|
Љубовни СОВЕТИ |
Внеси реплика | страница <1 910111213 62> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zboram za porealno ne za poubavo
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро,добро
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не само што ќе биде поубаво,туку би било и романтично,несекојдневно,нешто навистина вредно за спомнување. се изначитав се’ и сешто на форумов,ама досега ова е врвот. целава тема со се’ постовите би ја ставила во "бисери на форумџиите". не ми е јасно кај го видовте гревот( исто како и родителите на девојчево),што е тука инцестоидно, вредно за малограѓански озборувања? па не е вљубено девојчето во дечкото на сестра и’ ... не би било инцест и да е, не би било и кога би била во врска со сопругот на сестра и’, а не па вака,со братот на дечкото на сестрата. мило девојче, прочитав дека сте вљубени,дека ви е убаво и дека сте среќни заедно... не дозволувај сомнежот и празните чаршиски муабети да ти ја поматат среќата...и пред Бога и пред народ си чиста, нема никаков грев во твојата љубов. |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ние викаме дека нема грев во ова,спротивно од мислењето на нејзините...
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Понекогаш културолошките и општествени норми едноставно се против ова. Што мислиш, зошто твоите родители не ти дозволуваат? Затоа ти реков-ако можеш да го издржиш притисокот и осудата-не фермај никого. Ако пак те гризе совеста заради можни Библиски импликации, посоветувај се со свештеник. Но одлуката е ТВОЈА. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Но дека некои односи однапред дефинирани се нарушуваат тоа е факт.
Што ќе си бидат браќата сами на себе? Истовремено и браќа и шури мислам. Сепак, некој ред има. Исто и сестрите-ем сестри ем што му доаѓа Мислам, помисли кој го прави тоа па ќе сфатиш зошто родителите се против. Изменето од maria_magdalena - 22.Август.2009 во 22:16 |
||
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сањичке, погрешно си ме сватила... те цитирав тебе затоа што се согласувам со тоа што го кажа и само надополнив уште нешто, а тоа што реков дека целата тема е за во бисери-сеуште мислам така.
Туку, последниов пост од маре-магде ме заинтригира повеќе. Или јас сум глупава( јеби га,никој не е совршен) или сум комплетно неинформирана за културолошките и општествени норми за влегување и одржување на една ваква врска. Се трудам но никако да сватам што е за осуда овде, што е тоа што би стварало неодобрување на врската , зошто и за што би имало притисок од околината ... а и целото тоа непотребно споменување на верата,Бога и Библијата- нели е претерано? Не е спомнато,но претпоставувам дека сите се од иста вероисповед,врските се "правилноориентирани" според Библијата потоа нема апсолутно никаква крвна врска меѓу парот така да едноставно не сваќам кај е тука проблемот???
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во сваќањата ...... иако во минатото , и тоа не така далечно , и кај нас Македонците таквите бракови не биле непозната работа ......
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Библијата не ја спомнав воопшто, не јас...Девојката самата има дилеми дали верски е тоа исправно, а јас повеќе се ослонив на општествените и културолошки релации, како и новонастанатите брачни релации, со што освен сестри-сега сестрите ќе станат и јатрви, а браќата-девери,или што? зар не е тоа малку...необично? Впрочем, нека каже девојката прво со кое образложение нејзините родители настапуваат против, па ќе продолжам. |
||
|
||
e_peci
Нов член Регистриран: 22.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
??? [/QUOTE]Библијата не ја спомнав воопшто, не јас...Девојката самата има дилеми дали верски е тоа исправно, а јас повеќе се ослонив на општествените и културолошки релации, како и новонастанатите брачни релации, со што освен сестри-сега сестрите ќе станат и јатрви, а браќата-девери,или што? зар не е тоа малку...необично? Впрочем, нека каже девојката прво со кое образложение нејзините родители настапуваат против, па ќе продолжам.[/QUOTE]
Моите родители се против затоа што сметаат и длабоко во нив се убедени дека тоа е против Библијата, против Господ и дека тоа е грев |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми е јасно каде во целава приказна е гревот?
ти и дечкото немате никаква крвна врска...ама баш никаква...сестра ти му е девојка на брат му(уф...ова му доаѓа како шпанска серија) и тоа е се, никакво крвно сродство не постои чаршиските муабети се чаршиски муабети...секогаш ги имало и ќе ги има не треба никогаш низ животот да си дозволиш да те водат чаршиските муабети... го сакаш,те сака,што има тука да се размислува и да се двоумиш? едноставно препушти се на љубовта,слушај го срцето и уживај а поповите...хм...не знам колку се добри за консултација кога ни тие не живеат онака како им налага бог.по библијата тие се божјите гласници...во реалноста е нешто поинаку...тие се само штампарија за пари... нека те води срцето ...а родителите...ќе им мине нив ги води само мислата-што ќе речат комшиите |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Библијата не е мистериозна или пак недостапна книга. Фала Му на Бог тоа не е случај денес во 21 век кога годишно се печатат околу 800 милиони Библии во целиот свет и речиси нема книжара каде што ја нема Библијата. Ако твоите те убедуваат дека вашата врска е "против Библијата", тогаш најфино и најкултурно стави им ја Библијата пред нив и предизвикај ги да ти покажат каде Библијата ја забранува вашата врска Направи го тоа храбро затоа што и 10 попа да ја прелистуваат Библијата нема да најдат таков цитат во неа. Библијата ги забранува крвните врски до 3то колено. За тоа можеш да прочиташ во 3тата Мојсеева книга (или Левит) од Библијата во 18-тото поглавје од таа книга. Но вие не сте крвни роднини. Ти немаш гени слични на неговите, ниту тој на твоите. Оттаму следи дека вашата врска во однос на ова прашање е сосема исправна. Поздрав! |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не сакам никого да навредам, но ...
какво образование имаат родителите? |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бидејќи не е во пракса Македонските семејства да создаваат вакви семејни релации и покрај тоа што во ваквите случаи воопшто не станува збор за крвна поврзаност тоа е повеќе од јасно, но поконзервативните луѓе на овие работи не гледаат позитивно и покрај тоа што не постои реална закана по породот. Кога двајца од две различни семејства основале врска или семејна заедница, најблиските членови и оние од прва, втора линија се сметаат веќе за роднини-Теоретски. Тоа е така од памтивек поставено за да се спречат понатамошни мешања на членовите на едно поблиско семејство, се е со причина. Моментот е прифаќање на нешто што не е вообичано и непријатно како сознание.
Не е лесно да им се избие на длабоко убедените родители нешто во кое тие веруваат дека не е исправно. Девојчето има и ќе си има голема мака уште долго време. Ставовите на луѓето не се менуваат преку ноќ, но не можеме цел живот да се повеламе според желбата и очекувањата на родителите туку доколку сметаме дека е исправно она што го правиме треба и да се сносиме со последиците и борбата која не чека со непријатните реакции од луѓето и средината.
Доколку врската вреди да се зачува и станува збор за искрена љубов па треба човек да се жртвува за тоа што навистина му значи во живот.
Родителите може ќе прифатат со тек на време, но можеби никогаш нема да се помират а можеби и комплетно ќе сменат размислувањата.
Битно девојчето сега треба да тера така како што почнала и ако толку се сакаат треба да бараат излез надвор за нив двајца и да се тргнат од секојдневните притисоци што можат да им се вршат дома.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |