|
Петки и вистинско знаење |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci ne cini upisnata politika. Za da zboruvame za realno ocenuvanje treba da se promeni momentalnata upisna politika. Odredeni sredni ucilishta gi odbiraat samo odlicnite. I za da s ezapishat kade sakaat nivnite deca roditelite baraat 5. So vreme praksata prodolzuva i vo sredno, s enaogaat vrski za 5 z apolesen upis na fakultet. A na fakultet prikazna za sebe. |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако јас сакам да учам медицинско училиште или факултет, дајте ми тест од областа на биологијата и на хемијата, и тест со општи проблеми од таа област(како би постапила, како би се снашла во одредена ситуација - колкаво предзнаење имам), па видете дали мене ме бидува или не,......што е важно дали имам по географија 3,4 или 5
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Skolata dava znaenje, no ne i pamet [Serventes]
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Dr. Cullen
Група Регистриран: 19.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај мене во школо кај повекето ученици оценките не се заслужени. Но ова не е случај со мене, зошто повекето оценки ми се „крваво„ заработени, зошто сум голем бунтовник и не сум во добри односи со професорите. Сите оценки ми се реални, имам и нереални, но во негативна смисла нереални, заслужувам за 5-ка, а ми пишуваат 4-ки. Ваа година ке имам две незаслужени 4-ки.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored zakonot za osnovno obrazovanie od avgust 20008
http://80.77.144.32/2008/CC8C2B64EFCA844282EC7B48E165DF29.pdf roditelite imaat pravo da pobaraat revizija na ocenata odnosno d apodnesat prigovor. prigovorite mora da s erazgleduvaat na nastavnicki sovet, da se usvojat ili otfrlat, no se e povrzano so rok. Upisite se sega za 2-3 dena. Shto ako nekoj s eodluci d aprifati deteto da mu polgaga zaeadi nezadovolstvo od ocenata. Polagajki, formirajki komisii, odluki na nastavnicki, suma sumarum- se ispushti terminot za upis. zakonodavecot mora na popraven isit, ne broele dobro kolku treba za prigovori i za upisi. |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ученици,многу среќа во новата учебна година
мноооогу петки стекнати со вистинско знаење се’ нека ви биде лесно како песна |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учениците ја почнаа новата учебна година
Основните и средните училишта денеска ја почнуваат новата учебна 2009/2010 година. Први септември е почеток на новата учебна година за кој во основните училишта тргнуваат околу 20.000 првачиња, а во првата година во средните училишта се запишани околу 25 илјади завршени осмооделенци.
Новина во учебната 2009/2010 година се бесплатните учебници за сите ученици во основното и во средното образование. Најголем дел од нив се дистрибуирани во училиштата и во општините низ Македонија.
|
|
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |