|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 549550551552553 824> |
Автор | ||
depo
Сениор Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aбе тоа ако одговара Марс ке биде Марс а ако не одговара Марс веднаш ке го направите Јупитер
|
||
Aminta3
Група Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 93 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Почнаа да признаваат дека во Бугарија молчат по прашањето на генеиката бидејќи знаат дека теориите им за потеклото кои сега се во оптек ќе им бидат оповргнати:
Инаку, еден подоле признава дека “Бугарите“ биле Тракијци, Словени и Македонци. Изменето од Boogie - 06.Септември.2009 во 21:35 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И покрај тоа што энаеш што пишува нема да барам коментар бидејки повеќе ми одговара да сте ТуркоМонголи отколку одродени Македонци
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене ми струва (одговара) тие повеќе да се со туркомонголско потекло, ама ним не им одговара.
Ја се обидувам да им дадам алтерантива, ама ни тоа не им одговара. Ни се тераат ни се водат. Сега Лемнос ќе го разгледуваат како можна варијанта. Изменето од Platenik - 07.Септември.2009 во 10:42 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи Платеник, доказите за автохтон произход на прабугарите се повеќе (а ги собрав за 2 дена) одколку за турскомонголско потекло кои научници ги собираат 100 години и освен еден нејасен збор НТАГГРАН немаат ништо повеќе, освен илјади страници погрешни претпоставки, кои се претставуваат како факти. Некој кажа погоре дека се плашиме од генетски испитувања, ама зошто мисли така не ми е јасно. Ќе го замолам да каже конкретно зошто да се плашиме, кога секакви резултати што сум ги видел се исклучиво благопријатни и никаде не сум видел да имаме монголски гени. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оно трето нема - или сте автохтоно Македонско и Тракијско население или сте ТуркоМонголи - Бугари не сте сигурно по крв,политиэирани,бугариэирани да
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние какви сме е јасно, не е јасно какви биле прабугарите.
Изменето од cercetator - 07.Септември.2009 во 16:34 |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изворно азиски номади, луѓе кои зборувале на турски јазик, а се населуваат на крајбрежјето на Црното Море при крајот на 5-от век. По 679 година тие го преминуваат Дунав и формираат држава на просторот на старата територија Мизија. Напротив, сосема е јасно кои биле и од каде дошле Бугарите. Не ви е јасно кои сте вие, дали им припаѓате на тие азиски орди или пак сте станале само нивни поданици? Што ќе рече некој, политички бугаризирани. Изменето од Македон - 08.Септември.2009 во 23:51 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од формирањето на бугарската народност до денес - повеќе од 1000 години, Бугарите се познати на историјата само под името Бугари и никое друго, никогаш не го изменувале. |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аминта3, фактот е дека не се знае какви биле прабугарите. Ти само едно си вртиш Татарстан, Чувашија, туркомонголи, ама во главата ти изгледа е само тоа. Ако сакаш да дискутираш - дискутирај. Ако ќе пишуваш работи кои немаат врска, стави си еден подпис дека Бугарите се Татари и крај. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Правилата си се јасни, ако имаш проблем со нив, или со моето модерирање, обрати се кај администрацијата. Јас што имав си кажав! Ти сега, како знаеш прави!
П.С. Тоа што си пишувал на Черчетаторот на руски, татарски или не знам на кој јазик, го избришав затоа што ова е македонски и треба да стои на македонски, а ако е на друг јазик, постави линк и готово! Изменето од Македон - 09.Септември.2009 во 15:23 |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тебе нешто не ти е јасно, на никој во Бугарија не му е важно какви биле прабугарите, какви и да биле - нема ги. Никој не мисли дека прабугари и денешни Бугари се ист народ. Дај за почеток еден само доказ дека биле туркомонголи. Барам доказ, а не мислење на некој историчар или голем капацитет. Тоа од една година го барам и до сега никој ништо. Историјата не е точна наука и еден пат нешто заклучено да остане за секогаш. Има нови пронајдоци, има развој на историската мисла, не е догматична историјата, немој така. ПС Аминта3 да чита малку и од историчарот Пулевски Изменето од Македон - 09.Септември.2009 во 16:03 |
||
depo
Сениор Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Согласен сум целосно со Аминта за неговите претходни два поста и за чувањето на разни бугари како миленичиња. За крај што си постирал од Пулевски, дали ја разбра смислата на тоа ? Дали разбра дека Бугарите (а не прабугарите) и Србите сте дошлаци на овие простори многу после Македонците ? |
||
Внеси реплика | страница <1 549550551552553 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |