|
Раничка на грлото на матката |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
nenic
Нов член Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ranickite se od padnat imunitet...i cesto menjane na seksualni prtneri...inace se leci so kantarionovo ulje...ne ja gorete ke vi izleze na drugo mesto...pijte vitamini....
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cissto se somnevam
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
kike29
Нов член Регистриран: 18.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......... mi najdoa ranicka za koja posle nekoe vreme mi rekoa deka se povlekuva, no sega pa mi najdoa trichomonas. Ginekologot mi dade Flagyl vagitorii koi donekade mi go reguliraa beloto pranje no sega povtorno se pojavuva, bev na ginekolog pak i mi rece deka nemam nisto, a belovo pranje me ubiva...mozebi baram pomos na pogresno mesto no ako moze sovet ?
Изменето од kike29 - 19.Јуни.2009 во 00:31 |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа со кантарионот им помогнало на 2 мои блиски личности,така да делува.Треба да се внесуваат и витамини,затоа што се појавува и од ослабен имунитет и додека се става кантарионот не е препорачливо да се има односи,затоа што од самото триење раничката потешко заздравува.
|
|
lenifrance
Нов член Регистриран: 16.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ranicka na grloto na matkata, ili ectopio.
Pred bilo sto da napravite, laser, loop ili bilo sto vi predlagaat probajte 12 dena da stavite vag. aloe vera echinace i propolis, na cydonia. gi ima vo aptekite, samo ne vo zegin. Препаратот содржи екстракт од прополис 5%, со повеќе од 180 идентификувани состојки, од кои повеќето се биолошки активни. Прополис, као природен антибиотик, делува активно против голем број на бактерии ( Clostridium spp., Escherihia coli, Staphylococcus spp., Streptococcus spp.), габички и вируси, а особено е значајно дејството против херпес вирусот (Herpes simplex). Антрахиноните кои ги има во алоето го помагаат ова дејство. Противвоспалителното дејство на овој препарат се должи на ефикасната комбинација на повеќе активни состојки, од кои особено значајна е фенетил естер на кафеинска киселина (CAPE) од прополисот, кој истотака има и антитуморно дејство. Противвоспалителното и антитуморно дејство на состојките од прополисот, е зголемено со идентичното дејство на состојките во алое, ехинацеа и невен. Забрзаната епителизација и зараснувањето на раните, како и учествувањето во процесот на обновувањето на оштетеното ткиво, се најважните дејства на овој препарат. Поедини состојки во прополисот имаат анестетично дејство, додека состојките на алое и невен делуваат како аналгетици (ги намалуваат болките), што може да резултира со намалување на чувството на пецкање и болка во случаи на цервицитис (воспаление на грлото на матката), вагинози, како и други воспалителни состојби пропратени со зголемен вагинален секрет (leucorrhoea). Neverojaten uspeh kaj ectopio. |
|
lenifrance
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nema nisto na mikrobioloskiot bris, probajte vag. so cajno drvo, na prirodna baza se i deluvaat na candida i trichomonas. 6 dena. |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И кај мене Флафилот не делуваше Ги пиев во две дози На крај земав вагитории на природна база,Од чајно дрво(од Австриско потекло се мислам)можат и тудници да ги употребуваат Значи побарај ги,земи две паковања,насабајле и навечер по една,ќе се изчистиш 100% |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проверена формула за твојот проблем......
*Со утврдена нормална вредност на гликоза во крв .... оти покачен шекер ги дава истите симптоми на инфекција попратено со чешање.... *Доколку имаш активен сексуален живот ..... партнерот истовремено треда да ги испие капсулите..... затоа што тоа иде ,,на ти дај ми ,,..... ти ке се излечиш , а он повторно ќе те зарази....... 1.) DIMYCON (ДИМИКОН) - Alkaloid (Pfizer) fluconazole антимикотик J02AC01 Rp капсула 1 x 150 mg Rp капсула 7 x 50 mg Дозирање: индивидуално; специфично: криптококни инфекции: 1. ден 400 mg, потоа 200- 400 mg еднаш на ден; кандидијаза на грло, хранопровод, кожа: 50 mg на ден во тек на 7- 14 дена; вагинална кандидијаза: еднократно 150 mg; превенција на кандидијаза: 50-400 mg 2.)POLYGYNAX (ПОЛИГИНАКС) - Innothera nystatin, neomycin, polymyxin B антибиотик, комбинација G01AA51 Rp вагинални капсули -- 6 x (100 000 IU + 35 000 IU + 35000 IU) 326.89 ден. Дозирање: една вагинална капсула навечер во тек на 12 дена. Дополнително ќе купиш ,,Чај против воспаление на јајнците и јајоводите,, од Алкалоид !!! Драга кике29 за две недели ќе бидеш топ !!! ... Изменето од bijonse1 - 19.Септември.2009 во 22:58 |
|
lenifrance
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Citiram....
,,........no sega pa mi najdoa trichomonas. Ginekologot mi dade Flagyl vagitorii koi donekade mi go reguliraa beloto pranje no sega povtorno se pojavuva, bev na ginekolog pak i mi rece deka nemam nisto, a belovo pranje me ubiva...,, znaci devojceto bila na lekar povtorno ......provereno deka nema nishto ......se misli na trihomonas....za razlika od prv pat....... formulata dadena e bash za ova rabota posle komentarot na ginekologot.....,, toa nemash nishto....,, draga moja izvedeno od dolgogodishna praksa....... ,, nemoj da kudish konja koja nisi jahala ....a posebno da vregjas,, daj si ti svoj sovet i komentar nekomentiraj ti za ,,gornoto devojce ,, OK !! Kolku shto gledam gore i se ubavo postirani lekovite za shto i kako......... najcesto preogja vo gabicna infekcija da ne recam candidijaza... i sega shto trebashe predavanje ovde da se odrzi ....... za da se zadovolat tvoite kriteriumi..... ela kaj mene ovde na teren da vidis malku praksa..... a ne samo shkolski so kniga vo raka.....oks !!! |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас проверував неколку пати па излегуваше ....имаш.па немаш.па повторно имаш и на крај кандида е......
Затоа добро се кажала бијонсе Само да те прашам за чајов може и без препорака од лекар да се купи и дали може секој да го пие.......мислам и без да имаш голем проблем |
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas nesum za ovde
Изменето од laki_bu - 23.Септември.2009 во 02:11 |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
kikicka3
Нов член Регистриран: 21.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
типизација треба да направи ако веке е најден хпв на пап тест,микробиолоски тестови се за откривање на бактерии а раничката е од вирус предизвикана позз |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |