-sought "last common ancestor." That's because she's too young; chimps and humans are thought to have diverged between 5 million and 10 million years ago. Then we went our separate ways, each taking different evolutionary trajectories. But she's important because she is the closest we have come to this unfound "last common ancestor." She belonged to a new type of early hominid that was neither chimpanzee nor fully human. http://www.insidebayarea.com/news/ci_13464603# Изменето од Marko sk - 02.Октомври.2009 во 20:51 |
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас ваков, ма нема шанси... И да еволуцијата е вистинита сигурно сум бил депилиран...
|
||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Naukata nikogash ne velela deka chovekot nastanal od majmun. Ne znam sto sega stavaat tolkava prashina za nishto, kako da ja smenile celata Darvinova teorija. Otkrile nov predok koj e poblizu do chovekot... OK. Teorijata na Dravin ostanuva i natamu kako sto beshe i do denes.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SAMO TEORIJA
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега ме утеши, да си ми жив/а и здрав/а. |
||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Не е шимпанзо, човек е. Ни покажува какви сме биле и ја пополнува дупката која досега ја имавме," изјавил палео-антропологот Тим Вајт, еден од истражувачите кои го откриле и анализирале фосилот повеќе од 17 години.
Работата на 47-те научници од десетина држави, кои ги составиле коските од 35 примероци, пронајдени во Етиопија во '90-те, ќе биде детално објавена во специјалното издание на журналот Сајанс." Читам и не ми се верува. 47 "научници" цепеле глава 17 години за да излезат со ова? Јас не прифаќам дека сум настанала од мајмун. Не се спуштам на тоа ниво. Изменето од Rita.MD - 03.Октомври.2009 во 12:28 |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сложувам... И мајмуните си имаат свое достоинство, дури можат да искажат емоции, не треба да ги понижуваме споредувајќи ги со други суштества! Господ рече дека човекот ќе владее со секое суштество на земјата, но не и да го омаложува затоа што секое суштество е настанато по волјата Негова! |
||
Внеси реплика | страница <1 21222324> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |