IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ПАТРИОТИЗАМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПАТРИОТИЗАМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 23>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 15:52
"Незнам во која земја живееш, ама да живееш во Македонија и да си Македонец - ќе се срамиш од тоа што си!..........."

-tokmu taka!.аплауз...najgolem sram e da si makedonec....i da se pretstavuvash toa nadvor od nea,...ako seushte ziveesh vo nea!тага
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 15:54
i ve molam...ponataka samo ubavi raboti pishete za makedonija....pa, kolku i da e dlaboka dupkata vo koja shto e narodot nejzin....si ima toj koj da mu go osvetluva patot...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 15:58
Originally posted by lilica lilica напиша:

Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

Jas sum MAKEDONEC. I nema zbororvi so koi mozam da ja opisam mojata gordost poradi toa.

Neka se zasramat site onie sto so vekovi posegaat po nasata zemja a nemaat pravo na toa.
Neka se zasramat site onie sto sakaat da ja prisvojat nasata istorija namesto da iskazat blagodarnost.
Neka se zasramat site onie koi ni nanele zlo niz vekovite minati i koi uste kopneat da go cinat toa.

Незнам во која земја живееш, ама да живееш во Македонија и да си Македонец - ќе се срамиш од тоа што си! Сите ние кои живееме тука , во РМ, и секој ден си ги изгладнуваме децата оти немаме доволно, може само да се насмееме на твојот коментар........ Во кое време живееш ЧОВЕКУ!!!Разбуди се!!! Македонија одамна е ФИРОМ и владетелот не убедува дека подобро никогаш не ни било од сега!!! ..........„нема зборови.......мојата гордост“.........жити мајка на гладта ли си горд!!!.......Ај , те молам не не исмевај повеќе и не ни ставај бензин на огнот во душата!.......
Патриотизам е што сум останала во маки да преживувам, а некој што од далеку сеир гледа е предавник, колку и да вика дека се гордее оти е Македонец.Таквите немаат право да зборат за своја татковина.

Лилице, вакво обраќање кон членовите со директно цитирање и навреда не е дозволено.
Ова ти е опомена во иднина да се воздржуваш од делење вакви епитети, во спротивно ќе санкционирам.

И не ја употребувајте референцата кај што не и е место.
Република Македонија си има уставно име кое не е променето.

Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 18:31
~,,~ Patriotizam ~,,~
Vchera izlegov vo mojata omilena Kafana vo gradot vo koj zhiveam vo dijasporata ,koja Kafana e od Kosmopolitski karakter i tuka redovno se opivame so umetnicite od balkanot koi se vo najgolem broj posetiteli a i raspolozheni sme za drushtvo so ostanatata pomalku vredna intelegencija od ostatokot od svetot ,bidejci nie sme ``Kralevi`` a dominantna polozhba ni odgovara,,``hahahaha...Vo Kafanata svrati edna moja zemnjakinja i draga prijatelka i pridruzhuvajci mi se vo sevdahot na meshavina od ouzzo i flamenco vo koj bev padnat najmalku 8 chasa pred toa mi se pofali deka vo Nedelata bila vo nashata Crkva na misaaa. JAAAAAAAAAA PA,Pa,Pa Ka Kaoooo.
Bidejci ja poznavam dobro i znam za kakov ,,Vernik``stanuva zbor ja prashav od koi prichini go napravila toj podvig. Zamislete shto beshe nejziniot odgovor na toa,,,hahahahahahahahahhahahaha... jas odam vo Crkva oti sum PATRIOT..hahahahahahaha... Eve ti sega cccccccccccccccccccccccccccccccccccc...Ne znaev dali da placham ili da se smejam mu dadov znak na shankerot da mi ja pojacha muzikata i smeniv tema...    
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 23:14
Originally posted by lilica lilica напиша:

Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

Jas sum MAKEDONEC. I nema zbororvi so koi mozam da ja opisam mojata gordost poradi toa.

Neka se zasramat site onie sto so vekovi posegaat po nasata zemja a nemaat pravo na toa.
Neka se zasramat site onie sto sakaat da ja prisvojat nasata istorija namesto da iskazat blagodarnost.
Neka se zasramat site onie koi ni nanele zlo niz vekovite minati i koi uste kopneat da go cinat toa.

Незнам во која земја живееш, ама да живееш во Македонија и да си Македонец - ќе се срамиш од тоа што си! Сите ние кои живееме тука , во РМ, и секој ден си ги изгладнуваме децата оти немаме доволно, може само да се насмееме на твојот коментар........ Во кое време живееш ЧОВЕКУ!!!Разбуди се!!! Македонија одамна е ФИРОМ и владетелот не убедува дека подобро никогаш не ни било од сега!!! ..........„нема зборови.......мојата гордост“.........жити мајка на гладта ли си горд!!!.......Ај , те молам не не исмевај повеќе и не ни ставај бензин на огнот во душата!.......
Патриотизам е што сум останала во маки да преживувам, а некој што од далеку сеир гледа е предавник, колку и да вика дека се гордее оти е Македонец.Таквите немаат право да зборат за своја татковина.

Makedonec sum, ziveam vo Makedonija i ne planiram da odam nikade.
I sekade im e tesko na onie sto se sposobni da pravat deca a se nesposobni da gi prehranat, ne samo vo Makedonija.

Изменето од Neptun74 - 10.Август.2009 во 23:23
DeepBlue
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2009 во 23:35
Originally posted by brza brza напиша:

"Незнам во која земја живееш, ама да живееш во Македонија и да си Македонец - ќе се срамиш од тоа што си!..........."

-tokmu taka!.аплауз...najgolem sram e da si makedonec....i da se pretstavuvash toa nadvor od nea,...ako seushte ziveesh vo nea!тага

Уште поголем срам е да ти е срам од самиот себеси, ДА ТИ Е СРАМ ОД ОНА ШТО СИ, без разлика дали тоа сакаш да си го признаеш или не.
И од петни жили да се трудиш да бидеш нешто што не си... и не можеш да бидеш...

Изменето од Анастеа - 11.Август.2009 во 00:02
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 05:23
Toa e vistinska katastrofa, a tregedijata e sto istite lugje se javuvaat na makedonski forum.

Sto baraat togash na makedonski forum? Da se falat deka se sramat zatoa sto se makedonci?

Sto pretstavuva toa?

Shirenje na sebemrazechki makedonizam?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 08:07
Луѓето- демократи, низ вековите се бореле и се избориле да нема ограничувања од типот
--на олимписките игри не може да учествуваат оние кои не се Грци
--- во ресторани, хотели забранет влез за црнци, Индијанци 
--во автобус, местото за црнците е назад
--Евреите да носат жолта давидова звезда
и многу други кои на човештвото му донесоа огромни страдања и маки.
Денеска луѓето се борат за слобода на говорот, бидејки другите слободи се изборени  и никој нема право да посегне да им ги одземе.
Затоа убаво е кога секој си кажува за себе, за своите ставови, размилсувања.
Патриотизмот не значи - Или мисли како мене или !!!
Патриотизмот не значи- Ти не смееш да кажеш дека си тоа ако јас не ти дозволам!!!
Патриотизмот не значи- Вистина е само мојата вистина!
Патриотизмот исто така не значи кажување на другиот Ти си тој или тоа и не смееш да бидеш ова затоа што јас така ке речам или јас така мислам, односно јас сум појак, посилен, сум на одредена позиција на која не си и ке ти ставам вето, ке те стопирам во твојот напредокзбунетост
Патриотизмот значи сакај си ја земјата кај што си, но остави го и другиот кој не ја сака, ако сака тој така чувствува. Доколку го наруши нејзиниот интегритет, целовитост и постоење тогаш за тоа има закони.
Убаво е да се зивее во демократија, да се остваруваат демократски (па и основни човекови права) ама лично,но грдо е  кога  на другите  им се кажува како тие не треба за себе да ги бараат истите. Чуден патриотизам, чудна селективна демократија.

Изменето од mamamd - 11.Август.2009 во 08:13
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 19:06
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Toa e vistinska katastrofa, a tregedijata e sto istite lugje se javuvaat na makedonski forum.

Sto baraat togash na makedonski forum? Da se falat deka se sramat zatoa sto se makedonci?

Sto pretstavuva toa?

Што ако е само “очајнички крик“ по многуте “срамни“ дела кој нам ни се случуваат, кој ниту сакаме да ги признаеме?

Homo homini lupus est...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 19:19
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Sto pretstavuva toa?

па глеј сега, ако ги избришат сите тие себемразачи, ќе ти биде интересно да зборуваш сам со себеси?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 21:02
Патриотизам...
ооооооооооо....
колку тоа гордо звучи...

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 21:12
не ми е јасно зошто некој прави разлика помеѓу оние кои на патриотизмот гледаат поинаку за разлика од оние кои со тоа набиваат само модринки по градите ? ........ зошто некој може да некого нарече себемрзач само поради поинаквите ставови во врска со некои работи и поимувања за патриотизмот ? ....... зошто патриотизмот се сведува на инаетење , мразење на сите останати кои не се исто што и тој кој води инает , мразење и етикетирање па дури и предлог за менување на држава на секој еден кој патриотизмот не го сваќа и искажува со мавање по градите и т . н ...........

и оние кои на земјата и сакаат просперитет и напредок но по пат на дијалог се можеби поголеми патриоти за разлика од градомавачите ....... едноставно ,  првите сакаат мир , економски проспеитет , поврзување со светот и светла иднина за своите поколенија за разлика од градомавачите кои се подготвени сето тоа да го стават на коцка а без притоа да имаат јасен став за она што може да се случи доколку продолжат со инаетее и мавање во гради ........

патриотизам .........
колку силен збор ........

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 21:15
Патриотизам...
ауууууууууууууууу...
колку тоа гордо звучи...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2009 во 21:27
незнам како звучи
но мислам дека некогаш треба за државата и за својот народ да се изедат ако требит и гомна
вреди. оти јако е чувството на припадност на еден патриот

Изменето од anakin - 11.Август.2009 во 21:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,152 секунди.