Испечати | Затвори го прозорот

ПАТРИОТИЗАМ

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8694
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 15:22
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: ПАТРИОТИЗАМ
Постирано од: PITU GULI
Наслов: ПАТРИОТИЗАМ
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 14:59
А ШТО СПОРЕД ТЕБЕ Е ПАТРИОТ ???

И ДАЛИ Е ДОВОЛНО ДА  СИ САМО ПАТРИОТ???

-------------
POSAKAJ DA BIDES ZELBA KE TE POSAKAM
POSAKAJ DA BIDES LJUBOV KE TE ZASAKAM
SAMO NE POSAKUVAJ DA SI BOLKA , OTI NIKOGAS NEMA DA TE PREBOLAM...

Коментари:
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 14:59
sitre se patrioti
nekoj povekje nekoj pomalce

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: Trilili
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:04
jas sum patriot, za makedonska rakijaголема%20насмевка

-------------
LEFT SIDE OUT SIDE RIGHT SIDE HE SHOOT HE SCOREEEEEES!!!

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:05
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

sitre se patrioti
nekoj povekje nekoj pomalce

ЗАТОА ЈАС ПРАШАВ ДАЛИ Е ДОВОЛНО ДА ИС ПАТРИОТ...

ЈАС МИСЛАМ ДЕКА ВИСТИНСКО ПРАШАЊЕ БИ БИЛО ДАЛИ НЕКОЈ  МОЖЕ ДА ГИ ОРГАНИЗИРА ЧЕСНИТЕ И ИСКРЕНИ ПАТРИОТИ И ДА ДЕЈСТВУВА ЗА ДОБРОТО НА ОВА ИЗНАМАЧЕНО И ОГРАБЕНО ПАРЧЕ ЗЕМЈА КОЕ ГО ВЕЛИМЕ ТАТКОВИНА....
И ДАЛИ ИМА ПАТРИОТИ КОИ БИ ДЕЈСТВУВАЛЕ ПО ЦЕНА И НА СОПСТВЕН ЖИВОТ....
А ЕДИНСТВЕНА НАГРАДА БИ ИМ БИЛА ГОРДОСТА ДЕКА И СЛУЖЕЛЕ НА МАКЕДОНИЈА....

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:11
ЕТЕ ТИ КОНКРЕТНО...

ДАЛИ СИ ИМАЛ ПРИЛИКА ДА ТРПИШ ПРИТИСОК ,ДА БИДЕШ УАПСЕН ЕДИНСТВЕНО ЗАТОА ШТО НЕ СИ ЈА САКАЛ ЈУГОСЛАВИЈА ТУКУ МАКЕДОНИЈА ?

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:12
ДАЛИ ТЕ УАПСИЛЕ ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ТОА ШТО СИ БИЛ НА МИТИНГ НА ВМРО ???

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:13
ДАЛИ ТЕ ПОВИКУВАЛЕ НА ИНФОРМАТИВЕН РАЗГОВОР ЗАРАДИ ТОА ШТО СИ МИСЛЕЛ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НАВИСТИНА МОЖЕ И ТРЕБА Д АБИДЕ НЕЗАВИСНА И САМОСТОЈНА ДРЖАВА А НЕ ВО СОЈУЗ СО БИВШИТЕ ЈУ РЕПУБЛИКИ ?

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:15
ДА ДА ЃАВОЛЧЕ ЈАС СЕБЕ СИ СЕ СМЕТАМ ЗА ПАТРИОТ...

ВО НАШИОТ ДОМ СЕКОГАШ СЕ ГЛЕДАЛЕ ВЕСТИТЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈА СКОПЈЕ А НЕ НА БЕЛГРАД...

НА НАШИОТ ПРВ КАСЕТОФОН СЕ ВРТЕА ЛЕНТИ ИСКЛУЧИВО ОД ВАСКА САРИЕВСКИ БАДЕВ ГУГУЛОВСКИ ЈОНЧЕ...

И СЕКАДЕ КАДЕ ШТО ОДЕВ СЕ ТРУДЕВ ДА СЕ ПРЕТСТАВАМ КАКО МАКЕДОНЕЦ....

-------------

Постирано од: DJAKONDO
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:17
Originally posted by PITU GULI PITU GULI напиша:

ДАЛИ ТЕ УАПСИЛЕ ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ТОА ШТО СИ БИЛ НА МИТИНГ НА ВМРО ???

ма дај...

-------------
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:18

НЕ МОЖЕШ ДА СИ ПАТРИОТ А ДА МИСЛИШ ДЕКА  ПОДОБРО Е ЗА ТВОЈАТА ТАТКОВИНА ДА ОСТАНЕ ВО НЕКАКВА СИ ФЕДЕРАЦИЈА ,ДА НЕМА СОПСТВЕНА ВАЛУТА АРМИЈА ПОЛИЦИЈА....

ДА СЕДИШ ДОДЕКА СЕ СВИРИ МАКЕДОНСКА ХИМНА А ДА СТОИШ СО РАКА НА ГРАДИ НА ХЕЈ СЛОВЕНИ....

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:20
УШТЕ ОВА БИ РЕКОЛ ВО МОМЕНТОВ...

ПАТРИОТ НЕ СЕ СТАНУВА....

ПАТРИОТ СЕ РАЃА И УМИРА....

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:21

ВО НАШИОТ ДОМ СЕКОГАШ СЕ ГЛЕДАЛЕ ВЕСТИТЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈА СКОПЈЕ А НЕ НА БЕЛГРАД...

НА НАШИОТ ПРВ КАСЕТОФОН СЕ ВРТЕА ЛЕНТИ ИСКЛУЧИВО ОД ВАСКА САРИЕВСКИ БАДЕВ ГУГУЛОВСКИ ЈОНЧЕ...

Питу, ти знаеш повеќе од мене српски песни, како си ги научил ако си слушал исклучиво македонска музика ???/!!! 

-------------
Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:22
И ЕДНО УВИДОВ И ПОЧУВСТВУВАВ.
МНОГУ ВЕШТО СЕ УФРЛУВААТ И МАСКИРААТ ЛАЖНИТЕ ПАТРИОТИ...
И ЕДИНСТВЕНО МИ Е ЖАЛ ШТО ЗА ЕДЕН ТАКОВ ГО ИМАВ РИЗИКУВАНО И ЖИВОТОТ...

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:23
Originally posted by DJAKONDO DJAKONDO напиша:

Питу, ти знаеш повеќе од мене српски песни, како си ги научил ако си слушал исклучиво македонска музика ???/!!! 

ЏАКИ...
НА ИНТЕРНЕТ ИМА МИЛИОНИ СТИХОВИ....
ЗА СЕКАКВИ МОМЕНТИ ....
НЕ МОРА ДА СИ ГИ СЛУШАЛ ИЛИ ЗНАЕЛ....

-------------

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:28
Послушајте патриоти
ке ви кажам искрено
...

нема патриотизам со гладен стомак...

нема патриотизам ни со полни џепови...

патриотизмот барајтего кај средната класа...

во третиот свет средната класа речиси не постои...

затоа и патриотизмот на овие простори, речиси не постои ...

-------------
s.r. Dzaki

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:31
ЏАКИ ..........

НЕМА ВРСКА...........

СТОМАКОТ И ЏЕБОТ........

ТОА Е ЧУВСТВО.....
ТОА Е ВО КРВТА....

КОИ АЛБАНЦИ ГИНАТ ЗА АНА ОНА ИЛИ УЧК ???

СИТИТЕ ???
БОГАТИТЕ ???

-------------

Постирано од: Trilili
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:32
ama baska sum i patriot za bavarsko pivo i wurstголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
LEFT SIDE OUT SIDE RIGHT SIDE HE SHOOT HE SCOREEEEEES!!!

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 15:33

ЏАКИ ..........

НЕМА ВРСКА...........

СТОМАКОТ И ЏЕБОТ........

ТОА Е ЧУВСТВО.....
ТОА Е ВО КРВТА....

КОИ АЛБАНЦИ ГИНАТ ЗА АНА ОНА ИЛИ УЧК ???

СИТИТЕ ???
БОГАТИТЕ ???

јас сум турчин, немама врска со ОНА, АНА или ЈАНА

-------------
s.r. Dzaki

Датум на внесување: 03.Август.2007 во 16:21
Originally posted by BlackDevil BlackDevil напиша:

Ke vi kazam pa posle vie pisete sto mislite za toa
Ja zemam za primer Hrvatska
pa potoa i obrazlozenie

hrvatite se navistina golemi patrioti

-------------
s.r. Dzaki

Постирано од: moira
Датум на внесување: 03.Август.2007 во 17:51

Ke vi kazam pa posle vie pisete sto mislite za toa
Ja zemam za primer Hrvatska
pa potoa i obrazlozenie

APSOLUTNO SE SOGLASUVAM SO TEBE, ZNAEA STO SAKAAT, ZNAEA DA SE IZBORAT ZA DRZAVA, ZNAEA DA JA ODBRANAT I ZNAAT DA JA CUVAAT I SAKAAT!

Постирано од: is no good
Датум на внесување: 04.Август.2007 во 16:25

Imalo i ke ima patrioti, no problemot e sto so tek na vreme se namaluvaat i da receme deka skoro i site ke se otkazat..Patriotizmot vo Makedonija zima no nisto ne dava, ne velam deka celta e da se profitira od takvi raboti,no od istorijata znaeme deka patriotite se sekogas gragani od 2red

-------------
www.komiti.org

Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 04.Август.2007 во 19:59
Partiotizmot e osnova za moderna i svetski priznata zemja

-------------
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре

Датум на внесување: 05.Август.2007 во 04:07

Pa koga mozele hrvatite so nivniot PATRIOTIZAM da si napravat za kratko vreme super drzava zosto ne i nie??????

ZATOA STO KAJ NAS NEMA PATRIOTSKA SVEST, A BOGAMI I NEMA NI DRZAVNICKA SVEST. DA SI PATRIOT ZNACI DA SI OUT, A I NELI SAMO PRIMITIVCI SE PATRIOTI. PA SRAMNO E DA SI PATRIOT. NELI NIE GLEDAME SAMO NAPRED NE NAZAD? A I PATRIOT VO "MULTIETNICKA" ZAEDNICA? MA VE MOLAM TOA E NESPOIVO, AKO SAKAME DA SE EVROINTEGRIRAME. A I NELI NEKOI PRASANJA NE ZASLUZUVAA ODGOVOR?

Постирано од: biserce
Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 02:15
Originally posted by moira moira напиша:

Pa koga mozele hrvatite so nivniot PATRIOTIZAM da si napravat za kratko vreme super drzava zosto ne i nie??????

ZATOA STO KAJ NAS NEMA PATRIOTSKA SVEST, A BOGAMI I NEMA NI DRZAVNICKA SVEST. DA SI PATRIOT ZNACI DA SI OUT, A I NELI SAMO PRIMITIVCI SE PATRIOTI. PA SRAMNO E DA SI PATRIOT. NELI NIE GLEDAME SAMO NAPRED NE NAZAD? A I PATRIOT VO "MULTIETNICKA" ZAEDNICA? MA VE MOLAM TOA E NESPOIVO, AKO SAKAME DA SE EVROINTEGRIRAME. A I NELI NEKOI PRASANJA NE ZASLUZUVAA ODGOVOR?

ПАТРИОТИЗАМ ДА НО НЕ И НАЦИОНАЛИЗАМ ЈАС НЕМРАЗАМ НИКОГО САМО НЕМОЖАМ ДА ГО САКАМ ОНОЈ КОЈ МЕ НЕГИРА.
НЕВРЃАМ НИКОГО КЕ ПОВТОРАМ,АМА И НЕ ГИ САКАМ ОНИЕ КОИ МЕ НЕГИРААТ...

Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 02:25
Se citas li Biserce sto pisuvas, ne po vrat po sija

Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 02:27
Originally posted by moira moira напиша:

Se citas li Biserce sto pisuvas, ne po vrat po sija

ПОЈАСНИ КАКО ГО СВАТИ ТИ ТОА,ЗА МЕНЕ НЕ Е ИСТО ДА ГИ МРАЗИС БУГАРИТЕ И ДА НЕ ГИ САКАШ ОДНОСНО ИГНОР

Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 02:35
Pa koj spomena mrazenje na Bugari ili na bilo koj narod?
Da si nacionalista ne znaci da mrazis nekogo.

Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 02:37
Biserce: ПАТРИОТИЗАМ ДА НО НЕ И НАЦИОНАЛИЗАМ ЈАС НЕМРАЗАМ НИКОГО САМО НЕМОЖАМ ДА ГО САКАМ ОНОЈ КОЈ МЕ НЕГИРА.
ete toa go napisa, a sto znaci ova: ЈАС НЕМРАЗАМ НИКОГО САМО НЕМОЖАМ ДА ГО САКАМ ОНОЈ КОЈ МЕ НЕГИРА.
Jas ne mrazam... ama ne gi sakam.....ne po vrat po sija
:

Датум на внесување: 12.Септември.2007 во 02:56
ПАТРИОТИЗАМ ЗНАЧИ ДА СИ ЈА САКАШ ТАТККОВИНАТА,А НЕ ДА ЗЕМАШ ТУЃО ДРЖАВЈАНСТВО ЗА БИЛО ШТО........

Постирано од: a.ana
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:51
imate pogresen vpecatok tie vistinskite od vakvite bile prinudeni da rabotat vo stransno i eden den ke se vratat tuka i tuka ke go ostavat svoeto pokolenie i zarabotenoto za razlika od onie koi zemaa tugi drzavjanstava od za mene voopsto nejasni pricini,a i ne navleguvam zatoa sto ne se dostojni za toa

Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:53
KAKO NEMA?
JAS, MOIRA

Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:54
uuf,..mi olesna,...milslev deka stvarno ,..nieden,..ima!,...

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 00:58
eh mislam deka ova sega ni fali na nas

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 01:13
.....ne se raboti za momentalen nedostatok...toa e nedostatok koj trae....trae...trae....Patriotizmot, ne ne samo sto ni nedostasuva........tuku mislam deka voopsto ne postoi kako genetski kod kaj makedonskiot narod....

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 01:21
hm se prasuvam : "kako bi bilo koga vo Makedonija bi gi nemalo albancite"???? posto neli oni se glavniot problem i precka na sekoe pole na koe sto Makedonija se obiduva da napravi napredok

-------------

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 01:44
.....SF.....ili retoricko prasanje ti e ova?

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 08:56
Баш ме чуди перцепцијата на народов за тоа што е патриотизам или национализам. Зарем тој што викаше дека пошто не ја сакал Југославија и сакал независна Македонија, одел на митинзи на ВМРО итн... бил вистински патриот?? Тие се повеќе штетници одколку патриоти. Што им фалело у Југославија да прашам?? Ако е за своја пара, пишуваше и на Македонски на динарите. Никој не беше омаловажен у Југославија.

Друга е работата што повеќето народ не ја сфаќаат. Целата работа што се растури Југославија беше поради тоа што Словенците и Хрватите беа подбуцнувани нонстоп дека ќе биле појјаки сами, во ЕУ и што ти ја знам уште што им било ветено. Тоа е се масло на западот се разбира... подели па владеј. Тоа им е целата реторика на нив, немаше како па не поделија највеќе на верски начин и етнички. Затоа сега прават што сакаат со нас. Многу народ всушност и не сфаќа во целина што била Југославија и што значела и зошто била створена. Токму поради ова, да не може ни Советскиот Сојуз ни Западот да не заебава како што сака. Арно ама, тоа на многу народ им сметаше и им влегоа некои си демек „националистички/патриотски“ идеи у глава со кои мислеа дека прават добро за своите држави. Затоа денес Словенија е контролирана од Западот како што ќе посакаат они, Хрватска ја уценуваат за нивната рибарска зона што ти ја знам, АКО ИМ Е, И МАЛЦЕ ИМ Е! Што не писнеше Грција додека беше Македонија у Југославија? Ние бевме Социјалистичка Република Македонија... а тогаш не им сметаше и немаа никаква врска со Македонците они. Бевме јаки у Југславија и не смееа да писнат. Шиптариштата со Космет али тоа е више друга приказна. Не дека сум некојси носталгичар или нешто, само сакам да го изнесам моето мислење да помогнам да се разјасни оваа дилема зошто е погрешно да се плука на Југославија и да се сфаќа како црн период од нашата историја, тоа е све западна пропаганда на која што не треба да и се дава значење. Ипак наши дедовци биле партизани и се бореле против фашизмот за да ја ослободат Македонија и биле за Тито. Тоа исто бил голем патриотизам кој многумина го заборавиле.

И ако си за некоја партија, не значи дека не си патриот.

-------------
Македонија е вечна!

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 08:56
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

hm se prasuvam : "kako bi bilo koga vo Makedonija bi gi nemalo albancite"???? posto neli oni se glavniot problem i precka na sekoe pole na koe sto Makedonija se obiduva da napravi napredok

ne e problem sto se albancite vo Makedonija, problem a sto tie albanci voopsto ne se grizat za Makedonija i se so nekoi drugi idei i nameri koi, za zal moram da kazam, mnogu dobro i smisleno si gi ostvaruvaat.

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 13.Март.2008 во 09:08
A, што можеш од јабанџија да очекуваш?

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 09:10
само сакам да го изнесам моето мислење да помогнам да се разјасни оваа дилема зошто е погрешно да се плука на Југославија и да се сфаќа како црн период од нашата историја, тоа е све западна пропаганда на која што не треба да и се дава значење. Ипак наши дедовци биле партизани и се бореле против фашизмот за да ја ослободат Македонија и биле за Тито. Тоа исто бил голем патриотизам кој многумина го заборавиле.

Tokmu taka, nesfatlivo mi e zosto tolku se pluka vo periodot dodeka bevme vo Jugoslavija, koga site znaeme mnogu dobro deka so taa Jugoslavija makedonskiot narod prv pat dobi megjunarodno priznavanje. Nie moze da zboruvame kolku dolgo postoi Makedonija, no i site znaeme deka sekogas sme bile pod necie tugjo upravuvanje.

Vo vtorata svetska vojna, mnogu lugje zrtvuvale mnogu za da im obezbedat na svoite deca slobodna zemja vo koja decata ke im ucat na makedonski jazik od makedonski uciteli. Kako moze seto toa da ne se ceni i da ne se socuva?

Ke go citiram Slobodan Ugrinovski zatoa sto ima mnogu vistina vo negovite zborovi.... " seto ona sto nekogas postarite generacii go sozdadoa, denesnite ne znaat duri ni da go iskrecat..." zalno no vistinito

Датум на внесување: 13.Март.2008 во 09:16
За жал некому може му смета историската вистина. А гневни сме на Атина што ни ја скрнови историјата. 

-------------

Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 18.Март.2008 во 23:52
Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

Баш ме чуди перцепцијата на народов за тоа што е патриотизам или национализам. Зарем тој што викаше дека пошто не ја сакал Југославија и сакал независна Македонија, одел на митинзи на ВМРО итн... бил вистински патриот?? Тие се повеќе штетници одколку патриоти. Што им фалело у Југославија да прашам?? Ако е за своја пара, пишуваше и на Македонски на динарите. Никој не беше омаловажен у Југославија.

Друга е работата што повеќето народ не ја сфаќаат. Целата работа што се растури Југославија беше поради тоа што Словенците и Хрватите беа подбуцнувани нонстоп дека ќе биле појјаки сами, во ЕУ и што ти ја знам уште што им било ветено. Тоа е се масло на западот се разбира... подели па владеј. Тоа им е целата реторика на нив, немаше како па не поделија највеќе на верски начин и етнички. Затоа сега прават што сакаат со нас. Многу народ всушност и не сфаќа во целина што била Југославија и што значела и зошто била створена. Токму поради ова, да не може ни Советскиот Сојуз ни Западот да не заебава како што сака. Арно ама, тоа на многу народ им сметаше и им влегоа некои си демек „националистички/патриотски“ идеи у глава со кои мислеа дека прават добро за своите држави. Затоа денес Словенија е контролирана од Западот како што ќе посакаат они, Хрватска ја уценуваат за нивната рибарска зона што ти ја знам, АКО ИМ Е, И МАЛЦЕ ИМ Е! Што не писнеше Грција додека беше Македонија у Југославија? Ние бевме Социјалистичка Република Македонија... а тогаш не им сметаше и немаа никаква врска со Македонците они. Бевме јаки у Југславија и не смееа да писнат. Шиптариштата со Космет али тоа е више друга приказна. Не дека сум некојси носталгичар или нешто, само сакам да го изнесам моето мислење да помогнам да се разјасни оваа дилема зошто е погрешно да се плука на Југославија и да се сфаќа како црн период од нашата историја, тоа е све западна пропаганда на која што не треба да и се дава значење. Ипак наши дедовци биле партизани и се бореле против фашизмот за да ја ослободат Македонија и биле за Тито. Тоа исто бил голем патриотизам кој многумина го заборавиле.

И ако си за некоја партија, не значи дека не си патриот.

Mnogu ubavo kazano BRAVO !!!

Постирано од: fichot
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 15:17

Oni imaat golema prednost. Nemaat albanci.. (sega za sega)

-------------
http://fichot.deviantart.com/gallery" rel="nofollow - galerija1 http://www.behance.net/fichot" rel="nofollow - galerija2

Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 16:05
vo Makedonija ima patrioti???збунетост
Spremni da si go dadat zivotot za dobroto na svojata zemjaзбунетост
da se zrtvuvaat za nea ,bez da oçekuvaat nesto vo vozvrat збунетост

-------------
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 16:09
vo Makedonija ima patrioti???

DA , BIDI SIGURNA VO TOA, ZATOA I OPSTOJUVAME VO OVIE USLOVI OPKRUZENI SO ZVEROVI OD SITE STRANI.
MISLIS LI DEKA VOLKU MAL NAROD BI GI IZDRZAL PRITISOCITE KOI DOAGAT OD SITE STRANI PA I OD VNATRE, KOGA NE BI IMALO TAKVI LUGE?

Постирано од: baba mulon
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 16:09
I da znaesh deka ima,a i prethodno imashe samo da ne gi ostavat na cedilo kako prethodno,a mal broj od niv da profitiraat

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 16:13
[QUOTE=kultuzin]vo Makedonija ima patrioti???

DA , BIDI SIGURNA VO TOA, ZATOA I OPSTOJUVAME VO OVIE USLOVI OPKRUZENI SO ZVEROVI OD SITE STRANI.
MISLIS LI DEKA VOLKU MAL NAROD BI GI IZDRZAL PRITISOCITE KOI DOAGAT OD SITE STRANI PA I OD VNATRE, KOGA NE BI IMALO TAKVI LUGE?[ /QUOTE]  
bas me interesira kako toa narodot gi izdrzuva pritisociteзбунетост
koj voopsto go prasuva" toj "narod za nestoлутина
a i bas me interesira kaj se" tie"patrioti sto tolku mu pomagaat na "maliot"narodзбунетост

-------------
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...

Постирано од: fichot
Датум на внесување: 19.Март.2008 во 16:58
Зошто под патриот се подразбира само некој којшто би умрел за доброто на својата татковина..?

Јас повеќе би живеел за доброто на својата татковина и сметам дека тоа е многу покорисно отколку првото.
На крајот на краиштата, денес војни не се добиваат на фронт и држава не се брани/гради со умирање.

Датум на внесување: 19.Март.2008 во 18:56
Originally posted by fichot fichot напиша:

Зошто под патриот се подразбира само некој којшто би умрел за доброто на својата татковина..?

Јас повеќе би живеел за доброто на својата татковина и сметам дека тоа е многу покорисно отколку првото.
На крајот на краиштата, денес војни не се добиваат на фронт и држава не се брани/гради со умирање.
,.....togash jas sum najgolemiot ,...nepatriot!тага,.........намигнување

-------------

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 00:19
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

ne e problem sto se albancite vo Makedonija, problem a sto tie albanci voopsto ne se grizat za Makedonija i se so nekoi drugi idei i nameri koi, za zal moram da kazam, mnogu dobro i smisleno si gi ostvaruvaat.

ne e problemot sto tie ne se grizat za Makedonija.....toa e normalno bi rekol jas....sto moze da se ochekuva drugo....nego....koga bi razmislile podobro....zemajki go vo predvid nivniot natalitet.....sto mislite kakva bi bila situacijata vo Makedonija za edno 50 god.???

-------------

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 10:47

se e mozno , samo ne e normalno da zivees vo edna zemja i da ne se grizis za taa zemja. dokolku ne ja cuvstvuvas za svoja, sto vsusnost e vistinata deka albancite ne ja cuvstvuvaat za svoja zemja Makedonija, normalno e da se otselat vo onaa zemja sto si ja cuvstvuvaat za svoja. megjutoa nie imame ovde klasicen grabez na tugjo. ne e ova nase i ne ni e gajle, ama ke vi go zememe.

-------------
Maki

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 11:19
Mnogu e bitno da se raboti na reprodukcija,a i da ima stimul od vladata za mladi bracni parovi.Da ne se koncentrira ekonomijata samo na edno mesto- Skopje nego niz cela drzava.Imashe inicijativa od crkvata ama samo na zborovi.Koj budala bi se odlucil na brak i odgleduvanje deca ako nema osnovni sredstva na egzistencija.Neka se pogrizi drzavata za svoite pa togash ke ima patriotizam

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 11:22
tokmu taka, a ne da bides odbien od rabota zatoa sto si makedonec, trebalo da si albanec.... koja katastrofa

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 11:22
pa,neli sakaa da vovedat eden stimul,( ili ,vekje go vovedoa),....debelo da si platish,...koga zenata ke ti se ,...porodi,.....pogolem stimul na natalitetot ,od toa ,...nema nikade!

-------------

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 14:53
Neka zemat primer od Izrael pa da vidat tamu kako funkcionira.Pa posle sekoj izraelec e spremen se da napravi za svojata zemja.E toa e PATRIOTIZAM

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 17:38
Originally posted by baba mulon baba mulon напиша:

Neka zemat primer od Izrael pa da vidat tamu kako funkcionira.Pa posle sekoj izraelec e spremen se da napravi za svojata zemja.E toa e PATRIOTIZAM

NE Izrael.....ako treba da se zema primer toa e Hrvatska

-------------

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 17:40
a ne sekogas da se kaj nas da se zema primer od Srbite koi sto se "pozaostanati" od nas

-------------

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 17:47

Originally posted by baba mulon baba mulon напиша:

NE Izrael.....ako treba da se zema primer toa e Hrvatska

Tocno taka prijatele, podrzavotvoren narod od Hrvatite tesko ke najdes, imaa vojni ,gluposti uste imat problemi so   Slovencite ama drzavata si ja napravija KITKA.
Raka na srce i tamu ima apasi kako kaj nas , imaat i more a i najzaduzena zemja vo evropa se ( po glava na zitel ), sepak treba da im se cestita.
Cisto e kako na zapad, a toa so pari ne se kupuva, tuku lugeto si ja respektiraat drzavata.

A nie stoka , navistina stoka, edan od najnecistite drzavi vo evropa sme.

Ova malku smesno zvuci ama i (ne)frlanjeto gubre za mene e patriotizam.

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 17:59

se slozuvam, tolku mi smeta gubreto rasfrlano nasekade. sekoja nedela odam na Vodno , poslednava bese preoplno narod, site klupi zafateni i barem na sredno Vodno ima tolku korpi za gjubre, no... na lugjeto im e tesko da napravat nekolku cekori , pa se frlaat pokraj klupite... zar ne mislat deka posle niv ke dojde nekoj drug da sedne, a ako i ne dojde, tie pak ke dojdat slednata nedela...

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 18:16
e pa toa e......kuka se gradi na temeli.....drzava na zakoni.......sto ke ni se zakoni koga niti eden ne se pocituva.......a ova so frlanjeto gubre....pa sto i da se donesuva kakvi i merki da se prevzemaat da se sankcionira so kazni toa.......sekogas ke bide vaka kako sto e......toa e realnosta

-------------

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 18:21
Македонија во пресрет на НАТО ќе го чисти своето ѓубре. Владата денеска излезе со став дека на полицијата ќе и наложи од наредната недела ригорозно да ги спроведува казнените мерки од Законот за управување со отпад, донесен во Собранието пред речиси седум месеци.

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 19:26
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Македонија во пресрет на НАТО ќе го чисти своето ѓубре. Владата денеска излезе со став дека на полицијата ќе и наложи од наредната недела ригорозно да ги спроведува казнените мерки од Законот за управување со отпад, донесен во Собранието пред речиси седум месеци.

E da mesto zolti ke nosat portokalovi eleciголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка,a mesto so palici ke tepaat so metliистепан

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Постирано од: TONI
Датум на внесување: 20.Март.2008 во 19:42
Па вака патриотизам тоа ти е кога имаш 4 операции неделно(4 пациенти) за тоа земаш плата од 8000 денари и гласаш за актуелната власт.Или можеби не е? Можеби е лудост а?

Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 20.Март.2008 во 20:18

e pa toa e......kuka se gradi na temeli.....drzava na zakoni.......sto ke ni se zakoni koga niti eden ne se pocituva.......a ova so frlanjeto gubre....pa sto i da se donesuva kakvi i merki da se prevzemaat da se sankcionira so kazni toa.......sekogas ke bide vaka kako sto e......toa e realnosta

Ако сакате толку строги закони, идете на запад па ќе видите што е. Глупост невидена. Да неможеш да се опуштиш. Сите кои што го зборат ова за тие „строги западни“ закони обично никогаш не ни биле на запад, па мислат дека таму цвета. Погледнете Лондон, најпрљав град у Европа. Што ќе кажете за тоа?

-------------
Македонија е вечна!

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 20:47
Se raboti za cuvstvo na odgovornost.Vi garantiram deka i tie nashi shto bile na zapad tamu se odnesuvale spored nivnite normi,a shtom ke stapnat vo drzavava pak se odnesuvaat isto.Sekoja cest na isklucoci

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Датум на внесување: 20.Март.2008 во 21:03

Tuka ne stanuva zbor za Patriotizam, tuku za opsta kultura i griza za covekovata okolina, koja poveketo od nas za zal ne ja poseduvaat.....krajno vreme e da ja naucime i da pocneme ja primenuvame...bi dodala deka kaznite treba da bidat uste povisoki....

-------------

Датум на внесување: 31.Март.2008 во 02:35

pa...........

-------------

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 31.Март.2008 во 02:53
Албанците сакаат голема албанија
албанците сакаат ранковен договор
албанците сакаат 20% од се
албанците сакаат да го признаеме косово
ма се тие сакаат некако
и ова Блеки ти дава одговор
-тие се како мали деца се нешто им фали и на глава ти се качуваат..
наравоучение-Македонија моментално е како цртанот со Симба откако тој лошиот лав дојде на власт (како ли се викаше) голема%20насмевка

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 31.Март.2008 во 03:05
SCAR, taka se vikase losiot lav vo Lion King

-------------

Датум на внесување: 01.Април.2008 во 09:57
Ма дајте бре....какво почитување....дали воопшто може да се почитуваме со нив.....е тоа би било цртан филм.......ако некогаш имале барем малце почит.....сега самите си направија и тоа да го немаат.....

-------------

Постирано од: nedopirliviot
Датум на внесување: 01.Април.2008 во 23:29
Патриотите сеуште молчат. Не е времето за нив, но блиску е.

-------------
,,воспитувани сме така за секогаш да сметаме дека се срамни успесите постигнати со лага...стрпливо ќе докажуваме дека чесноста е најдобра политика и дека само тогаш вистината мора да победи,,

Постирано од: Lilija7
Датум на внесување: 02.Април.2008 во 15:13
вака сега..
јавно и' БЛАГОДАРАМ на Грција што успеа да ја подигне македонската национална свест на повисоко ниво....големо%20гушкање

добри соседи се, нема што...голема%20насмевка

-------------
ЧОВЕЧКИОТ МОЗОК Е КАКО ПАДОБРАН, ТРЕБА ДА БИДЕ ОТВОРЕН ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА.

Датум на внесување: 03.Април.2008 во 17:37
Каде сте МАКЕДОНЧИЊА,каде сте кај загинавтееее.......

-------------

Постирано од: SINA PTICA
Датум на внесување: 07.Април.2008 во 02:15
Нема. Сами си ги вадиме очите.

-------------
,,орлите рано летаат,,

Постирано од: only_me
Датум на внесување: 07.Април.2008 во 12:20
JOk...toa e tabu tema vo Makedonija!!! Za zal i ponovata istorija go potvrduva toa..

Датум на внесување: 07.Април.2008 во 22:23
da da osven partiski bolno opredeleni lica drug vid na makedonci retko i tesko da se najdat:)
Za partija i so brat mu do krv a za drzavata go boli stojko! Toa e toa
Corba makedonce, corba!

Постирано од: engie
Датум на внесување: 07.Април.2008 во 22:36
bas za zalenje sme...ama samite sme si krivi..тага

-------------

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 08.Април.2008 во 19:14
ЖАЛНО Е ШТО ВО ОВАА ДРЖАВА СЕУШТЕ ИМА ЛУГЕ КОИ СЕУШТЕ СМЕТААТ ДЕКА ПАТРИОТИЗМОТ СЕ ДОКАЖУВА САМО СО ПУШКА В РАКА ИЛИ НИЗ РАЗГОВОРИ СО ПОВИШЕН ТОН ВО НЕКОЕ МЕАНЧЕ ВО ПРИПИТА СОСТОЈБА.

-------------
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ

Постирано од: MLEKCE
Датум на внесување: 09.Април.2008 во 00:24
Posledici od ednoumieto se toa.

-------------
,,JA ZJELIM MALO NJEZJNOSTI I LJUBAVI,,     

Постирано од: Dardania
Датум на внесување: 09.Април.2008 во 03:16
SEGA KE SE ZNAE PATRIOTIT OD MAKEDONIA

BOJKOT BOJKOT BOJKOT

GRCKA GRCKA

Датум на внесување: 09.Април.2008 во 09:42
Originally posted by MLEKCE MLEKCE напиша:

koga nekoj ke kaze nesto bez vrska.... 16 godini Makedonija e vo povekeumie ( citaj demokratija i plutalizam) a kako posledica na toa e vo totalno bezumie

Датум на внесување: 09.Април.2008 во 16:32
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

ЖАЛНО Е ШТО ВО ОВАА ДРЖАВА СЕУШТЕ ИМА ЛУГЕ КОИ СЕУШТЕ СМЕТААТ ДЕКА ПАТРИОТИЗМОТ СЕ ДОКАЖУВА САМО СО ПУШКА В РАКА ИЛИ НИЗ РАЗГОВОРИ СО ПОВИШЕН ТОН ВО НЕКОЕ МЕАНЧЕ ВО ПРИПИТА СОСТОЈБА.

да да мајсторче и повеќе од жално е тоа

-------------

Датум на внесување: 11.Април.2008 во 13:03
Eve eden mnogu ubav primer na patriotizam, i na toa kako treba da se brani drzavniot interes.

Милчо Манчевски го повлече „Сенки“ од Брисел

Режисерот Милчо Манчевски го повлече својот филм „Сенки“ од манифестацијата Денови на западнобалкански филм, што ќе се одржи од 21 до 23 април во Брисел, зашто нашиот филм бил претставен под референцата ПЈРМ. Во најавата на филмот недостигале и имињата на главните актери. Манчевски пред еден месец му укажал на организаторот за грешките. Немало никаква промена во каталогот и на интернет-страницата, иако од секторот аа односи со јавноста на манифестацијата се согласиле да направат измени.„За жал, грешките на кои ви укажав пред неколку недели, не сте ги коригирале. Недостигаат имињата на главните актери во најавата. Исто така, името на државата што го продуцираше овој филм е Република Македонија, а не поранешна југословенска република Македонија. Бидејќи не ги коригиравте грешките, ќе морам да го повлечам филмот од програмата на манифестацијата. Ве молам, не прикажувајте го и тргнете го од каталогот“, пишува во дописот на Манчевски до организаторот. „Сенки“ требаше да биде прикажан на првиот ден од манифестацијата што ја организира Европската комисија. Ќе бидат прикажани седум филмови од режисери од регионот.

Sekoj od nas treba da pridonese vo zastita na nasiot identitet.
Bravo za MILCO.

Датум на внесување: 13.Април.2008 во 21:53

Ima li voopsto patrioti vo Makedonija????????

Има. Ама многу повеќе има контраши, кои работат за сопствени цели. Народот воопшто не им е важен. лутина

-------------

Датум на внесување: 13.Април.2008 во 23:15
Originally posted by orlov orlov напиша:

Има. Ама многу повеќе има контраши, кои работат за сопствени цели. Народот воопшто не им е важен. лутина

добро во право си.....се знаат кои се тие кои што во нивните глави уште преовладуваат комунистички идеи и умрената југославија

-------------

Датум на внесување: 14.Април.2008 во 01:12
te podrzuvam vo ova...

Постирано од: KGB
Датум на внесување: 14.Април.2008 во 15:49
Dushata na patriotot e opsednata od geografskiot bog.

Датум на внесување: 14.Април.2008 во 16:01
да бидеш патриот не значи да си вмровец.....
што има лошо во тоа да си ја сакаш својата држава.....
зошто фаворизирање на други......тие што го прават тоа се болни во мозоците......

-------------

Датум на внесување: 14.Април.2008 во 16:06
Tocno taka se soglasuvam nemora da bides VMRO-vec za da bides patriot.
Isto kako sto nemoze da si SDSM ovec a da bides patriot, bidejki ovie dve raboti ne odat zaedno epten se kontradiktorni.

Постирано од: JASEN
Датум на внесување: 14.Април.2008 во 17:21

Koga bi bil zjiv Aleksandar Makedonski bi bil presrekjen ako vidi makedonski patrioti.
Sepak dobro e shto ne e megju nas.

-------------
.....NE SVRTUVAJ SE SINE!!!!!!

Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 15.Април.2008 во 11:26

Originally posted by MLEKCE MLEKCE напиша:

koga nekoj ke kaze nesto bez vrska.... 16 godini Makedonija e vo povekeumie ( citaj demokratija i plutalizam) a kako posledica na toa e vo totalno bezumie

vprocem, problemot e sto nie nikogas ne ni izlegovme od EDNOUMIETO. Kaj nas nemase revolucija, kako vo I. Germanija, da se rusat zidovi, ili vo Ungarija protesti, ili vo Romanija strelbi od Causesku pa nadole... Eeee da zavrsea kaj nas kako Causesku, Kolisevski, Gligorov i nivnite mladi puleni B.C., Gosev itn., E TOGAS ke izlezevme od ednoumieto... Toa ke bese veke nesto... Ova e samo prodolzuvanje na nivnata mizerija...

Датум на внесување: 15.Април.2008 во 12:07

Ako prodolzis da go ispustas Ljubco vo nizata, koj treba da bide kaznet, ke zaklucam deka si partiski vojnik i nisto poveke.

Ljubco i Brane se eden do drug prijatele i nisto i nikogas ne treba da im se oprosti.

-------------

Датум на внесување: 15.Април.2008 во 12:21
ne sum vojnik. nemam nicija kniska.

ljubco go ispustam, cisto zaradi toa sto toj bese detiste se uste koga trebase da se pravi cistkata od tipot na onaa vo Romanija. A ne eden Stole Andov, da ni sedi u parlament kako parazit da ne cica 17 godini, a STO VE MOLAM SOGRAGJANI pridonese ovoj covek??? So sto zasluzi takva drzavna cest???

p.s. ne sporam deka edna od greskite na Gruevski e sto ne napravi edna kelija za druzenje na gornite lica so inicijali B.C. i Lj.G.

Датум на внесување: 15.Април.2008 во 12:28
lJUBCO NE TREBA DA SE ISPUSTI I ZAEDNO SO BRANKO E PRV NA LISTATA NA ZLOSTORNICI KOI NANELE ZLO NA OVAA DRZAVA.

AKO TOGAS BIL DETISTE SEGA NE E, DODEKA BESE DETISTE BAREM BESE MAKEDONEC KOGA PORASNA STANA tatar PA TI VIDI.

Постирано од: BABE
Датум на внесување: 15.Април.2008 во 12:30
da be .. a koga site odevte na mitinzi za ljubco vojvodata? i za branko ?

Датум на внесување: 15.Април.2008 во 12:32
Originally posted by BABE BABE напиша:

da be .. a koga site odevte na mitinzi za ljubco vojvodata? i za branko ?

ZA BRANKO SUM BIL PRIZNAVAM, KAZAV I ZOSTO.

ZA LJUBCO NIKOGAS ZNAEV DEKA E BUGARSKI VOJNIK USTE OD KOGA SE POJAVI.

Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 15.Април.2008 во 12:35
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

lJUBCO NE TREBA DA SE ISPUSTI I ZAEDNO SO BRANKO E PRV NA LISTATA NA ZLOSTORNICI KOI NANELE ZLO NA OVAA DRZAVA.

AKO TOGAS BIL DETISTE SEGA NE E, DODEKA BESE DETISTE BAREM BESE MAKEDONEC KOGA PORASNA STANA tatar PA TI VIDI.

Љубчо не беше баш детиште во 90/91. Јас го памтам уште од негде 1984 (не сум сигурен за годината), објавија за него во еден познат југословенски неделник, тој таму збореше дека еден ден има намера да формира партија, имаше знамиња со лавчиња и слични работи. Тоа го објавиле сигурно зашто го сметале за интересен, а не за опасен за Југославија...

-------------
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.

Датум на внесување: 15.Април.2008 во 13:03
abe ajde??? go pamtis od 1984, koga imal odvaj 18 godini? OD sto go pamtis? od stadion? od utakmici? od sto zivti se???

i najglupo e sega sto muabetot go svtevte nakaj ljubco, koj NEMASE NI DA IMA SANSA vo nasa makedonija, ako 1989 godina (koga toj bil patem receno 23 godini) koga se preavea revolucii vo Romanija, Germanija, Polska, itn., da se rascistese so stariot sistem, ama onaka temelno i korenito.

a nie, sakame napred, so istite nacini na vladeenje i upravuvanje, i posle se cudime sto nas vo 'demokratska' Makedonija ni se sluci Ljubco Milosevic. Epa so se cudime koga nie nikogas ne sme ni bile demokratska drzava...

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 15.Април.2008 во 23:55
абе каков патриотизам,голи оток ни треба

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: nedopirliviot
Датум на внесување: 16.Април.2008 во 00:30
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

абе каков патриотизам,голи оток ни треба

Ostrovot na zmiite vo Prespanskoto ezero DUSHA SI DALO za taa rabota. Samo me strav i zmiiite da ne se zarazat od tie novopecheni za goli otok. Togash shto kje pravime?

-------------
,,воспитувани сме така за секогаш да сметаме дека се срамни успесите постигнати со лага...стрпливо ќе докажуваме дека чесноста е најдобра политика и дека само тогаш вистината мора да победи,,

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk