|
Ангели и демони |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Август.2009 во 12:57 |
|
Дали спојот на науката и религијата е возможен? Дали камерленгото беше во право со тоа што го направи? Дали луѓето ја видоа славата на Бога? Откритието на Леонардо Ветра ќе го издигнеше Бог или ќе го понижеше Неговото создавање? Би сакала да ги прочитам вашите коментари во врска со книгава (или филмот) или цитатите кои (не) ви се допаднаа...
Изменето од Rita.MD - 19.Август.2009 во 17:36 |
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е нешто од ден браун тогаш не вреди да го коментитраме
|
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали спојот на науката и религијата е возможен?
Kako sto odi vremeto, tie se priblizhuvaat s'e povekje i povekje... no toa ne znachi deka eden den neminovno kje se spojat. Rabotata e sto naukata mora da go dokazhi seto onoa sto go prezentira kako postoenje ili realnost vo ovoj svet, dodeka religijata ne e obvrzana na neshto takvo. Isto taka, dokolku religjata dopushti vo eden moment da se spoi so naukata, togas toa kje bide denot na nejzinoto ischeznuvanje... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Искрено, кога го гледав Кодот на Да Винчи и јас бев многу лута. Тоа беа еден куп измислици во кои некои беа доволно глупави да поверуваат. Се додека има овци, ќе има и кој да ги стриже. Ова е нешто поинаква книга. Кога почнав да ја читам имав многу резерви, имаше и делови кои не ми се допадна (на пр. кога тврди дека сите религии се исти, кога го напаѓа христијанството, продава некои невистини како факти...). Сепак има и добри моменти. Има нешто во приказната што е ми беше интересно. Еден човек изманипулира со многумина, го зеде она што најмногу го мразеше-созданието на науката и го употреби за својата цел. Напната книга, во секој случај. Освен тоа не сум католик, па да ме тангираат однесувањата на свештените лица. А зашто книгата има таков наслов? Тоа не го сфатив баш ... Сепак, сметам дека вистинската наука и религијата одат заедно. Науката може да ни помогне да ги спознаеме Божјите дела и преку нив да ја видиме Неговата слава, безграничен ум и креативност, а со верата да Го спознаеме и да имаме лична врска со Него. Луј Пастер рекол: "Науката ги доближува луѓето до Бог" http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=30530-нешто повеќе за книгата и "фактите" Изменето од Rita.MD - 19.Август.2009 во 17:30 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас го читам Ден Браун, нема за што да бидам лута или не, тоа е сепак една обична белетристика.
Но Ангели и Демони е навистина (за мене) книга со која сакаше да го повтори “бумот“ со Кодот, но не успеа, ужасна е, заморна, до зла Бога досадна и нешто у Рамбо стил спасување на канистерот-скокање од хелихоптер без повреда и слични работи. Кој сака акција ете му. (Ми се допадна тоа што пишува за Илуминатите и др. тајни организации, се нешто ќе научи човек но кога би ја оценила од 1-5 би и дала да речеме една двојка.) |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уживав гледајќи го филмот, навистина возбудлив со голем пресврт на крајот. Онака за занимација вреди да се погледне ако сакате возбудливи трилери со многу акција. Науката и религијата се неспоиви до крај доколку религијата ја земеме догматски. Но земена како духовност, науката истата само ја потврдува(мислам на квантната физика во прв ред). На крајот од филмот лошиот католички батка губи, а добриот победува станувајќи Свет Отец - Папа. Во реалноста за жал секогаш е обратно. Не случајно. Но поради тоа, еден ден „Ќе паднат ѕидините на Ватикан...„ како што објави Божјиот Дух во едно Негово откровение примено низ пророчката реч почетокот на 1980те. Изменето од Majkl - 19.Август.2009 во 21:31 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se slozhuvam so kazhanoto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... За Ангели и Демони наидов на еден мал вовед...
Кога светски познатиот харвардски криптолог Роберт Ленгтон ќе биде повикан во Швајцарската истражувачка постројка за да го анализира таинствениот симбол - врежан на градите на убиениот физичар - тој открива докази на незамисливото: повторно оживување на древното тајно братство на илуминатите, најмоќната подземна организација уште од настанувањето на светот. Сè упатува на тоа дека неминовно се ближи часот на конечната пресметка на ова братство воскреснато од Светиот стол... Впуштајќи се во френетична потрага низ запечатени скрипти, опасни катакомби, напуштени катедрали, па дури и во најтајниот трезор на светот, Ленгтон и Ветра ја следат 400 години старата Патека на просветлувањето, создадена од древни симболи, која се извива преку Рим сè до одамна заборавеното дувло на илуминатите, таинствена локација каде што можеби се крие шансата за спас на Ватикан....
Ме заинтересира, сакав да ја земам и да ја прочитам, но еве некако ме ...испишманивте...
|
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
Rita.MD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Види, можеш да си ја прочиташ, не е лоша, ама не верувај во се што пишува... Не заборавај дека тоа е само роман, плод на нечија фантазија, а не научна книга на која логично е да и се верува... |
||
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Она што за мене е добро, за некого не е, и обратно. Никому не би му рекла “немој да го читаш тоа, не е за тебе, нема да ти се допадне“. Сите сме толку различни и единствени. Никогаш не се ослонувај на туѓата критика пред да одлучиш да прочиташ некоја книга, секако дека нема да бидеш зијан. Прочитај ја, па да го чуеме твоето мислење, можеби ќе се разликува од моето, од на Меси, Мајкл.... |
||
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozhe li nekoj da malku go objasni ovoj film da znam dali da go gledam, sodrzhinata mu e Hristijanska ili?
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека би било најдобро самиот да го погледнеш и си донесеш свој заклучок. Ќе ти кажам само дека е трилер полн со акција, а самиот наслов е земен чисто симболично, значи не е некаков хорор со натприродни сили. Филмот би можел да се нарече и „Предизборните интриги во Ватикан„ или „По трагата на историските симболи во околината на Ватикан„. |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е зошто анти-христијански, кога е правен по евангелијата? |
||
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |