|
Колку сме спремни да прифатиме нешто различно? |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lugjeto ama ic ne se raspolozeni da promenat bilo sto vo svojot zivot
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене од едно исто многу брзо ми станува досадно
јас сум за промени |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sekogas za se koga ke dojde na glava,
covek e pojak od kamen no vo isto vreme i pokrevok od fidanka |
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ne sum spremna da prifatam promeni_promenite tesko gi podnesuvam i ne se prilagoduvam taka da sum za ...ednostavnost bez promeni
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka tesko gi prifakame...bile dobri ili losi!
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темава не е дали сте за промени или не. Еве го воведниот пост, прочитајте го и ве молам дискусијата да ја продолжите во тој контекст. |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неможеш круто да го живееш животот, мора да прифаќаш промени и различности и ти лично да се менуваш, да се прилагодуваш инаку се осудуваш на затвореност, статичност и изолација.
Немам јас такви проблеми, прилично сум флексибилна и земам многу работи во обзир. Немам проблем со новитети,со различни нации, култури, храна, менталитети. Се трудам да гледам „подалеку„ зашто нашиот суд е само наш и не секогаш ја отсликува реалноста. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....мразам предрасуди,и никогаш не си зимам за право да ги осудувам другите ,без разлика за што да се работи и имам обичај ,за да ја разберам" различната страна",за миг да се ставам на нејзино место........самиот живот ми докажа дека разликите може само да ме збогатат со нови искуства....
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не прифакjам ништо...си знам jас...
|
|
antimedio
Нов член Регистриран: 08.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Да прифаќаме различности значи да еволуираме или да се менуваме...Тоа е интелигенцијата,односно изразот на еластичноста во перцепцијата!!!
Македонецот баш и нее многу познат по таква еластичност туку повеќе по робството кон традиционалните вредности,манири и навики... Изменето од antimedio - 08.Септември.2009 во 14:55 |
|
САМО ВО МАКЕДОНИЈА ПРОСЕЧНОСТА Е ДОБЛЕСТ
|
|
antimedio
Нов член Регистриран: 08.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БРАВО ЗА ПОСТОТ!!! МИСЛАМ ДЕКА ОВА Е ПРАВАТА ПОЕНТА НА ЕДЕН СОВРЕМЕН ЕМАНЦИПИРАН И КУЛТУРЕН ЧОВЕК!!! |
|
САМО ВО МАКЕДОНИЈА ПРОСЕЧНОСТА Е ДОБЛЕСТ
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS licno teshko gi podnesuvam
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Narcisoidnost - samozaljubenost - vo svojot pol - homoseksualizam - neprifakanje na heteroseksualnosta ( znaci pol razlicen od nasiot ). Osuda na se sto e razlicno od nas.
|
|
klementina
Нов член Регистриран: 11.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Апсолутно не е точно дека ако ги прифаќаме различностите кај другите, сите стануваме исти.Се работи за најобично разбирање на фактот дека сите сме различни.Веројатно постојат многу различни причини кои доведуваат до тоа луѓето да осудуваат...дали се работи за чист егоизам? дали за типични конзервативни и конвенционални размислувања? или пак е само една непромисленост односно неспособност да се разбере реалноста???...би рекла дека станува збор за КАРАКТЕРИ.не можам да им судам на тие таквите ,но не сакам да се во моја близина.
|
|
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |