![]() |
|
НАВРЕДИ |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Автор | ||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 27.Август.2009 во 01:05 |
|
Што за вас претставува НАВРЕДА?
Од што се навредувате: дали е тоа збор кажан со намера да повреди; во лице кажана вистина - непобитен факт кој е реален за сите околу вас, само не и за вас; обвинување или клевета за нешто кое самите најдобро знаете дека не сте го сториле или помислиле; нечие игнорирање или рамнодушност наспроти вашата заинтересираност или љубов; поглед “накриво“ можеби... што друго? ![]() Како реагирате на навреди - враќате со иста мера, одмолчувате, игнорирате...? Некој кажал: “оној кој неоправдано навредува, им овозможува на другите оправдано да го навредуваат.“ Дали ова ни дава право да навредуваме - свесно и намерно? ![]() Изменето од Анастеа - 27.Август.2009 во 01:05 |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sekoja individua koja e svoja, znae, deka , ne e vazna sodrzinata na navredata nego od koj e izrecena.
postojat milion individui koi takva individua nemozat da navredat i da se trudat maksimalno ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Navredata e zamena za zelbata za fizicka povreda t.e. postoi fizicko i psihicko maltretiranje koja posledicno slicno se dozivuva. Tuka se smeta na poveke faktori kako nedorazbiranje, predrasudi, netolerancija, mentalni zaboluvanja od strana na navreduvacot kako i nesposobnosta na navredeniot da se odbrani koj so toa gi predizvikuva sadisnickite nagoni na nevroticnoto lice. Sadizmot e nagon koj bara hrana i objekt na koj ke moze da se isprazni, kako ne poseduva kapacitet za sublimacija na nagonot t.e. nema intelektualno sposobnosti nitu obrazovanie energijata od sadizmot da go pretvori vo nesto korisno gi koristi primitivnite mehanizmi kako kuce koe lae i napaga sekogo koj ke se najde vo negovata zamislena teritorija. Kako kuceto ne e tolku zastiteno kako covekot doaga do negova eliminacija zaradi opasnosta koja ja prestavuva, no zatoa doaga do komplikacija kako da se dejstvuva so covek koga dobil mentalno besnilo posebno ako poseduva nekoj status koj ne moze da se ignorira.
Problemot e kako da se izleze na kraj so navreduvac koj grcevito bara objekt na kogo ke moze da se izivuva i zalnoto resenie e najcesto e da se vozvrati so ista merka kako e ednistveniot jazik koj go razbira dokolku ne pomogne mlitavo ignoriranje vo sprotivno se pretvaras vo mazohisticki objekt sklon kon avtodestrukcija |
||
![]() |
||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
|
Sadist moze da napaga samo mazohisti ili sadisti. Drugi ne moze da napaga. Problemot se resava so svesnost. Koga licnosta ke go isfrli mazohizmot ili sadizmot od sebe koj go poseduva, togas po avtomatizam takvite luge isceznuvaat od nejziniot zivot . |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Milo,
![]() |
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
ramnodusnosta ...me navreduva
|
||
![]() |
||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
|
Stepenot na sadizam kaj edna licnost = stepen na mazohizam kaj istata Pod mazohist se podrazbira licnost koja trpi raboti koja sto normalna licnost ne bi gi trpela Pod sadist se podrazbira licnost koja sto nepotrebno maci druga licnost Odbranata bez primesi na sadizam e normalna rabota ![]() |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
![]() |
||
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
|
Probuvam nikogo da ne navreduvam , ama imam podvizna crvena linija i mnogu cesto za mala nesolena sega znam da vratam zestoko (kjare: se probuvam da ja stabiliziram taa linijata). Mnogu me navreduva korpa od devojka koja sum i rekol samo oti mi bilo zal da ja gledam osamena
![]() Sto znam...ima bajgi stvari i ke ne stemni ako zemam da gi pisuvam...aj drug pat |
||
![]() |
||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
|
ja ne se zamaram u opshte koj sho saka neka vika oti mozhe samo da vika a sakam da vidam neshto na delo da mi naprave
|
||
![]() |
||
ana sk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
|
“оној кој неоправдано навредува, им овозможува на другите оправдано да го навредуваат.“
kolku li mozeme da bideme sigurni vo ova ![]() |
||
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
nikoj ne moze da ve navredi,
se dodeka vie ne go posakate toa! |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
некој некој не никој |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Od nas samite zavisi kako nekoja poraka ke ja sfatime i dali ke ja pocuvstvuvame kako navreda...a najcesto ne vregja vistinata koja ja negirame ili potisnuvame.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
||
|
Umnata ljubov moja ![]() ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |