|
Каде ви е поубаво ? |
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Автор | |||
GePaRD
Група Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 59 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дома си е дома, како дома нигде не е!!!
|
|||
GePaRDiTe Se UShTe ZiVi
|
|||
koki68
Нов член Регистриран: 19.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ima samo edno mesto poubavo od Makedonija i se vika
Polyclinic Schwartzwald, i vi preporacuvam na site vie sto ne ste bile nadvor da go posetite toa mesto. Mozebi seuste ima spas za nekoi od vas. |
|||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne se slozuvam so tebe... i ako se custvuvam tuka ( svajcarija ) doma... sekogas sum prasana... a od kade poteknuvat tvoeto prezime... ke im kazes i ke ti recat... ahhh ti si od balkanot... a vo makedonija... makedonija e mojata vtora domovina... no sepak... bilo bitola da pojdam bilo vo ohrid... site sto me znaat ne vikaat ej eve ja Seka, nego vikaat ej eve ja svajcarkata... Изменето од seka - 19.Февруари.2008 во 14:03 |
|||
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро е во македонија.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kaj i da sum Uzivam vo prestojot Ali ne MOZAM da ostanam. Ne deka ne mozam NE SAKAM. Primer: Sega drugiot Petok planiram da zaminam :S MI SE STEGA srceto na samata POmisla.
NE Vikam deka ne e UBavo. UBavo e : Novi kulturi,luge,komunikacija...moze da se kaze i uzivanje. Ali posle 1 mesec Pocnuvaa da se javuva nekoja posebna zelba za NAZAd za DOMA - vo MAKEDONIJA! |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убо де, сеј си таму тогаш...
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sedi si tamu kade sto ti e ubavo... i ne se machi da odish na drugi mesta. Zoshto ti e toa?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
MENANY
Сениор Регистриран: 09.Јули.2007 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Najubo mie domaa spored mene doma sie kaj so tie familijata,tamu kade sto si najpoveke vreme,a sto se odnesuva do koja zemja,sega zasega vo stranstvo ama ne za dolgo site ke si se vratime vo makedonija za nekolku godini ,zs trkaloto se vrti i ke prerasne vo zemja kako svajcarija ! |
|||
slide
Сениор Original Honey Регистриран: 29.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i ja se smejam, ama nema veze, i toa sekoj den, toa e zdravo za srceto, a srceto e kaj sho ti e domot...inache i Zapadnjacive se ragaat na zapad ali akaat kaj sho e poubavo, edino Francuzite se vrakaat u penzija da ziveat u Farancija, najverovatno zasho Farancija e spored mnogumina najubavata zemja za ziivennje geografski gledano, ima se sho drugite zemji nemaat
|
|||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kade i da si roden, kade i da zivees, srceto samo edno saka i posakuva ...toa e DOMA ....
|
|||
гoстин
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
samo mojata Ljubov da bide so mene, drugoto ne mi e bitno...
|
|||
|
|||
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
najbitno e kade si porasnal
|
|||
You live only ONCE!
|
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тука ми е поубаво во странството. Како отсекогаш тешко сум се вклопувала во македонскиот начин на живот поради своите размислувања, однесување, очекувања и природата на работата која ја работев просто ме истиснаа сами од таа околина.
Тука сум среќна и не се оптеретувам со банални проблеми како вадење на личен документ, трескање од земја кого да фаќам за врски за работа, дека ќе летам од работа поради смена на влада, не се замарам дали газдата ми уплаќа пензиско и дали ќе ми даде плата овој месец, некоја цркавица ако тоа може да се нарече плата, не трошам енергија да им објаснувам на одередени луѓе зошто не сакам да ми доаѓаат ненајавени, не се чувствувам како под лупа ако качам некое кило вишок зошто на никој не му е гајле како изгледам.....продавачките не те гледаат со потсмев зошто не носиш кинески конфекциски број.
Од Македонија со себе го понесов само она што е позитивно, убавите сеќавања и убавите моменти поминати во основно, средно, по кафичите, свирките, концертите, долгогодишните пријателства, топлината на одредени луѓе,убавата храна и навика за готвење и добрите искуства а се друго што ме вознемирува и ме правеше нервозна и несреќна-го оставив таму.
Сега сум во животно доба каде ги зацврстувам своите животни приоритети, полека но сигурно се остварувам на лично и професионално поле и имам визија-но имам и можности и тоа ме прави сигурна и среќна.
Македонија е земјата каде се родив,пораснав и каде живее моето семејство и си ја сакам, а како човек со слободна воља одбрав да живеам во друга земја бидејќи многу повеќе ми одговара.
|
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |