|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница 123 21> |
Автор | ||
universe
Нов член Регистриран: 02.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Ноември.2005 во 12:36 |
|
Дали освен „оче наш“ знаеш некоја друга молитва? Ако знаеш кажи ќе биде интересно да се прочита. Дали ти се случило да си се помолил/а за нешто и да ти биде услишена молбата? Ти се остварила молбата/желбата за тоа што си побарал/а во молитва? Ти се случило нешто такво необично? Се молиш само кога имаш мака, тешкотија, проблем, или почесто? Дали молитвата ти прави мир на душата? |
||
Nightmare
Група Регистриран: 02.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu
retko mi se ispolnuvaat zelbite koga se molam.Ne zanam zosto ama imam
vpecatok deka na Gospod ne mu e bas mnogu gajle za mene.I pokraj toa,
molitvata sekogas mi dava mir na dusata i spokoj. |
||
Belive in who you are,not in what they telling you that you are
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да јас знам уште некоја молитва, но не колку што би сакал да знам. А си имам и свои молитви „стандандизирано“. Значи со оние зборови кои ја поттикнуваат верата во мене. Овде некако не ми се постира молитва. Не сум сигурен дали би било правилно. Во молитвата за се*е немам желби освен да ми се простат гревовите. Ако некое прашање ми е многу важно може само ќе речам „Господи погледни на тој и тој мој проблем“. А за другите луѓе се молам за разни нешта и многу често чувствувам кога молитвата ми е услишена, а кога не. Секогаш ме смирува. И во животна опасност и во очај и разочарување и во безнадежност, секогаш. Во последно време најмногу се молам кога одам пешки сам од едно до друго место. Се молам и кога ми е тешко и кога ми е добро, ме поттикнува на молитва кога ќе слушнам дека некој починал, а кога некоја инспирација ќе ми ги исполни градите молитвата сама ми доаѓа. Фала му на Бога оддамна не сум имал тешкотија и одамна не сум имал потреба за молитва во мака. Не се молам кога сметам дека сум згрешил нешто и кога ми е срам да се молам. Каков е твојот однос universe? Изменето од sard |
||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ГОСПОДИ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖЈИ, ПОМИЛУВАЈ МЕ МЕНЕ ГРЕШНИОТ
|
||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||
SimeonNT
Група Регистриран: 07.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu retko mi se ispolnuvaat zelbite koga se molam.Ne zanam zosto ama imam vpecatok deka na Gospod ne mu e bas mnogu gajle za mene.I pokraj toa,
molitvata sekogas mi dava mir na dusata i spokoj. |
||
SimeonNT
Група Регистриран: 07.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nightmare Navistina, mnogu cesto izgleda kako na Bog da ne mu e gajle za nas... ama samo taka izgleda. Pred se, zrtvata sto ja napravi na Krstot za site nas e eden neverojaten poteg. Bog, da stane covek, da bide macen i da umre zaradi nasite grevovi. Toj go zede naseto breme, nasata smrt... i se razbira voskresna pobeduvajki go seto toa. Mislam deka od ova pogolem dokaz deka misli na nas i se grizi za nas - nema. Megjutoa sepak se slozuvam deka seto toa nekako izgleda kako minato, nesto sto stanalo pred mnogu godini. Zatoa predlagam aktiven hristijanski zivot vo zaednica - Crkva, kade sto na realen nacin hristijaninot moze da ja iskusi Bozjata ljubovl. A sto se odnesuva do zelbite... ke se slozis deka ne se site zelbi ok... Mnogu pati sme posakuvale ama podocna sme zaklucile deka bile bezveza. Bog ne mora da odgovori na site zelbi, no odgovara na iskrenite molitvi za PODOBAR ZIVOT. Pod toa mislam na ZIVOT VO POLNOTA kako sto ni e veteno od svetite Evangelisti. Molitvata sto ja predlaga "Pravoslavie" ГОСПОДИ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖЈИ, ПОМИЛУВАЈ МЕ МЕНЕ ГРЕШНИОТ e prekrasen nacin da se fokusirame na ona sto e potrebno, nuzno, neophodno i vistinsko - ZIVOT VO DUHOT - VO EDISTVO SO BOG NASIOT TVOREC. A pri Nego ili vo Nego edisntveno mozeme da ja pronajdeme polnotata na zivotot. Uzivajte. |
||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koja e crkvata da kazi koja molitva treba da ja znaeme napamet , molitvata treba da bide od srce kazana, iskreno . Da mislis na boga koga ja kazuvas
|
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
molitvata e licen odnos megu mene i Bog, i na toj nacin mozam se da mu kazam na Gospod i znam deka Toj ke me islusa i ke mi gi uslisi molitvite
|
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова утро, кога Господ ја отвори вратата од рајот, ме виде и ме праша:
“ Дете мое, која е твојата најголема желба денес? “. Му одговорив: „ Господе мој, чувај ја особата која ова го чита, неговата фамилија и неговите пријатели. Они тоа го заслужуваат и јас многу ги сакам“. Божјата љубов е како океан, го гледаш почетокот, али не и крајот. Ангелите постојат, но понекогаш, бидејки немаат криља, ги викаме ПРИЈАТЕЛИ. Чувај не нас, грешните дари ни љубов, храброст и сила да истраеме на овој свет. |
||
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господи чувај и благослови ја личноста која низ текстот погоре те замоли од зла да не сочуваш сите нас.
|
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти благодарам на благословот сард .. Нека твоите патеки на животот вечно ги грее сонце
|
||
|
||
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фала, ти посакувам Нате да живееш во мир и блискост со Бога бидејќи нема ништо подобро и поубаво.
|
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
krale
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 923 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве една покајничка молитва што мене нешто посебно ми значи:
Семоќен Боже, наш не*есен Татко, згрешив против Те*е и против Твоите
деца, преку мисли, преку зборови и преку дела, заради невнимателност, заради
слабост, и заради намерна грешност. Искрено жалам и се каам за сите мои гревови. Заради името на твојот Син Исус Христос, кој умре за нас, прости ми сè што е зад мене и благоволи да можеме да ти служам со возобновен живот, за
слава на Твоето име. Амин. |
||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||
Внеси реплика | страница 123 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |