IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовни СОВЕТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовни СОВЕТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 62>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:41
zboram za porealno ne za poubavo
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:42
добро,добро
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:48
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

поубаво би било кога сите ќе прават една свадба

не само што ќе биде поубаво,туку би било и романтично,несекојдневно,нешто навистина вредно за спомнување.

се изначитав се’ и сешто на форумов,ама досега ова е врвот. целава тема со се’ постовите би ја ставила во "бисери на форумџиите". не ми е јасно кај го видовте гревот( исто како и родителите на девојчево),што е тука инцестоидно, вредно за малограѓански озборувања? па не е вљубено девојчето во дечкото на сестра и’ ... не би било инцест и да е, не би било и кога би била во врска со сопругот на сестра и’, а не па вака,со братот на дечкото на сестрата.изненадување
мило девојче, прочитав дека сте вљубени,дека ви е убаво и дека сте среќни заедно... не дозволувај сомнежот и  празните чаршиски муабети да ти ја поматат среќата...и пред Бога и пред народ си чиста, нема никаков грев во твојата љубов.
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 21:51
па ние викаме дека нема грев во ова,спротивно од мислењето на нејзините...
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:10
Originally posted by e_peci e_peci напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

и според библијата не е грев .......... а доколку те интересира навистина како е соред библијата , слободно прашај на вероисповед ..... има добри познавачи и толкувачи на светото писмо .. сепак , одлуката останува на тебе и никој друг намигнување

многу по убаво и полесно би ми било да знам дека според библијата тоа не е грев, а многу ме интересира дали е или не е, само се плашам да проверам, но морам да го направам тоа :(

Понекогаш културолошките и општествени норми едноставно се против ова. Што мислиш, зошто твоите родители не ти дозволуваат?
Затоа ти реков-ако можеш да го издржиш притисокот и осудата-не фермај никого. Ако пак те гризе совеста заради можни Библиски импликации, посоветувај се со свештеник.

Но одлуката е ТВОЈА.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:15
Но дека некои односи однапред дефинирани се нарушуваат тоа е факт.
Што ќе си бидат браќата сами на себе? Истовремено и браќа и шури мислам.
Сепак, некој ред има. Исто и сестрите-ем сестри ем што му доаѓасмеење

Мислам, помисли кој го прави тоа па ќе сфатиш зошто родителите се против.

Изменето од maria_magdalena - 22.Август.2009 во 22:16
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:31
Сањичке, погрешно си ме сватила... те цитирав тебе затоа што се согласувам со тоа што го кажа и само надополнив уште нешто, а тоа што реков дека целата тема е за во бисери-сеуште мислам така.

Туку, последниов пост од маре-магде ме заинтригира повеќе. Или јас сум глупава( јеби га,никој не е совршен) или сум комплетно неинформирана за културолошките и општествени норми за влегување и одржување на една ваква врска. Се трудам но никако да сватам што е за осуда овде, што е тоа што би стварало неодобрување на врската , зошто и за што би имало  притисок од околината ... а и целото тоа непотребно споменување на верата,Бога и Библијата- нели е претерано? Не е спомнато,но претпоставувам дека сите се од иста вероисповед,врските се  "правилноориентирани" голема%20насмевкаспоред Библијата потоа нема апсолутно никаква крвна врска меѓу парот така да едноставно не сваќам кај е тука проблемот???
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:37
во сваќањата ...... иако во минатото , и тоа не така далечно , и кај нас Македонците таквите бракови не биле непозната работа ......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 22:44
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Сањичке, погрешно си ме сватила... те цитирав тебе затоа што се согласувам со тоа што го кажа и само надополнив уште нешто, а тоа што реков дека целата тема е за во бисери-сеуште мислам така.

Туку, последниов пост од маре-магде ме заинтригира повеќе. Или јас сум глупава( јеби га,никој не е совршен) или сум комплетно неинформирана за културолошките и општествени норми за влегување и одржување на една ваква врска. Се трудам но никако да сватам што е за осуда овде, што е тоа што би стварало неодобрување на врската , зошто и за што би имало  притисок од околината ... а и целото тоа непотребно споменување на верата,Бога и Библијата- нели е претерано? Не е спомнато,но претпоставувам дека сите се од иста вероисповед,врските се  "правилноориентирани" голема%20насмевкаспоред Библијата потоа нема апсолутно никаква крвна врска меѓу парот така да едноставно не сваќам кај е тука проблемот???

Библијата не ја спомнав воопшто, не јас...Девојката самата има дилеми дали верски е тоа исправно, а јас повеќе се ослонив на општествените и културолошки релации, како и новонастанатите брачни релации, со што освен сестри-сега сестрите ќе станат и јатрви, а браќата-девери,или што? зар не е тоа малку...необично?

Впрочем, нека каже девојката прво со кое образложение нејзините родители настапуваат против, па ќе продолжам.
Кон врв
e_peci Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Август.2009
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај e_peci Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 23:05
???
[/QUOTE]Библијата не ја спомнав воопшто, не јас...Девојката самата има дилеми дали верски е тоа исправно, а јас повеќе се ослонив на општествените и културолошки релации, како и новонастанатите брачни релации, со што освен сестри-сега сестрите ќе станат и јатрви, а браќата-девери,или што? зар не е тоа малку...необично? Впрочем, нека каже девојката прво со кое образложение нејзините родители настапуваат против, па ќе продолжам.[/QUOTE]

Моите родители се против затоа што сметаат и длабоко во нив се убедени дека тоа е против Библијата, против Господ и дека тоа е грев
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2009 во 23:35
не ми е јасно каде во целава приказна е гревот?
ти и дечкото немате никаква крвна врска...ама баш никаква...сестра ти му е девојка на брат му(уф...ова му доаѓа како шпанска серијаух) и тоа е се, никакво крвно сродство не постои
чаршиските муабети се чаршиски муабети...секогаш ги имало и ќе ги има
не треба никогаш низ животот да си дозволиш да те водат чаршиските муабети...
го сакаш,те сака,што има тука да се размислува и да се двоумиш?
едноставно препушти се на љубовта,слушај го срцето и уживај
а поповите...хм...не знам колку се добри за консултација кога ни тие не живеат онака како им налага бог.по библијата тие се божјите гласници...во реалноста е нешто поинаку...тие се само штампарија за пари...
нека те води срцето ...а родителите...ќе им мине
нив ги води само мислата-што ќе речат комшиитенамигнување
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 01:49
Originally posted by e_peci e_peci напиша:

Моите родители се против затоа што сметаат и длабоко во нив се убедени дека тоа е против Библијата, против Господ и дека тоа е грев

Библијата не е мистериозна или пак недостапна книга. Фала Му на Бог тоа не е случај денес во 21 век кога годишно се печатат околу 800 милиони Библии во целиот свет и речиси нема книжара каде што ја нема Библијата.
Ако твоите те убедуваат дека вашата врска е "против Библијата", тогаш најфино и најкултурно стави им ја Библијата пред нив и предизвикај ги да ти покажат каде Библијата ја забранува вашата врска среќа
Направи го тоа храбро затоа што и 10 попа да ја прелистуваат Библијата нема да најдат таков цитат во неа.
Библијата ги забранува крвните врски до 3то колено. За тоа можеш да прочиташ во 3тата Мојсеева книга (или Левит) од Библијата во 18-тото поглавје од таа книга. Но вие не сте крвни роднини. Ти немаш гени слични на неговите, ниту тој на твоите. Оттаму следи дека вашата врска во однос на ова прашање е сосема исправна.
Поздрав!

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 09:46
не сакам никого да навредам, но ...
какво образование имаат родителите?
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Август.2009 во 10:22

Бидејќи не е во пракса Македонските семејства да создаваат вакви семејни релации и покрај тоа што во ваквите случаи воопшто не станува збор за крвна поврзаност тоа е повеќе од јасно, но поконзервативните луѓе на овие работи не гледаат позитивно и покрај тоа што не постои реална закана по породот. Кога двајца од две различни семејства основале врска или семејна заедница, најблиските членови и оние од прва, втора линија се сметаат веќе за роднини-Теоретски. Тоа е така од памтивек поставено за да се спречат понатамошни мешања на членовите на едно поблиско семејство, се е со причина.

Моментот е прифаќање на нешто што не е вообичано и непријатно како сознание.
Не е лесно да им се избие на длабоко убедените родители нешто во кое тие веруваат дека не е исправно. Девојчето има и ќе си има голема мака уште долго време. Ставовите на луѓето не се менуваат преку ноќ, но не можеме цел живот да се повеламе според желбата и очекувањата на родителите туку доколку сметаме дека е исправно она што го правиме треба и да се сносиме со последиците и борбата која не чека со непријатните реакции од луѓето и средината.
Доколку врската вреди да се зачува и станува збор за искрена љубов па треба човек да се жртвува за тоа што навистина му значи во живот.
Родителите може ќе прифатат со тек на време, но можеби никогаш нема да се помират а можеби и комплетно ќе сменат размислувањата.
Битно девојчето сега треба да тера така како што почнала и ако толку се сакаат треба да бараат излез надвор за нив двајца и да се тргнат од секојдневните притисоци што можат да им се вршат дома.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.