IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НАВРЕДИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НАВРЕДИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: НАВРЕДИ
    Испратена: 27.Август.2009 во 01:05
Што за вас претставува НАВРЕДА?

Од што се навредувате: дали е тоа збор кажан со намера да повреди; во лице кажана вистина - непобитен факт кој е реален за сите околу вас, само не и за вас; обвинување или клевета за нешто кое самите најдобро знаете дека не сте го сториле или помислиле; нечие игнорирање или рамнодушност наспроти вашата заинтересираност или љубов; поглед “накриво“ можеби... што друго? размислување

Како реагирате на навреди - враќате со иста мера, одмолчувате, игнорирате...?

Некој кажал: “оној кој неоправдано навредува, им овозможува на другите оправдано да го навредуваат.“

Дали ова ни дава право да навредуваме - свесно и намерно?збунетост

Изменето од Анастеа - 27.Август.2009 во 01:05
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 10:12
sekoja individua koja e svoja, znae, deka , ne e vazna sodrzinata na navredata nego od koj e izrecena.

postojat milion individui koi takva individua nemozat da navredat i da se trudat maksimalno смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 10:31
Navredata e zamena za zelbata za fizicka povreda t.e. postoi fizicko i psihicko maltretiranje koja posledicno slicno se dozivuva. Tuka se smeta na poveke faktori kako nedorazbiranje, predrasudi, netolerancija, mentalni zaboluvanja od strana na navreduvacot kako i nesposobnosta na navredeniot da se odbrani koj so toa gi predizvikuva sadisnickite nagoni na nevroticnoto lice. Sadizmot e nagon koj bara hrana i objekt na koj ke moze da se isprazni, kako ne poseduva kapacitet za sublimacija na nagonot t.e. nema intelektualno sposobnosti nitu obrazovanie energijata od sadizmot da go pretvori vo nesto korisno gi koristi primitivnite mehanizmi kako kuce koe lae i napaga sekogo koj ke se najde vo negovata zamislena teritorija. Kako kuceto ne e tolku zastiteno kako covekot doaga do negova eliminacija zaradi opasnosta koja ja prestavuva, no zatoa doaga do komplikacija kako da se dejstvuva so covek koga dobil mentalno besnilo posebno ako poseduva nekoj status koj ne moze da se ignorira.
Problemot e kako da se izleze na kraj so navreduvac koj grcevito bara objekt na kogo ke moze da se izivuva i zalnoto resenie e najcesto e da se vozvrati so ista merka kako e ednistveniot jazik koj go razbira dokolku ne pomogne mlitavo ignoriranje vo sprotivno se pretvaras vo mazohisticki objekt sklon kon avtodestrukcija
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 11:45
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Navredata e zamena za zelbata za fizicka povreda t.e. postoi fizicko i psihicko maltretiranje koja posledicno slicno se dozivuva. Tuka se smeta na poveke faktori kako nedorazbiranje, predrasudi, netolerancija, mentalni zaboluvanja od strana na navreduvacot kako i nesposobnosta na navredeniot da se odbrani koj so toa gi predizvikuva sadisnickite nagoni na nevroticnoto lice. Sadizmot e nagon koj bara hrana i objekt na koj ke moze da se isprazni, kako ne poseduva kapacitet za sublimacija na nagonot t.e. nema intelektualno sposobnosti nitu obrazovanie energijata od sadizmot da go pretvori vo nesto korisno gi koristi primitivnite mehanizmi kako kuce koe lae i napaga sekogo koj ke se najde vo negovata zamislena teritorija. Kako kuceto ne e tolku zastiteno kako covekot doaga do negova eliminacija zaradi opasnosta koja ja prestavuva, no zatoa doaga do komplikacija kako da se dejstvuva so covek koga dobil mentalno besnilo posebno ako poseduva nekoj status koj ne moze da se ignorira.
Problemot e kako da se izleze na kraj so navreduvac koj grcevito bara objekt na kogo ke moze da se izivuva i zalnoto resenie e najcesto e da se vozvrati so ista merka kako e ednistveniot jazik koj go razbira dokolku ne pomogne mlitavo ignoriranje vo sprotivno se pretvaras vo mazohisticki objekt sklon kon avtodestrukcija

Sadist moze da napaga samo mazohisti ili sadisti. Drugi ne moze da napaga.
Problemot se resava so svesnost.
Koga licnosta ke go isfrli mazohizmot ili sadizmot od sebe koj go poseduva, togas po avtomatizam takvite luge isceznuvaat od nejziniot zivot .

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 12:15
Milo,  бакнеж sadizmot e nagon kako sto e nagonot za hrana zatoa sto spaga vo delot za opstanok i zastita, nikoj ne moze da go isfrli, moze samo energijata da ja prenasoci vo nesto korisno do izvesna merka. Toa bi mu doslo kako sega da ja otfrlime policijata i vojskata i sekoj da moze da ni pravi sto saka
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 13:01
ramnodusnosta ...me navreduva
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 13:53

Milo,  бакнеж sadizmot e nagon kako sto e nagonot za hrana zatoa sto spaga vo delot za opstanok i zastita, nikoj ne moze da go isfrli, moze samo energijata da ja prenasoci vo nesto korisno do izvesna merka. Toa bi mu doslo kako sega da ja otfrlime policijata i vojskata i sekoj da moze da ni pravi sto saka

Stepenot na sadizam kaj edna licnost = stepen na mazohizam kaj istata
Pod mazohist se podrazbira licnost koja trpi raboti koja sto normalna licnost ne bi gi trpela
Pod sadist se podrazbira licnost koja sto nepotrebno maci druga licnost
Odbranata bez primesi na sadizam e normalna rabota бакнеж

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 14:22
Probuvam nikogo da ne navreduvam , ama imam podvizna crvena linija i mnogu cesto za mala nesolena sega znam da vratam zestoko (kjare: se probuvam da ja stabiliziram taa linijata). Mnogu me navreduva korpa od devojka koja sum i rekol samo oti mi bilo zal da ja gledam osamena . Me navreduva koga nekoj sosila se praj deka sto i da napraam ne cini i deka toj mozi poarno. Sekoj den si gi kinef zivcite so faci koi ne se videle vo ogledalo a kazuvaat za drugi

Sto znam...ima bajgi stvari i ke ne stemni ako zemam da gi pisuvam...aj drug pat
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 14:54
ja ne se zamaram u opshte koj sho saka neka vika oti mozhe samo da vika a sakam da vidam neshto na delo da mi naprave 
Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 17:33
оној кој неоправдано навредува, им овозможува на другите оправдано да го навредуваат.“
kolku li mozeme da bideme sigurni vo ovaзбунетост

...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 17:38
nikoj ne moze da ve navredi,
se dodeka vie ne go posakate toa!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 17:45
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

nikoj ne moze da ve navredi,
se dodeka vie ne go posakate toa!

некој некој не никој
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 18:30
Od nas samite zavisi kako nekoja poraka ke ja sfatime i dali ke ja pocuvstvuvame kako navreda...a najcesto ne vregja vistinata koja ja negirame ili potisnuvame.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2009 во 23:37
Originally posted by lotus flower lotus flower напиша:

Stepenot na sadizam kaj edna licnost = stepen na mazohizam kaj istata
Pod mazohist se podrazbira licnost koja trpi raboti koja sto normalna licnost ne bi gi trpela
Pod sadist se podrazbira licnost koja sto nepotrebno maci druga licnost
Odbranata bez primesi na sadizam e normalna rabota бакнеж

Umnata ljubov moja бакнеж , no milo sadizmot primarno ja nema negativnata konotacija toa se slucuva so svesta koja ja zloupotrebuva, a mazohizmot proizleguva od sadizmot dokolku ne se realizira uspesno vo primarni celi бакнеж
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.