|
Љубовни СОВЕТИ |
Внеси реплика | страница <1 89101112 62> |
Автор | ||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ич да не ти чуе ...... барем и свадбата ќе е поминете на еден трошок ... инаку , кај албанците тоа нема врска а и реално гледано , па не сте никаков род ......... еден мој комшија е има за жена ќерката на својата маќеа ... па шта ? ..........
Изменето од МАРШАЛ - 22.Август.2009 во 19:01 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga kje podrazmislam
sestrati odi so nego 5 godini.. pa use nekoja godina i kje si fanat sekoj svoj pat a svadbata nema da bide za kogo recena nego za kogo pecena Изменето од anakin - 22.Август.2009 во 19:04 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ем не се никаков род ......
а вака ќе станат ...... ем браќа ем баџанаци
а вие ем сестри ем јетрви .. мераци
Изменето од МАРШАЛ - 22.Август.2009 во 19:05 |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а за што треба хелп
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
e_peci
Нов член Регистриран: 22.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моите постојано вршат притисок над мене да ја прекинам врската постојано ме убедуваат дека тоа е грев, дека тоа мора да се прекине и никогаш повеке да не се повтори, дека тоа било срам и за мене и за фамилиите, но сепак тешко е да му се каже НЕ на срцето. Ми велат дека брат му на дечкото на сестрами треба да го сметам како роднина и дека таа врска не води никаде. |
||
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
зошто грев...а кој може да знае дека таа врска не води никаде?
ако вас ви е убаво,што има други да пресудуваат па било тоа и родители |
||
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и според библијата не е грев .......... а доколку те интересира навистина како е соред библијата , слободно прашај на вероисповед ..... има добри познавачи и толкувачи на светото писмо .. сепак , одлуката останува на тебе и никој друг
|
||
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е вие треба да одлучите
|
||
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е вообичаено за нашиот менталитет (ако си Македонка) и соочи се со тоа дека ќе бидеш осудена од средината. Двајца браќа за две сестри, некако не е вообичаено за нас. Иако крвно не сте поврзани, сепак е вид инцест. Е сега колку вашата врска е силна ќе се види токму под притисокот, или ќе оди напред или ќе пукне.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не доаѓа предвид дека станува збор за инцест ......
вие во случајот не сте во никакво крвно сродство .........
а што се однесува до менталитетот , е тоа е веќе нешто соем друго .....
|
||
e_peci
Нов член Регистриран: 22.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
многу по убаво и полесно би ми било да знам дека според библијата тоа не е грев, а многу ме интересира дали е или не е, само се плашам да проверам, но морам да го направам тоа :( |
||
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
подобро да направиш се што мислиш дека треба,отколку подоцна да се каеш
|
||
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti rekov sestrati so deckoto se predolgo kje se skaraat eden den a svadba 'e pravis ti |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
sanja-a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
поубаво би било кога сите ќе прават една свадба
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |