|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 108109110111112 138> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga slepite oci progledaa
-i neboto se otvori -i sonceto izgrea Koga gluvite usi proslusaa -i mrakot se izgubi -i pticite zapeaja Koga srceto se oporavi -i drvjata rascutea -i nekoi nastradaa Dojde prolet... |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
perfect hideout
го стави времето помеѓу нас лажна тампон изолација оти за нас не важат земските закони оти ние сме космички категории ние сме цел периоден систем ние сме теоријата на биг бенг ние имаме град во четвртата димензија и секој ден сме на друга адреса за да не може никој да нè најде па ни ние еден со друг |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kade e majstpcevo 62 ?? so mu bidna?? da ne e aren?? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за секое добро дело ствараш еден ангел каде и да одиш со тебе се сите те ценат по нив, по ангелите со црните крилја но, за добро дело, за кое знаеш само ти ангелот има крилја бели по нив се цениш само ти ретки се тие, со крилјата бели кога ги ствараш, тогаш плачеш |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум злато мила
секаде е распослано пред нас постои за нас но четри очи требаат за да го видат повеќе не, ни помалку. Не сум ангел мила тие се околу нас само четри очи требаат да ги видат нивните дела кои сме ние какви сме сега. Четри очи само можат патот кон бесконечноста да го видат кога ќе се научат заедно да гледаат баш како нашите. |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo kako i sekogas ....PREKRASNO druze |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
на Blueprayer Оваа песна не е за мене нити за него - туку за неа, која е мазна и лизгава како бела јагула; која со насмевка на делфин ги поздравува намуртените ајкули; со седефната кожа свети во темните води и ги задева коралите со разиграните прамени ко дар од Ботичели. Не се роди од школка, но знае да отвора школки со тајната молитва што и ја шепнаа сирените. Таа е ловец на бисери, осамен талкач по сини гребени и неустрашив трагач по морски чудовишта. Нејзините лузни се нејзините трофеи и можат да се видат само низ леќата на нејзиното око. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako zvukot na esenskite lisja vo parkot pod nozete
sakam da gi slusam nivnite stihovi kako esensko vetre niz ulicite sakam koga me miluvat nivnite zborovi... me voodusevuvaat mi ja polnat dusata kako so niv tajniot kovceg vo mene da go otvoraat... ocite mi pretrcuvaat niz nivnite grafiti koi srcinjata im gi pisuvat razigrano i veselo, se raduvam na sekoj niven stih kako dete na igracka da, vie dve moi mili dami....Kejt D Grejt i Filmadjika |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не престанувам
иако раката млитаво ми виси гледам во една точка не престанувам но ништо не е само чекам уморот од мене да се измори за оној што бев повторно да се ослободи иако ми вели дека залудно би било како пајакот во кошот пајажина кој плете за наутро исчистен да биде може знае, може и не, дека наместо да лови уловен ќе биде но сепак не престанува, иако ме прашува дали знам каде се наоѓам пред да помислам нешто да побарам. Само за тебе молчи не се противи само подзамижува заради светлината која ја имаш во мојата свест единствена причина да се исправам и станам зачекорам знаејќи што барам. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кон небото гледам
каде не припаѓам ѕвезди си намигнуваат како споменик сум нем и тивок со букви нечитливи исполнети со наслаги од време никој нема да пронајде каде закопано беше не е дел од овој свет никогаш и не беше ниту беше за мене само се најдов на патот на она што беше од патот кон ѕвездите скршнато. Ветер шепот ми носи дека сум само земјен створ и некоја прашинка кон око која ми се стреми а тврдоглав сум очите не ги затворам. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е сонце тоа што свети
ти си не е солзата најчиста ти си тивкиот ветер не умее да допре како ти што умееш снегулката не е така нежна каква си ти. Нема таков возвишен збор кој би можел да те опише нема понезаслужена награда од таа мене што ми припадна нека е случајна како лопов ќе ја премолчам и сите права на тебе ќе ги присвојам. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“...и сите права на тебе
ќе ги присвојам.“ |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo nokta temna, edna vrba place.
Grankite i ja miluvaat zemjata,
duri i pesnata na pticite se gubi vo tisinata.
Dodeka mesecinata i veterot se borat
koj prv da ja dopre, pomiluva, utesi
vrbata treperi, se plasi.
Taa go ceka samo nego!
Go ceka migot koga povtorno ke se pocuvstvuva ziva,
koga povtorno ke gi zgrizi pticite vo svoite granki,
koga povtorno ke ja slusne nivnata pesna,
koga povtorno ke tancuva na melodijata od sonceto,
koga povtorno nema da bide samo edno....
...osameno srce.....
|
|
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakas da cues glas??
ili mojot glas? glasot na mojata dusa? sakas da cues kolku ne mozam bez tebe ili kolku sakas ti da sum do tebe? sakas da cues kako zvuci niz svemirot? ili sakas da cues kako ke zvuci vo tvoeto uvo od moja usta??? te sakam...i koga ladno pcujam po se... sakas da me imas na kratko kako cista orospija ili sakas da me imas kako bogatstvo ???? sakas da osetis kako seta moja ubavina zgasnuva i plamti vo tvoite race ili sakas samo da ja dozivuvas??? sakas da cues...nekogas mislam zivees za da cues...a ne mozam a sakam... a sakas... a sakame... i sega glasno kazuvam....a ke kazam i pred site.... te sakam.... |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 108109110111112 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |