![]() |
|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 75> |
Автор | |
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Атина, 18 септември (МИА) - Грчкиот министер за надворешни работи Дора Бакојани денеска е хоспитализирана во болницата „Хенри Дјунант“ во Атина, со симптоми на пневмонија.
Бакојани претпладнево била пренесена во болницата, каде по препорака на лекарите е задржана на лекување и дополнителни прегледи. Поради болеста, сите активности на 55-годишната Бакојани за наредниве неколку дена се откажани. Во Грција во тек е предизборна кампања за парламентарните избори закажани за 4 октомври.... |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
значи суљо и пуљо може надвор а Спаска неможе
![]() Изменето од да бе - 16.Септември.2009 во 18:38 |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Чинам нема Спаска
![]() Суад Џелили, Насер Адили, Џелал Зибери и Ќамуран Рушити |
|
![]() |
|
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Спаска?
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
preku taseto ..ako..
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
![]() Me gajle, neam fejsbuk... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
иииииииииииииииииииии .......... којзнае колку пасворди се наоѓаат во туѓи раце ............
![]() |
|
![]() |
|
За сите корисници на популарниот Фејсбук, МВР предупредува:
МВР преупредува за крадење податоци преку “Фејсбук“ Единицата за борба против компјутерски криминал откриле неправилноста на веб порталот “Фејсбук“. Според информациите се работи за “аплодирана“ апликација на “Фејсбук“ која всушност е спам што води до посебно направена копија на страната на логирање на “Фејсбук“, на која што се прави “фишинг“ на податоците на корисникот, односно се крадат електронската пошта и лозинката кои се користат за логирање на профилот на “Фејсбук“. Велат оваа апликација која се користи за крадење на податоците најчесто се наоѓа функцијата за известувања. “Односно со нејзино активирање од страна на корисникот се отвара копија на страната за логирање на “фејсбук“, која не е дел од “Фејсбук“ веб страната и бара од корисникот повторно да ги внесе адресата на електронската пошта и пасвордот кои ги користи за логирање на својот профил на “Фејсбук“. Во тој случај доколку корисникот ги внесе бараните податоци на лажната страна за логирање на “Фејсбук“ истите се запишуваат на лажната страна за логирање на “Фејсбук“ и се достапни на креаторот на споменатата апликација, а потоа исто така се достапни за сите корисници на Интернет“, објаснуваат од МВР. На овој начин голем број адреси и лозинки на корисниците на оваа мрежа за дружење можат да бидат злоупотребени за криминалците да дојдат до лични податоци на корисникот. Еве како функционира системот за крадење на податоци од “Фејсбук“.
Со црвена боја е обележана лажната нотификација, додека пак со зелена боја е обележана правилната нотификација. Доколку корисникот сака да ја погледне нотификацијата и ја стартува преку Hyperlink wall (обележан со сина боја) се стартува спам апликација и ја отвара лажната страна за логирање на “Фејсбук“ На сликата е прикажана лажната страна за логирање на “Фејсбук“ , која може да се препознае само по дополнителните карактери во точната патека на страната за логирање на “Фејсбук“, а која се забележува во Browser делот (обележано со црвено). ![]() Доколку се користи броузер кој навремено е надградуван, тогаш тој
самиот ќе идентификува спам. Единицата за борба против компјутерски
криминал сугерира до сите корисници на “Фејсбук“ кои ја забележале
оваа неправилност, а сепак ги оставиле Емаил адресата и пасвордот на
лажната страна за логирање на “Фејсбук“ веднаш да направат промена на
пасвордот на адресата на електронската пошта и пасвордот за логирање на
својот профил на веб страната на “Фејсбук“ со што би се намалила
можноста за злоупотреба на украдените податоци. |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
sakam da kazam neso za Bazenot
ako saka da ima biznis, neka gi legimira oti niso od biznisot taka istorija kazuva a tip e biznismen se gleda... ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
ne znam od kaj ste no ako ste od Skopje ke znaes deka covekot ima pravo sto se buni ...
inaku toj ne bill edinstveniot slucaj :
Бев вратен поради две причини - затоа што сум Бошњак и затоа што го говорев босанскиот јазик. Побарав аргумент повеќе - не ми дадоа. Ми одговорија со прашање од каде сум, од каде доаѓам, и потоа ме упатија на базенот Карпош, и ми рекоа дека е таму отворено за вас“, изјави Един Личина.
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Spomnuvanjeto na p-raznikot e vo konteks deka site nie kako vernici, bez razlika na verskata pripadnost vo oci na najgolemnite praznici koga posetuvame sveti mesta, se molime za blagosostojba, pokazuvame grst na humanost a od druga strana sme suetni, sme se navredile. Zarem ke izigravame advokati nekomu samo zatoa sto ne go pustile nekoj vo bazent. Pa mozebi licna karta mu e pobarana ako pravel problemi zaradi propoziciite koi se postaveni. Ne diskutiram od drug aspekt tuku od ona sto go gledav na televizija. Covekot ljubezno go pokani da vleze vnatre i da vidi dali nema Albanci. Tairi ne prifatyi tuku se drzeshe do svoite argumenti deka negovoto dete ne bilo pusteno, pa ne bil pusten ni toj ![]() |
|
![]() |
|
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
za da gledas dali nekoj ja ima potebnata oprema ili ne ne treba da mu baras licna karta ili pasos ... i nemoj sega da mesas tuka babi i zabi zatoa sto praznikot nema vrska so ovie gnasni raboti koi sekojdnevo ne gusat ... rabotite se premnogu ocigledni no ne znam koj ni gi servisira ... steta sto najvaznoto ke go razbereme na kraj ...
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
![]() |
|
Polaris ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Kako i da e ne e ubo vaka,sto se odnesuva za slucajot,nekoj laze ama ne se znae koj
![]() A deka treba da se analizira celiot slucaj treba,somnitelno mi e slucajot zatoa sto ne samo albanci tuku i bosnaci bile diskriminirani,a mozebi i drugite malcinstva.Samo nesto ne mi e jasno,ako e cesno i posetno kako sto kazuva gospodinot Manik,zosto se bara sekoj koj sto ke vlezi vo bazenot da ima licna karta ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |