![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 123124125126127 146> |
Автор | |
alexbog ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ТАЈНА ГРАДИНА
Од старите сме учеле дека љубовта е таму каде не води срцето, нашите тела живеат во туѓи прегратки, но нашите срца и души имаат една тајна градина. Таму расте нашата љубов, полевана со пола час насмевка, минути нежности,два-три бакнежи и бескраен копнеж за заеднички утра во кревет. Секоја ноќ се искрадуваш од постела, нежно и притаено твоето срце праќа пораки преплетени со грев и страсти, се опростуваш за добра ноќ со насмевка и добар збор, се до часот кога ќе се сретнеме во нашата тајна градина. |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Сакам кога врнат сончеви зраци
Сакам кога пагаат на твоите усни Кога се множат како твоите бакнежи во моите коси |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Од темната страна на животот сурово гледајки кон светлината -дали тоа е од завист? Од светлата страна на земјата гледајки кон потемната -дали тоа е од сочуство? А кога дожд паѓа? -Дали чуствуваш солзи? А кога сонце грее? -Дали чуствуваш зрак? |
|
|
|
![]() |
|
Насмевни се, така сонце ке ме изгрее Насмевни се, така сјај ке ме понесе Насмевни се, така утрото да ми почне Насмевни се, за последен пат барем... |
|
|
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Гнило својство
на бабичка Те достигнувам со
наезда од раце, на места што ги знае летот на памуково влакно. Двоен од тебе со јата Ех, со каква верба го Топотот на коњите Потрај, Смртта така брзоплето Нема утеха за Не плаши се од смртта Изменето од Quentin - 07.Август.2009 во 14:09 |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Талкач
Сам среде другите, во малиот ашрам со врата од премолчана заклетва. Овој талкач по перници, зборува со јазикот на облаците, и собира ветрови во џеб широк како детска насмевка. Пушта некој да му биде прегратка, криејќи го светот од прозорци, ликот од огледала, солзите од утеха. Посакува да е твој, знаејќи дека секој е ничиј а никој не е свој. |
|
![]() |
|
Нема милост во суровиот
Има глас во немиот Нема сјај во бедниот Има жар во повреденииот Нема слух за глупиот Има слух за глувиот Нема желба во срекниот Има надеж во победуваниот. Нема љубов во тебе Има сонце во мене. |
|
|
|
![]() |
|
Лажно...Твоите јаболчници |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
џаст мерид
зад мојот шевролет тропаат весели лименки велот ветрот ми го тегне со пакост хулиганска улични кучиња ми се гневни сватови им го фрлам букетот од коски изглодани пуштам радио нема кој да каже смени станица Изменето од filmadzijka - 30.Август.2009 во 12:41 |
|
![]() |
|
Otkorni mi gi dlabokite koreni
izmeni me od niv zakolni se ke si posilen od vetrot ti nezen zraku na temninata. Tvojot odraz go gledam kako sjae i vo kalta tvojot miris ne go nosi niedna bura samo tvoite dobrini gi sees kako polen nad mene samo ti si mi prijatel.... |
|
|
|
![]() |
|
Размачкано (оригинално "рашмрљано")
Откога Бог почна да се чува од човекот, наместо човекот од Него, здолништата станаа поотворени од очите, а нозете пораширени од рацете. Се' е некако премногу, а ништо не е доволно. Срцата ни станаа размачкани точки што им глумат љубов на дамарите, а душите ги препарираме со слама и ги ставаме наместо плашила пред телата што и онака никој вистински не ни ги посетува... Езерска површина за една стапка, приватно небо за капка дожд, парче хоризонт за еден зрак зајдисонце... Премногу ли барам? |
|
![]() |
|
Одрекување
По сите горчливи меридијани, врати се овде... Знаеш ли колку време и' е потребно на судбината, да собере зрнца од сите агли на вселената, за да те создаде...!? Јас и ти го шепотевме Енума Елиш, под едно безимено небо - дом на тивки богови. Знаевме дека долго пред да се појават облаците, беше замислено нашето чекорење по снег. Не бегавме од вистината. Само одрекувавме... дека сме прашина... дека сме ништо... |
|
![]() |
|
леа ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Заборавена
Мисливе како промаја ми удираат во глава. Знам. Не ме чекаш на ниту еден прозорец на светот вечерва кога се околу мене добива облик на твоите очи. |
|
![]() |
|
It's all coming back to me
Се враќаат мириси во еден напуштен кревет, на подножјето од моите очекувања... Тие испарени ноќи уште веруваат дека твоите солзи се разочарани ѕвезди. Јас и ти знаевме... пред да му се покажеме на светот, секогаш едногласно да кажеме: Oh, what the f***? Детето со лижавче Небото над глава му е сино, зошто пред да дојде под него, никој не праша дали сака да биде поинакво... Ширум отворена душа... Детето со лижавче учи да самува меѓу води и возвишенија што не му даваат закрила. Чевлите му ги надраснале нозете, ракавите, предолги за рацете, луѓето - предалечни за умот... Во здивовите чува светови, што мора да ги даде, за да не се задуши... Кого да мрази, детето со лижавче, кога не може да го оддели јазикот од вкусови, очите од бои, шаренила и птици...!? Кому да простува, кога уште не научило да верува...!? Ќе рече "па што ако" на секое твое "но", детето со лижавче, што спие меѓу цветови и зборува со штурци. Изменето од Quentin - 18.Септември.2009 во 22:16 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 123124125126127 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |