IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Зар сите Религии не водат кон Господ.
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зар сите Религии не водат кон Господ.

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 14>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 15:20
Razmisluvav nesto preska vo skolo za vreme na odmor mislam deka bese, na prasanjeto, ZAR SITE RELIGII NE VODAT DO GOSPOD... Mislev na SPASENIE!
Ajde malku diskusija za ova ne znaev kade da go pisam ova, pa tuka go smestiv, a ima nekoja slicnost so TEMA - PRASANJETO KOJA CRKVA SPASUVA?

Znaci ne KON Gospod tuku Do Gospod!

Изменето од DDarko - 15.Септември.2009 во 15:21
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 15:53
Prashanjeo ti e na mesto.

Mislam deka nema da ima premnogu koi kje polemiziraat okolu toa deka site vodat KON Boga, no verojatno site kje argumentiraat deka samo edna vodi DO Nego.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 16:20
Kje bidat spaseni i Pravoslavni i pentakostalci i evangelisti i adventisti zs BOG gleda srceto i iskrenosta ne gleda ti kade odis i vo koja zaednica.
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2009 во 16:26
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Го следам само она што е заповедано таму и не ми требаат никакви житија и светци.

Рита, можеш ли да ми кажеш по име некој христијанин од 3-ти век, кој ја исповедал истата вера како тебе? Нели во 3-ти век ИСТОРИСКИ се знае дека било најтешкото гонење на Христијанството и дека во тоа време многумина Христијани биле убивани поради нивната вера во Христа, па сигурно има барем 10 имиња да ми напишеш на такви христијани.

Зашто би направила такво нешто? Тоа мене не ми е релевантно. Да, имало такви христијани, нивните имиња се запишани во Книгата на Животот.

Освен тоа, ти си таа што треба да напише таков список. Ти ги величаш како светци, маченици, им се клањаш на нив и ги целиваш.
Сигурна сум дека ако било кој од тие ваши светци е жив, ќе ви каже дека правите голема грешка. Тие биле луѓе како нас и нивната награда е на небото. Ништо што вие можете да им понудите не ги интересира.

A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 04:11

Го следам само она што е заповедано таму и не ми требаат никакви житија и светци.

Рита, можеш ли да ми кажеш по име некој христијанин од 3-ти век, кој ја исповедал истата вера како тебе? Нели во 3-ти век ИСТОРИСКИ се знае дека било најтешкото гонење на Христијанството и дека во тоа време многумина Христијани биле убивани поради нивната вера во Христа, па сигурно има барем 10 имиња да ми напишеш на такви христијани.

Зашто би направила такво нешто? Тоа мене не ми е релевантно. Да, имало такви христијани, нивните имиња се запишани во Книгата на Животот.

Сакаш да кажеш од сите стотици илјадници Христијани кои загинале за време на гонењето на Христијанството, историјата нема запаметено ниту еден? Ама смешен одговор
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 12:09

Сакаш да кажеш од сите стотици илјадници Христијани кои загинале за време на гонењето на Христијанството, историјата нема запаметено ниту еден? Ама смешен одговор

Секако дека е смешен кога не го разбра.

Јас не го кажав тоа. Реков дека ј а с нема да се занимавам со нивните имиња, нема да ти правам таква листа. Прашај ја историјата дали има запаметено, а не мене.

Сега помалку смешно ти е?
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 12:24
Смешното е во тоа што Мараната те прашува тебе да наброиш 10 христијани од тоа време, а и самата не може да наброи ниту 5 верници од трети век кои веруваат како неа голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 12:34
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Смешното е во тоа што Мараната те прашува тебе да наброиш 10 христијани од тоа време, а и самата не може да наброи ниту 5 верници од трети век кои веруваат како неа голема%20насмевка

Не бе, братче, ќе ти набројам такви ако сакаш, само да знаеш дека и тие 10 мина што не верувале како мене, не верувале ни помеѓу себе исто, затоа што биле еретици и анатемисани од Црквата. Па ти слободно можеш да избереш со кој еретик си го делиш верувањето
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Септември.2009 во 22:08

Не бе, братче, ќе ти набројам такви ако сакаш, само да знаеш дека и тие 10 мина што не верувале како мене, не верувале ни помеѓу себе исто, затоа што биле еретици и анатемисани од Црквата. Па ти слободно можеш да избереш со кој еретик си го делиш верувањето

Со седмиот еретик.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 04:13

Со седмиот еретик.

И ова треба да се смета за паметен коментар?
Кон врв
Logos Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 67
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Logos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2009 во 18:54
еве јас ке ви набројам Христијани од 2 и 3 век. се разбира ако немата нисто против:
1. ВАЛЕНТИН- 100год. на подрачјето на Картагина
2. БАЗИЛИД од Александриа - во исто време како Валентин роден во Сирија
3. МАНИ - 216год. роден во Вавилон
4. КЛЕМЕНТ- роден пред крајот на 2 век во Атина.
мислам дека се доволно.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2009 во 14:01
васкапраска-јавна опомена, уште еден недоличен пост следува бан.

Останати-смирете ја топката и дискутирајте аргументирано и достоинствено, без лични навреди (како што прават неверниците).

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
vaskapraska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vaskapraska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2009 во 14:11
Банирај сестро, кога не ги читаш сите навреди и лаги на мараната и ддарко, како да ти објаснам, некои работи на некои луѓе не можат да им се објаснат.

Даре е дете во пубертет и го опоменав, останатите не сме, а спорните текстови ги скрив.

На форум и тешко може да се дообјасниме, затоа не треба толку лично се да доживуваме.

Еден разговор узкафекафе, очи в очи у Броз кафе ќе објасни многу повеќенамигнување.

Ај сг, смирено, убаво, без клевети и навреди....

Изменето од maria_magdalena - 18.Септември.2009 во 14:34
Кон врв
Bronhi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bronhi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2009 во 22:57
Земете БРОНХИ полесно се дише
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.