![]() |
|
Српска пропаганда и окупација на Македони |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 33> |
Автор | |||
Pirinec ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
DelijaSkopje
Не бе jас само кажувам една от многото книги :) Еве малко цитат от неjа: "Ја напуштив Македонија оскрбен, ужаснат. Згнасен од тоа што го видов таму, разбрав и сам проверив - благодарение на одобренијата за проучување, со кои располагав и наспроти големите усилби на белградските агенти по секоја цена да ме спречат да ја откријам вистината... Јас, Французинот, кој длабоко ја сака Србија и кој достапно го докажал тоа во текот на 20 години... ги признавам сите жестокости, насилија, деспотизам, аморалност во сите случаи, без исклучок... Јас го видов следното: еден селанец, близу до селото Орсак, меѓу Куманово и Ново Село, со симнати панталони, беше врзан за дрво. Целото лице, грбот и стомакот му беа облеани во крв. Опколен беше од тројца џандари и еден поднаредник. Четвртиот џандар излегуваше од една куќа. Тој во торба носеше една мачка, која се оттргнуваше да избега. И ги кренаа панталоните на жртвата, ги подврзаа под секое колено и ја ставија внатре мачката, веќе силно разбеснета. Целото село - мажи, жени, деца, молчеа онемени. Човекот, на кого разбеснетото животно му ги кинеше месата, завиваше од страшни маки... А двете жени? Умреа ли, без да признаат?" - "Без да признаат? А, тоа не може да се случи. Со свеќа... Ако одречува, ја исправаат, расчекорена, запалуваат свеќа и малку по малку ја искачуваат пругоре меѓу нозе. Малечките (има три години оттогаш, откога беа тука) како волчици завиваа. Не можеше да се стои во канцеларијата од смрдеа. После ги обесивме на дрво" (Анри Пози: "Војната се враќа", Париз, 1934 година)." Тоа са факти от странци...ти ако сакаш от Тито ми цитираj шо избереш ама нема коj да ти верува ![]() Изменето од Pirinec-Vrhovist - 30.Јули.2009 во 16:18 |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Ајде понуди некој документ ,те молам, вака само се вртиш во круг и повторуваш едно исто, со надеж дека некој нешто ќе поверува. Јас ти понудив документи за МАКЕДОНЦИ како бабата на Страшо Пинџур, Методија Андонов-Ченто, Шаторов-Шарло кои се изјаснувале како Македонци, се бореле за слободна Македонија и биле малтретирани и мачени од Србите, тоа е факт, ама ти ги заобиколуваш досега и збор не кажа за истите, како и за мапите, кои се мошне разбирливи, ама како за кого нели ( борба за вистината чинам беше тоа ). Повели демантирај ме со документи, со емотивни изјави не можеш воопшто ништо да постигнеш, барем јас не сум емотивен кога станува збор за овие работи. |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Ти само си ставаш цифри од ракав извлечени - каде 90% најде,во која смисла Македонците ги правиш Бугари а тие се бореле воедно и против Бугарите и против Србите. Ова само сакаш да изиграваш тврдоглав Србин и ништо повеке,демек „Косово е Српско а Србин ни за лек„ Неможе тоа така,дај конкретни докази и поткрепи го твојот муабет како што јас ти дадов конкретни докази - инаку муабетот ти е како на Српска тралалајка,рекла-казала муабет ![]() |
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Би било убаво кога сето тоа што се тврди е во фототипно издание (документ или др.) и нормално да е на Македонски за да не би била Српска пропаганда нормално
|
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
.
![]() Читај сам како што се изјаснувал и кои факти си ги побил ( без документи- пак со емотивни изјави и некои српски страни ). Јас нудам ДОКУМЕНТИ, како овој горе каде јасно стои дека по националност е МАКЕДОНЕЦ, ти рекла-кажала. ШАторов тоа што го сторил го сторил по наредба на коминтерната,а не е тема неговиот живот, туку времето на српската окупација и одразувањето врз животот на Македонците, а него го зедов како пример! А Ченто? Зошто во 1940 е осуден на смрт? Зошто организира Илинденски демонстрации против Србите? За баба му на Пинџур имаш на темава, побарај, поназад е. |
|||
![]() |
|||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
||
![]() ![]() Nekoj so sila go nateral da odi i da se zaclenu vo Bugarskata komunisticka partija...??? Ne bidi smesen... Od DRVATA ne ja gledas SUMATA...!!! Изменето од macedon_alex - 30.Јули.2009 во 17:30 |
|||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
|||
![]() |
|||
||
Каде ти постираше доказ? Каде се документите? Ако немаш документи за твоите тврдења, ете, барем најди документи со кои ќе докажеш дека моите не се вистините. |
|||
![]() |
|||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
||
Ne bidi smesen... Od DRVATA ne ja gledas SUMATA...!!!
|
|||
![]() |
|||
||
Да навлегувам во бесмислени философии со тебе немам намера, затоа прашувам кратко и јасно: Имаш ли документи или немаш? |
|||
![]() |
|||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
||
Зошто не знаеме да полемизираме за темата која е дадена и секогаш темите скршнуваат во друга насока? И повторно одиме со навредлив тон, дали сме неспособни да комуницираме на едно нормално ниво?
|
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
![]() |
|||
||
Политика, Косово и слични теми имате на соодветни подфоруми ова е "Историја", дискусиите се од историски аспект, не од дневно-политички!
Бугиман, одличен пост, сите да го прочитаат, иако си оф-топик и ти, нека постои малку! |
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Mislam deka ako se potrudam malku ovoj tekst ke go najdam i ke mozam da te demantiram. Ova me potsetuva na tekst od izveshtaite na Karnigievata komisija za izvrshenite zlostorstva na bugarskite vojnici vrz nedolznoto makedonsko nselenie. No ajde da ne gresham dusha prvo da najdam. Go zapamtiv tokmu po mackata. |
|||
![]() |
|||
||
E pa jas ti gi davam , a ti gi brises... Ili nekoj drug neznam... ![]() Ti kazuvam za zapisi za toj Satorov, a nekoj ne mu odgovara i gi brise... A bas se potrudiv da gi najdam... Ima li fajde pak da dokazuvam koga nekoj gi brise... ![]() No ti dadi uste nekoj tvoj "fakt" , a jas ke ti go pobijam do utre, samo nekoj da ne gi brise tie moi postovi OK...??? Изменето од macedon_alex - 30.Јули.2009 во 18:18 |
|||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
|||
![]() |
|||
||
"Записи". Оф леле. Какви црни записи, па уште и автентични....тоа некој си напишал нешто и ајде сега записи. Научи да разликуваш официјален документ од чкртаница на web-страна па дојди да говориме документирано за историјата! Изменето од macedon_alex - 30.Јули.2009 во 18:20 |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |