IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НАВРЕДИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НАВРЕДИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 23:42
постојат индирктни навреди врз група индивидуи перфидно изјавени

пример

добар атеист VS лош верник
несреќните луѓе се лоши
само лесни жени прават фелацио

сите овие примери се земени од форумот..... изјавителот ги навредува
во една реченица голем број од форунџиите и жителите на планетата

Изменето од anakin - 27.Август.2009 во 23:42
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 23:51
си пропуштил омилената ти тема за 100%витезадоволство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 00:00
Originally posted by да          бе да бе напиша:

си пропуштил омилената ти тема за 100%витезадоволство

абе види да бе
можеби е навреда
но
вие самите сте виновни
тек сте татари тек хуни од хан аспахур
па не се чуди дека многу македонци незнаат што сте

но ,, секако е навреда ако не е точно

како што е навреда дека не признавате нација јазик

оки ако збориме за ннавреди... навреди се и тоа грозни перфидно искажани

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 00:03
Темава не ја отворив за практично експериментирање, може да не се навредуваме, а? мир
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 00:08
а каде виде ти навредување?????
шо се занесујете вие??????????????

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 00:13
Анакин, превентивно беше... без нервози мир
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 00:14
кога е превентивно треба нешо да има
а јас со пријателот мој раговарав тотално без навреди
дури признав дека тоа за 100% мозе да е еден вид навреда

Изменето од anakin - 28.Август.2009 во 00:14

Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
О’ Дабштајн

Регистриран: 10.Април.2009
Поени: 5367
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да          бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 00:20
не бе, jас само коло да кажам нешто по темата
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 02:33
„Човек докажува дека е добро воспитан кога тоа останува и во друштво на невоспитани."

Анатол Франс
Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 10:41
"Ubava rabota e da si covek,ako si covek"-Konfucije
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 10:42

Навреда е кога некој упатува реченици со лична содржина кои ги повредуваат чувствата на соговорникот или доколку соговорникот ги доживее лично. Може да биде намерно упатена и ненамерно. Не секогаш добронамерен совет е прифатен како позитивна критика ами како злобна навреда.

Многу пати ми се случило некого да навредам ненамерно а сум навредувала и намерно кога ќе ми пукнел филм, обично под нечив притисок. Навреди трпам секојдневно на овој или оној начин без премногу да се возбудувам но на смислена претенциозна навреда возвраќам со иста мерка, зошто некои луѓе не добацуваат дипломатија и убав збор.
Не дозволувам и не сакам некој да се иживува врз мене.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2009 во 11:18
Originally posted by anakin anakin напиша:

sekoja individua koja e svoja, znae, deka , ne e vazna sodrzinata na navredata nego od koj e izrecena.

postojat milion individui koi takva individua nemozat da navredat i da se trudat maksimalno смеење

точно и jасно.
да ги питаме зашто ли се трудат?

а,да:сосема сум по темава, оти имам исто гледане.
но се чудам зашто има луге които градат кариера на навредувачи?
и исто ми е занимливо: од кого навредата боли наj многу??
1. и нормално- од тие кои сакаш
2. од тие които се ти важни и вредни
3. од тие които се ти конк*ренциjа во некоj од деловите на животот и во изjавата во општеството.
4. од тие които мразиш?

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 23:45
Од кого боли најмногу навреда?

Па мене лично најмногу ме допира и повредува навреда од близок,навреда кажана од некој за кого имам високо мислење,а оние навреди од сосема небитни луѓе во мојот живот,кои навредувајќи ги другите си го истураат бесот и кога немаат причина за тоа....ма тие воопшто не ме допираат.

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2010 во 12:07
Temava e za navredenite ili za tie sto navreduvaat ? голема%20насмевка
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.