![]() |
|
Верата и војната |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 11> |
Автор | |||||||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
Изменето од Majkl - 07.Септември.2009 во 00:17 |
|||||||
![]() |
|||||||
Marko sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
||||||
Na drugion topic sega pred malku bash pishuvav za neshto koe sega opvdeka go akcentirash - kakvi duhovni prichni barash...ok, ne mi se pishuva pak te edno isto, na drugionb topic za Religiite dali ne vodat kon spasenieto imam dadebno odgovor.
Teshko odi tresenjeto na verite, seushte nema efikasna 'udiralka' za tresenje na verskata prashina, a Bogami i ne treba da se tresat poshteno, tuku samo da se protresuvaat 'lagano' oti vekje se pobajagi izliteni, kje se iskinat, nishto nema od niv da ostane... Изменето од Marko sk - 07.Септември.2009 во 00:31 |
|||||||
![]() |
|||||||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
||||||
Се согласувам со тебе за излитеноста, но тоа се пасивните и честопати институционализираните вери кои не нудат никакво решени за некогашните но и современите проблеми, па дури и учествуваа во предизвикување на истите токму затоа што беа само гола вера, без реализација на верувањето од страна на прокламаторите на истата. |
|||||||
![]() |
|||||||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||||||
Eva, eva ne mi se veruva begate od vojna, offfff zar tolku se plasite?
|
|||||||
![]() |
|||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||||||
cudno kako tie dva zbora vistinski stojat eden do drug
i zalno vo svetskata istorija najvise vojni imalo radi verata, i koga bile osvojuvacki za plen sepak se povikuvalo na vera , radi potik na tie sto trebaa da ratuvaat nekako perfidno svatija deka izgovor vera. dava sila oti plen nemozea da im vetat, oti go sakaa za sebe, pa upotrebile vera kako izgovor se lepat lujete za verata kako muvi na lepak... i vojnata e tuka,, cista so izgovor deka e pravicno. som e za gospod vo denesno vreme. muslimanskata vera, cesto go koristi kako dobar pottik |
|||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||
![]() |
|||||||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||||||
Eehhh jas i Anakin prvi izlegovme vo vtorata svetska vojna, prvi so bombi i pushki, a denes ne pravite greshnici. Dodeka toj go drzheshe Hitler, jas go tepav, posle se zamenivme... Ne biva svirche od vas drugite!
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||||||
![]() |
|||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||
![]() |
|||||||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||||||
Kolku i da ne se slozuvame , fakt e deka ucenjeto na Hristos e nespoivo so vojuvanjeto. ISUS HRISTOS e Knezot na Mirot... Iako, za zal, tokmu vo hristijanskite zemji i vo imeto na hristijanstvoto se prolevala najmnogu krv vo vojnite. Vo Prvata i vtorata svetska vojna vojuvaa hristijani edni megu drugi, vo imeto na dobroto na tatkovinata, pod mototo" Mojata tatkovina e sekogas vo pravo" i "Bog e so nas". Na cija strana bese vo vojnite togas BOG? Na cija strana bese ISUS? Dokolku se sledi ucenjeto na ISUS od strana na Hristijanite vo celiot svet nema da ima vojni i nemase da se slucat ni dvete svetski vojni , nitu drugite pogolemi konflikti i stradanjata koi gi nosat tie kako posledici. Vojnata i nacionalizmot se delo na Satana Gavolot. |
|||||||
![]() |
|||||||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
||||||
Eva , eva, izgleda ti mnogu gledas partizanski filmovi... Golem merak imas za vojni a? Nemas strav...Bravo Darko,bravo... Ako se smetas za vistinski vernik, prvo razmisli pred da napises nekoj post dali e toa bogougodno sto ke go napises. Nikoj ne moze da sluzi na dvajca gospodari, rece ISUS. P.S. tebe majka ti te isplasi da se otkazes od crkvata i da se svrtis kon partizanite, a ne pak puska da pukne... Abre dete, ajde , da ne ti fakjam seir zaradi godinite,ama sepak pred da napises nesto razmisli i ostani na patot na Hristos, ne dozvoluvaj nikogo da ti zastane na Patot kon Boga i moli se za mir megju narodite, i ne se raduvaj na vojna . |
|||||||
![]() |
|||||||
||||||
Majka mi spasila edna dusha so toa bratche...
![]() Fala Mu na Gospod za nejze! Изменето од DDarko - 07.Септември.2009 во 21:24 |
|||||||
![]() |
|||||||
||||||
Ne mislev nishto drugo osven toa deka Marija Magdalena koja e od ponezniot pol ve uci kako treba... Ehhh... ![]() Zal mi e za nejze sto nikoj ne saka da ja slusa, si ima pravo taa... I ako smeam da dopolnam, ako se somnevash vo moite strelachki sposobnosti toa mozheme lesno da go reshime vo Skopje ako sakash, ke pukame? Lele zar site moram da gi predizvikuvam na neshto? ![]() Изменето од DDarko - 07.Септември.2009 во 21:29 |
|||||||
![]() |
|||||||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||||||
Така е брате Давиде, но дури ни големи теолози и мислители - како што е нобеловецот Алберт Швајцер - неможеа ништо да променат од она што Мудроста БОЖЈА (Исус) го претскажа а од Апостолите и Евангелистите е запишано во Најсветото Писмо! Човечанството - од Каин и Авел па наваму - убивало и водело војни а и ќе убива и води војни се додека не се разбуди вистински, додека одново не се роди. А има ли породување без болки? Нема! Освен ако вистински се разбудиме за Царот Небесен, за Светлината БОЖЈА во Исус и доживееме едно раѓање со “Царски рез“ отварајќи го срцето и очите за за Царот Небесен, за Светлината БОЖЈА - Исус во нас ! Јас верувам дека е можно да нè одмине оној оган што доаѓа врз целата планета земја, само ако вистински го жртвуваме индивидуалниот (вертикално) и колективниот (хоризонтално) егоизам. ТОа е крстната тајна на Мудроста БОЖЈА (Исус Христос)! Јас верувам дека е можно да нè одмине она што доаѓа врз целата планета земја, само ако сите заедно се обрнеме како што се обрна сите во градот нинивеј во времето на пророкот Јона! ... а ете, тука е поголем од Јона. (Извештајот на Лука 11:32) |
|||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||
![]() |
|||||||
||||||
A shto e so tie koj vo imeto na Gospod, crkvata, tatkovinata, semejstvoto ja prolejaa svojata krv vo 2001?
Vo pekolot se? - A ? Da ne staneshe nikoj od krevet i da ne ja prifateshe pokanata, denes sigurno ke odevme vo dzamijata veruvajte...! ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
||||||
Мајкл, немам намера да провоцирам, да игнорирам а уште помалку да Го преставувам Милостивиот БОГ во Исус како автоматон! Ако Милоста БОЖЈА не е поголема од духовниот закон на “сеење и жнеење“ (кој е вистинит) тогаш никој нема да биде спасен! Сè додека на човекот законот му е поважен од Милоста, ќе имаме свет каков што имаме. За тоа пишува и очевидецот Христов - Св. Ап. Павле - но за жал многумина се премудри за да ја сватат суштината на сведочанските и пророчки писма што се отврлени од мудрите! Во односот на војната со тебе категорично се согласувам, жалејќи ја неверата во веродостојноста на писмата, оставени за човечанството од очевидците Христови!
Даре, власта е допуштена од БОГА и секој што крева “рака“ врз неа, прави голем грев! Тие се тие што треба да се грижат каде ќе им одат душите! А што се работи за прифаќањето на поканите, БОГ е во состојба само со 300 праведни војници да ја уништи и најсилната неправедна војска! Изменето од spiros - 07.Септември.2009 во 22:04 |
|||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |