|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика | страница <1 124125126127128 295> |
Автор | |||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
во старите пасоши убаво беше наведено .....ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРЖАВЈАНСТВО но стоеше и од која националност ..... па и тоа беше граѓанска држава .......... не НАЦИОНАЛНА ........ леле , како само сте поминувале на испит по Марксизам
|
|||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас ти зборувам за правен идентитет, ти се повикуваш на етнички. Некој овде е збунет... или...? П.С. Јас знам... како модератор. Би требало и тебе да ти е познато, нели? |
|||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Граганството не определува етничката и национална припадност, и тоа се има на предвид кога се пишува Устав, нели?
|
|||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
да, да, познато ми е..по истите причини... и тоа не ме прави нешто по различно од тоа што сум : бугарка. |
|||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Државјанството го определува ПРАВНИОТ ИДЕНТИТЕТ на поединецот во однос на државата! Што има тука нејасно? Зошто мешаш пак етнички идентитет? |
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не, немој сега да се вадиш. Кога ќе одеа "Југословените" надвор, секаде беа третирани како Југословени, а не како Македонци, Срби, Албанци и слично?! Зошто нивниот правен идентитет го ставаа наместо националниот? Зошто во странските весници секаде стои уапсен Југословен?! Зошто не пишуваше тогаш дека е уапсен Македонец?! П.С. Не сум полагал марксизам, не сум јас од старата школа. |
|||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
На мене, мило , Рамазан Баjрам не ми е празник, ниту по граганство, ниту по етничка припадност, ниту по национална... на мене никоj не ми го честита, ако и да го има како празничен неработен ден по Законот. Но не и за мене. Чудно, зашто не и за мене? И зашто никоj не ми го честита? |
|||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Секако ( иако кај вас не беше така ама ајде да не навлегуваме во тие дискусии ), меѓутоа во Уставот нацијата е третирана од политички аспект зар не, а не од етнички? |
|||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Што има верата врска со твојот правен идентитет? |
|||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...ova pagane-to,kako bistri politika mora da si go zememe....!!!elaj pri nas ..dusicke...ke te pravime makedonsko dejce..
|
|||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
оти и таа е регламентирана Конституционо и правно, модераторе. и случаjно таа дефинира и чувството ни на припадност... исто така, модераторе на историjа... И наj веке има врска со нивниот правен идентитет , нели? нели се бугарски грагани, оти тие славjат нешто различно од мене, коге се бугари по граганство? Изменето од pagane - 09.Септември.2009 во 15:36 |
|||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Аха... И? Правниот идентитет, го заборавивме? |
|||||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 124125126127128 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |