IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 19202122>
Автор
Порака
GoXI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 105
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GoXI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 20:41
EvAngelos vie teolog ste? od kade ste? sto rabotite koga ne ste na forum.  Mnogu interesni odgovori. Prvoslaven hristijanin ste?
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2009 во 22:09

GoXI, на форумов сум регистриран под псевдоним (EvAngelos) и секако тоа си има своја причина, дискреција се разбира.

Но фер е да ти одговорам на последното прашање. Јас верувам дека, согласно Светото Писмо, правилно ја славам верата, но согласно општо поимање на зборот "православен", јас не сум таков затоа што, прво, не верувам дека пишувањата на ткн. "свети отци" се боговдахновени (како што е случајот со Библиските книги), не се молам пред икони, не се поклонувам пред икони, не се молам на светци (туку само на Бог), не верувам во свети мошти, не верувам во митарства, не верувам во тоа дека блажената Марија е царица на Небото, Владетелка, Господарка на сите и сл, не верувам дека само одредени великодостојници имаат ингиренции да ја толкуваат Библијата, туку верувам дека таа е порака упатена до секој човек.. и уште многу други работи кои се очекува од еден православен да ги верува, а јас не ги верувам.
Те молам DoXI, доколку имаш дополнителни прашања или пак сакаш да ја продолжиме дискусијата, да преминеш на темата: "РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО", за да не бидеме овде оф-топик.
Поздрав.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
GoXI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 105
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GoXI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2009 во 00:39
Nemoj ti na mene DoXI :)) Se salam. Da ja prodolzime diskusijata tamu
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2009 во 22:50
Зошто ја гледаш раската во окото на твојот брат
а гредата во своето око не ја чувствуваш?

( Матеј: 7.3 )
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Април.2009 во 23:11
Бидејќи (во Исус) се јави Божјата благодат, спасителна за сите луѓе. (Тит 2:11)

Изменето од spiros - 30.Април.2009 во 23:12
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 19:18
(Јован 3:17)Зашто Бог не Го испрати Својот Син во светот за да му суди на светот, туку светот да се спаси преку Него.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Мај.2009 во 23:35

" Trevata se susi, cveketo svenuva,a slovoto na nasiot Bog ostanuva vecno". (Isaija 40:8)
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 09:06
Ako je Bog uz mene,ko moze biti protiv mene.

(Posl.Rimljanima 8:31)

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Мај.2009 во 09:20
(Книга на Исус Навин 1:9) Биди силен и биди храбар? „Не бој се и не плаши се, зашто каде и да тргнеш, со тебе е Господ, твојот Бог.”
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 06:53

Trazi i bice ti dato;
trazi i naci cesh;
kucaj i bice ti otvoreno.
Jer svako ko trazi,dobija;
i onaj koji trazi,nalazi;
i onom koji kuca bice otvoreno.

Matej 7:7,8

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 13:11
Заради тоа и го поднесувам се ова, но не се срамам, зашто знам во Кого сум поверувал и уверен сум дека Тој може да ми го запази она што Му го доверив, се до оној Ден.
2 Тимотеј 1:12
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 17:36

Odgovori Jovan i rece:" Nastavnice, vidovme eden covek, koj vo Tvoe ime isteruva besovi, pa mu zabranivme, bidejki ne odi so nas."

Isus mu rece : " Ne zabranuvajte! Oti, koj ne e protiv vas, toj e so vas."

( Luka 9:49)
Кон врв
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 22:47
Originally posted by lotus flower lotus flower напиша:

Ako je Bog uz mene,ko moze biti protiv mene.(Posl.Rimljanima 8:31)

www.mkbible.net убаво си пишува на македонски, полесно ке те разбереме.
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2009 во 23:00
"АКО МЕ ЉУБИТЕ, ЌЕ ГИ ПАЗИТЕ МОИТЕ ЗАПОВЕДИ." Јован 14:15
(Исусови зборови)
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 19202122>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.