IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Идолопоклонички однос кон Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Идолопоклонички однос кон Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
Автор
Порака Обратен редослед
ADVISOR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1026
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ADVISOR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 23:24

1 Она, што беше од почетокот, што го чувме, што го видовмесо своите очи, што го набљудувавме и што го опипаа нашите раце, за Словото на Животот -

2 и животот се јави, и ние Го видовме и сведочиме и ви навестуваме вечен живот, Кој беше со Таткото, и ни се јави нам -

3 она, што го видовме и чувме, тоа ви го навестуваме и вам, за да имате и вие заедништво со нас. А нашето заедништво е со Таткото и со Неговиот Син Исус Христос.

4 Ние ви го пишуваме ова, за да биде вашата радост полна.

5 И ова е веста што ја чувме од Него и што ви ја јавуваме вам: Бог е светлина и во Него нема никаква темнина.

6 Ако речеме дека имаме заедништво со Него, а одиме во темнина, лажеме и не ја вршиме вистината.

7 Ако пак одиме во светлина, како што е Тој Самиот во светлина, имаме заедница еден со друг, и крвта на Неговиот Син Исуса Христа нè очистува од секој грев.

8 Ако речеме дека немаме грев се измамуваме сами себе, и вистината не е во нас.

9 Ако ги исповедаме своите гревови, Тој е верен и праведен: да ни ги прости гревовите и да нè очисти од секоја неправда.

10 Ако речеме дека не сме згрешиле Него Го правиме лажец, и Неговото слово не е во нас.

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Кон врв
Момче Македонче Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2009
Локација: Macedonia
Поени: 378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 23:21
А да, заборавив, забранетото јаболко
Но да не каснела Евита од јаболкото, немаше да бидевме ни ние денес да дискутираме за тоа, нели? Донекаде постапила правилно
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 23:19
Originally posted by Момче Македонче Момче Македонче напиша:

Да беше семоќен, немаше да создаде вакви идиоти како нас нели? Доколку не создал, нели? :)

Тој не направи прекрасни, но ние го отфрливме и избравме да бидеме такви.

Сами сме си криви. Бог ни даде слободна волја, а ние веднаш го направивме погрешниот избор.
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 23:10
Да беше семоќен, немаше да создаде вакви идиоти како нас нели? Доколку не создал, нели? :)
„Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 21:28
Ако не е Совршен, Безгрешен, Семоќен, Сезнаечки, Свет, апсолутно морален... не би би БОГ! Би бил човек!
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 21:17
Не плачи те молам    
Еден член на претходната страна напишал вистината е во ПРАВОСЛАВИЕТО Од таму го ископав тоа, и откако го прочитав тоа, ме потсети на муслиманите кои велат дека само тие се верници, ние другиве сме биле неверници
Совршена добрина не постои, но не треба намерно да повредуваме други личности, намерно да правиме лоши дела. Секој греши, и јас и ти, па и Господ не може да биде безгрешен, ДОКОЛКУ постои.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 21:14
Originally posted by Момче Македонче Момче Македонче напиша:

Вистината е само една: ДОБРИНАТА!!! Џабе ви е и православие, џабе ви е и католиштво, џабе ви е и протестанство, џабе ви е се, ако не сте ДОБРИ!!!

Врз основа на што тврдиш дека нешто е добро? Која е таа референтна точка? Ако не постои Бог, совршената добрина, како ќе знаеш дали си добар? Можеш да бидеш добар според стандардите на мајка ти, а да бидеш лош според оние на свекрвата.

И од кај ја ископа оваа вистина баш ме интересира?

Сакаш да кажеш дека не сум добра?!

Мамоооо!!!!

Изменето од Rita.MD - 21.Септември.2009 во 21:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 21:05
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

"Никој не е добар, освен Eдиниот Бог"
(Исус Христос во ев. Лука 18:19)

Зошто го мислиш тоа, зошто е напишано во книга?
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 20:50
"Никој не е добар, освен Eдиниот Бог"
(Исус Христос во ев. Лука 18:19)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Момче Македонче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 20:47
Вистината е само една: ДОБРИНАТА!!! Џабе ви е и православие, џабе ви е и католиштво, џабе ви е и протестанство, џабе ви е се, ако не сте ДОБРИ!!!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 20:06
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

So tekot na vremeto se ke razberes pcelka, ke svatis deka vistinata ne se site Hristijanski zaednici, tuku samo edna: PRAVOSLAVIETO...

"Освети ги (Боже) во Својата вистина, Твоето Слово е вистината."
(Исус Христос во ев. Јован 17:17)

Ете кој е критериумот за вистината, ете го Божјиот компас чија стрекла ја покажува вистистинската насока - Божјото Слово, Слово кое Бог го возвеличил дури и над Своето име како што вели псалмистот Давид:

"Те славам Господи, со сето срце свое; се поклонувам пред Твојот свет Храм. Го славам Твоето име за Твојата милост и вистина, зашто го возвеличи Твоето слово, повисоко од Своето име. "
(Псалм 138:1-2)

Само држи се цврсто до Божјото Слово pcelka и ќе бидеш, како што вели Христос, осветена во Божјата вистина и лагите на Злиот нема да те отклонат од вистината, доколку останеш во Христос и доколку Христовото Слово остане во тебе.

"Јас Сум Лозата, а вие сте прачките. Кој останува во Мене, и Јас во него, тој дава многу плод; зашто без Мене не можете да направите ништо. Ако некој не остане во Мене, тој ќе биде исфрлен надвор како прачката, која е исушена, - ги собираат, ги фрлаат во оган и ги горат. Ако останете во Мене и ако Моите зборови останат во вас, барајте што и да посакате, и ќе ви биде. "
(Исус Христос во ев. Јован 15:5-7)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 19:53
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Сега ве читам и мене ме   испозамисливте.....
Едни биле Христијани, други Православни, трети , Православни Христијани..четврти............Боже колку ли ги има....???  а
сите ја читаат...Библијата... и сите различно ја ...доживуваат...не%20знам

...Јас и дури да остарам...не сум сигурна дека ќе ве разберам ..сите...ох

So tekot na vremeto se ke razberes pcelka, ke svatis deka vistinata ne se site Hristijanski zaednici, tuku samo edna: PRAVOSLAVIETO...
Site ke bideme vo rajot, mislam na onie koj pravele dobri dela i koj veruvale, no nekoj uste na zemjata se vnatre vo Hristijanstvoto, nekoj samo se okolu nego, a ateistite se malku podaleku od nego. Velam: (malku) zatoa shto mozhat i tie da bidat vnatre ili okolu nego, voljata e nasha i slobodna e!
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 18:34

Сега ве читам и мене ме   испозамисливте.....
Едни биле Христијани, други Православни, трети , Православни Христијани..четврти............Боже колку ли ги има....???  а
сите ја читаат...Библијата... и сите различно ја ...доживуваат...не%20знам

...Јас и дури да остарам...не сум сигурна дека ќе ве разберам ..сите...ох
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2009 во 18:17
Ufff... generaliziranjeto, koe zapochnuva so eden detal za potoa na osnova na toa izveduva zakluchok za site raboti, ne bilo nikogash dobra rabota.

Inaku, potpolno se slozhuvam so kazhanoto:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Секој ден си носи нова песна Messenger. Вчера едни работи ти беа нови, денес ова ти е ново, утре други работи ќе ти бидат нови. Човек учи додека е жив. Тоа важи и за мене, и за тебе, и за сите нас.

Nebare se chitam samiot sebe si...

Изменето од Messenger - 21.Септември.2009 во 18:17
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.