|
Leica M9 :) |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | |
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima eden cicko sto ja pokrival leicata so crna izolir traka za da bide kolku sto e mozno poneprimeten :) Henri Cartier Bresson se vika |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na rangefinderforum.com ima celi temi kako ja shtitite vashata Leica. Stavaat navlaki, grebat logo, go pokrivaat logoto......... Ne e lesno da slikas na ulica vo golemite gradovi so 5000 evra kamera i uste tolku za staklence. I klosharite pokraj Sena znaat sto e Leica . Kaj nas e lesno. Canon/Nikon/Sony treba da kries. Leica im e kako ruska marka i gi podsekja na nekoja kuchka |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inaku ova mi e hit prasanje :
im new to leica cameras and im not sure what type of film im pretty sure its 35mm but i dont know if its special 35 mm film i ordered the camera and have not yet received it so im not entirely sure. if anyone can help i would very much apreciate it http://www.photographyblog.com/forums/index.php?showtopic=5159 Inaku seuste vo komunikacija so postarite fotografi, kolegi, profesori za 35mm film/senzor velime LAJKA FORMAT. Za da se razbereme |
|
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
m_p
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas bi sakal da sum na negovo mesto Изменето од m_p - 30.Септември.2009 во 13:54 |
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ми се верува дека има таков тип, кој не би знаел што купува. А ако има, уште една причина плус никад да не ја земам. Тешка шема стана Лајкава, а кога нешто е шема... за мене губи драж.
|
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
RF nikogas ne e shema . Ima samo Aperture Priority od avtomatika. I tolku
|
|
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Luminous Landscape rivju na Leica M9
http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/m9-paris.shtml I sporedba A900 5D MkII M9
M Leica is like being involved with a very beautiful and intelligent woman that sometimes makes you a bit crazy with her demands. Frustrating yes, but overall more than worth the effort involved |
|
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inserti od filmovi |
|
|
|
Dimco
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 31.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 64 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.wired.com/rawfile/2009/10/leica-gallery/all/1
Inside view of the Leica factory Pozdrav, D |
|
within
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фотографира ли некој со Leica RF апарат, на филм секако, некој во Македонија или на форумов воопшто?
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ejj, sto e so motion blurov ovde be? ova prvpat go gledam... Изменето од branko_k - 25.Февруари.2010 во 23:06 |
|
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e toa 5dmk2 blurot nego 1dsmk3...
Изменето од Марио - 26.Февруари.2010 во 10:42 |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uveren sum deka Leica M9 e dobra kamera i deka pravi dobri sliki. Dosegashnoto iskustvo pokazhalo oti proizvodite pod ova ime sekogash bile na visina.
Sega, kolku e dobra kamerata i kolku se dobri slikite napraveni so nea, kje znaeme povekje posle nekoj podetalen i poseriozen test od onoj tuka posocheniot, kako i od iskustvoto na onie koi praktichno kje ja upotrebuvaat. Od onoa shto mozhev da go prochitam ne dobiv nekoj seriozen vpechatok. Imeno... ako nekoj vi plati patuvanje vo Germanija, poseta na fabrikata, kamera so tri objektivi... dali i vie kje pishuvate vakvi raboti: To shoot with an M one needs to be an actual photographer rather than a button pusher. Chekajte, ova e samo pochetokot... ponatamu s'e povekje nalikuva na ekspertizata na Ken Rockwell. It means that one decides on what aperture one wishes to shoot at, and then set the lens accordingly Koj ne ja znae "tajnava" implicira deka ne e vstinski fotograf i treba da si kupi Canon i Nikon. It means framing the subject with a mostly inaccurate framing window in an optical viewfinder. Ubavo veli chovekot deka treba da si vistinski majstor za da uspeesh da kadrirash so neprecizen okular precizno dizajniran od germanski inzhineri. having limited high ISO capability Pretpostavuvam deka i ova znachi napredna tehnologija... needing to remove the camera's bottom plate to get at the battery and even the SD card Ako prvoto znacheshe tehnichka superiornost, ova treba da znachi sovrshentvo... mora da e taka shtom ne postoi nitu edna druga kamera na svetov koja treba da ja rasturish za da smenish baterija ili memoriska kartichka. Chekajte, ima ushte eden podatok vo vrska so ova: Battery life is decent, but not great. Shooting in 22 degree C weather in Paris I was getting about 275 frames on a battery charge. Dobivate ideja shto znachi ova, neli? Onoj koj kje ja kupi ovaa Leica kje mora da stane pobrz vo rasturanje i sostavuvanje na kamerava otkolku sreduvanje Rubikova kocka. Opisot na sovrsheniot dizajn ne zavrshuva tuka... sledat natamoshni specijalno konstruirani raboti za vistinski fotografi - zhurnalisti koi bi ja kupile ovaa kamera za brzo i efikasno fotografiranje. After the M9 has been powered down for a while it forgets the User Profile setting. There are times when the Auto Review function doesn't work in Continuous mode. Formatting is annoyingly slow. A 16MB Class 6 card takes just over a minute. On most other camera it takes but a few seconds. I thought that this might be because the camera was performing a low-level format, but this does not appear to be the case. There is a separate command for doing something like this called "Over Write" (for when you have to really totally wipe a card – though why one would want to do this in-camera is beyond me). This takes more than three minutes and can't even be done if the camera has less than 50% battery power remaining. Powering on (or emerging from sleep mode) isn't as fast as I would like. It's not so slow as to be a deal breaker, but I've had to learn to touch the shutter to wake the camera before taking a shot, just in case the camera has been powered down, because otherwise I lose the moment that I've wanted to capture. Similarly if you want to review images when the camera has been asleep. You need to touch the shutter release first (a good thing, since it prevents the camera from turning on through accidental control button pressure), but then there's a moment when a standby message appears before the images. Though preview images appear quickly enough, zooming in can also be slow Ne zabelezhav dali pishuva za flash sincot, no kolku shto znam toj e samo do 1/180 sec. OK, zhurnalistite obichno odat po temni mesta, pa ne im treba pobrz sinc...neli? Ne chitav natamu za dizajnerskiot gol i estetikata, kako i za Zenot na fotografiranjeto bidejki ne mi znachi nishto vo praktichniot fotografski zhivot, no zatoa se zadrzhav na sporedbite so kamerite Sony A900 i Canon 1Ds MKIII Spored pokazhanite sliki zabelezhuvam deka onie koi ne se "actual photographers" kupuvaat Canoni koi, spored prilozhenoto, se kameri dizajnirani da se tresat . Soni telata, kako shto gledam, ne se tresat, a verojatno ne se tresat i onie na Nikon, ama ne mozhev da vidam od nikakva prilozhena fotografija, no navodno treba da mu veruvam na svtorot na tekstot koj veli: I don't currently have access to one, but I am fairly confident that the results will be quite similar to those from the Sony A900. Znachi treba da mu veruvame na Michael Reichmann na zbor isto kako koga ni veleshe da mu veruvame deka 3MP senzor ima ista ili pogolema rezolucija od sreden format filmska kamera. P.S. Bidejki sum nedoverliv chovek, od gore spomenatite kameri bi ja sobral Canon 1Ds MKIII bez oko da mi trepni. Barem ne mora da zemam chasovi na vezhbanje so Rubikova kocka pred da mi dozvolat da koristam Leica...i onaka ne mi e vazhno dali nekoj kje me smeta za "actual photographer" ili ne. Изменето од Zoran K - 26.Февруари.2010 во 18:36 |
|
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |