|
Leica M9 :) |
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Автор | ||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ah bre Glecin... Koga velam za rabota mislam na ubavina i vrednost. Zarem vrednosta i ubavinata se postiga samo od ljubov, a vo rabotata ne postoi ljubov? Pa, onie koi rabotat fotografija se posvetile na toa tokmu poradi svojata ljubov kon nea. Koga velam deka alatot se kupuva za rabota, velam da ne se vrzuvame emocionalno za kamerite, tuku za onoa sto go rabotime. Oti kamerite doagjaat i si odat kako sto se menuva tehnologijata i nash*te potrebi, a ljubovta kon fotografskata umetnost ostanuva i se prodlabochuva. Se nadevam deka ne sum te razbral pogreshno ili deka ne sum bil dovolno jasen so onoa shto sum go rekol vo minatoto. Изменето од Zoran K - 15.Септември.2009 во 14:41 |
||
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno Pred se za vtoroto, pa posle za prvoto |
||
Glecin
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ah bre Glecin... Koga velam za rabota mislam na ubavina i vrednost. Zarem vrednosta i ubavinata se postiga samo od ljubov, a vo rabotata ne postoi ljubov? Pa, onie koi rabotat fotografija se posvetile na toa tokmu poradi svojata ljubov kon nea. Ah bre Zoran K kje se razbereme veruvam nekako, znachi edna tvoja misla vaka techeshe " strakanje od kjeif ili performansa?" a nemashe opcija fotografiranje od ljubov barem ne mi zvuchi toa STRAKANJE OD KJEIF taka......taka da tuka beshe mojata zamerka. Nejse, rabota e edno a ljubov e drugo zanatot si se uchi no ljubovta kon nestata e neobjasniva, imeno da beshe objasniva kje ja kontroliraa no fakt e deka ne mozhat pa zatoa J.Lenon i B. Marley tolku insistiraat na istata...)..!! e sega ne se razbirame koga govorime za fotografijata, jas koga razgovaram za fotografijata razgovaram za LIFE photography pretezhno, ti si zborish za fotografii napraveni po narachka vo koj vnesuvash ljubov, nekoj si zboriza landscape i tn. no generalno zemeno OD AVION SE GLEDA KOGA LJUBOVTA KON NESTATA FOTOGRAFOT USPEVA DA JA PRIKAZHE NIZ FOTOGRAFIJA I KOGA LJUBOVTA SI JA ZACHUVAL ZA SEBE nema nekoja konkretna nasoka muabetov no toa e toa....na odmor sum...)))) POZDRAV |
||
There is more in life than books you know, but not much more!
|
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pogresno sum razbran. Go postirav posle semplovite na S2, ama vo megjuvreme uletal Igor..... Smislata bese "aj da vidime dali Leica ne e za slikanje so vakvi semplovi" |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Glecin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by Tegla
NE E LEICA ZA SLIKANJE, ZA k*rCHENJE E Tocno Pred se za vtoroto, pa posle za prvoto A nikon D3/700/D3x ne e....toa e za rabota pa mora a ako treba da si chkrapash od ljubov e togash e skapo.....epa toa e toa....i taka kj izgledaat fotografiite.....!! A za k*rchenje.....sekojdnevno verojatno se ku+chime so patikite i cvikerite a zabraneto bilo so fotoaparatot...)))))....smeshki...ne si igrajte igrachki ....!!! |
||
|
||
ogledalo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj so sto moze so toa Tegla, tocno deka te razbrav pogresno, no ne kako sto mislis ti. Jas toa istoto go kazav negde na pocetok na temava pa mislev me citiras Ono ti ozbilen si bil |
||
Glecin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Originally posted by Glecin
A za k*rchenje.....sekojdnevno verojatno se ku+chime so patikite i cvikerite a zabraneto bilo so fotoaparatot...)))))....smeshki...ne si igrajte igrachki ....!!! Koj so sto moze so toa ........toa e vekje drug muabet...).....! pozdrav |
||
|
||
ogledalo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe moze li da se stavaat i drugi smajlija?
Nekako mal izbor ima ovde. A tolku gi otvaraat postovite, porazmrdani mi se so smajli |
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Yas sum mrtov ozbilen deka ovaa M9 e prvata digitalna kamera za koja mi se tresat gakjite, razmislauvak sto mozam da prodadam od doma, koj mi dolzi i ako ja kupam kako da ja donesam doma, deka gospogjata znae sto znaci Leica . Mi se svigjaat i 5D i D700 ama se pregolemi i so nepotrebno mnogu funkcii. Ionaka sum dedicated RF fan, i ne koristam SLR, zosto bi kupil SLR samo zatoa sto e digitalen?
Ova e dream come true. I nejkam da izgleam kako nekoj fotoreporter so DSLR, i site da me prasuvaat za koj vesnik slikam. 90% od lugjeto koi komentiraat protiv Leica nikogas ne koristele RF sistem. Toa e cela filosofija i psihologija. Nekoi ne se naviknuvaat ili ne im odgovara na stilot, no tie koi se naviknale nikogas ne se vratile na SLR osven za specijalni potrebi. P.S. Edinstveno se nadevam deka i Zeiss i Voigtlander bi napravile nesto slicno za pomali pari. E togas vekje kje bide drug muabetot. RF konceptot kje se vrati vo igra. |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekoj muabet e dobar dokolku e konstrukstiven i ni otkriva neshto povekje, iako na prv pogled mozhebi nema nekoja konkretna nasoka... Od toj aspekt milo mi e sto mi replicirashe. Sega znam deka ne sum se doizjasnil koga sum rekol "strakanje od kjejf" za mene ne e "fotografiranje od ljubov". Za mene "kjejf" i "ljubov" se dve razlichni kategorii koi mozhebi samo ponekogash mozhat da bidat vzaemno razmenlivi kako termini. Mnogu pati lugjeto pravat neshto od kjejf, no ne sekogash od ljubov. Sigurno imash tolku pati slushnato kako se veli: "ete, kjejf mi e i zatoa pravam taka!" Togash znaeme deka ne se pravi od ljubov, tuku deka kjejfot poteknuva od nekoja sosem druga prichina. Vo navedeniot sluchaj kjejfot mozhe da bide od zabelezhuvanje sekojdnevni momenti od zhivotot na svoeto dete i semejstvoto, no ne i od ljubov kon fotografijata kako umetnichko izrazuvanje. Ili od paralelata sto ja navedov - site ponekogash igrame futbal od kjejf, no ne chuvstvuvame site i ljubov kon toj sport. Inaku, dokolku ne smetash oti prashanjevo e indiskretno, dali ti se odluchi da se posvetish na lekarskata profesija od ljubov ili od nekoja druga prichina? Изменето од Zoran K - 15.Септември.2009 во 15:44 |
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za ljubovta kon fotografijata (ili fotografiranje za mera, za dusa) kje si kupam filmska Leica bidejki znam deka kje funkcionira uste nekolku pokolenija i deka nema da bide zastarena!
Digitalnata Leica mozebi e super rabota, no ednostavno e daleku od mojot budzet, a ne mi e isplatliva ni da ja kupam kako alat (plus greota e Leica da ti bide alat!!!) bidejki za taa cena bi zemal 1Ds ili D3x koi imaat mnogu povekje funkcii sto mi trebaat vo rabotata
Od druga strana za sumata potrebna za M9 i set objektivi bi investiral vo Hasselblad 503cwd - em alat em golem merak :)
digital za rabota i merak, film za merak i ljubov :)
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve (poso ne sum bil razbran kako sto sakav) slikovito da objasnam na sto mislev. http://www.nytimes.com/slideshow/2009/09/10/fashion/20090910-codes-slideshow_2.html |
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ova e dobro!!!
Leica svedena na moden aksesoar!!!! Genijalno!!!
(da ne me sfati nekoj pogresno ima ironija vo postov, no ne celosno)
Изменето од dimi - 15.Септември.2009 во 17:00 |
||
Glecin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj M9 ama tashnana 4200 dolara....)))))).....toa ti e.....EXPLOZIJA na Laica M9 konceptot...))))
pozdrav |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |