IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МОЛИТВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МОЛИТВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 21>
Автор
Порака
universe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај universe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: МОЛИТВИ
    Испратена: 03.Ноември.2005 во 12:36

Дали освен „оче наш“ знаеш некоја друга молитва? Ако знаеш кажи ќе биде интересно да се прочита.

Дали ти се случило да си се помолил/а за нешто и да ти биде услишена молбата? Ти се остварила молбата/желбата за тоа што си побарал/а во молитва? Ти се случило нешто такво необично?

Се молиш само кога имаш мака, тешкотија, проблем, или почесто? Дали молитвата ти прави мир на душата?

Кон врв
Nightmare Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Ноември.2005
Поени: 40
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nightmare Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2005 во 17:58
Mnogu retko mi se ispolnuvaat zelbite koga se molam.Ne zanam zosto ama imam vpecatok deka na Gospod ne mu e bas mnogu gajle za mene.I pokraj toa,
molitvata sekogas mi dava mir na dusata i spokoj.
Belive in who you are,not in what they telling you that you are
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2005 во 19:26

Да јас знам уште некоја молитва, но не колку што би сакал да знам. А си имам и свои молитви „стандандизирано“. Значи со оние зборови кои ја поттикнуваат верата во мене.

Овде некако не ми се постира молитва. Не сум сигурен дали би било правилно.

Во молитвата за се*е немам желби освен да ми се простат гревовите. Ако некое прашање ми е многу важно може само ќе речам „Господи погледни на тој и тој мој проблем“. А за другите луѓе се молам за разни нешта и многу често чувствувам кога молитвата ми е услишена, а кога не.

Секогаш ме смирува. И во животна опасност и во очај и разочарување и во безнадежност, секогаш.

Во последно време најмногу се молам кога одам пешки сам од едно до друго место. Се молам и кога ми е тешко и кога ми е добро, ме поттикнува на молитва кога ќе слушнам дека некој починал, а кога некоја инспирација ќе ми ги исполни градите молитвата сама ми доаѓа. Фала му на Бога оддамна не сум имал тешкотија и одамна не сум имал потреба за молитва во мака. Не се молам кога сметам дека сум згрешил нешто и кога ми е срам да се молам.

Каков е твојот однос universe?

Изменето од sard
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2005 во 08:45
ГОСПОДИ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖЈИ, ПОМИЛУВАЈ МЕ МЕНЕ ГРЕШНИОТ
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
SimeonNT Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SimeonNT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2005 во 10:37
Mnogu retko mi se ispolnuvaat zelbite koga se molam.Ne zanam zosto ama imam vpecatok deka na Gospod ne mu e bas mnogu gajle za mene.I pokraj toa,
molitvata sekogas mi dava mir na dusata i spokoj.
Кон врв
SimeonNT Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SimeonNT Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2005 во 10:48

Nightmare

Navistina, mnogu cesto izgleda kako na Bog da ne mu e gajle za nas... ama samo taka izgleda. Pred se, zrtvata sto ja napravi na Krstot za site nas e eden neverojaten poteg. Bog, da stane covek, da bide macen i da umre zaradi nasite grevovi. Toj go zede naseto breme, nasata smrt... i se razbira voskresna pobeduvajki go seto toa. Mislam deka od ova pogolem dokaz deka misli na nas i se grizi za nas - nema.

Megjutoa sepak se slozuvam deka seto toa nekako izgleda kako minato, nesto sto stanalo pred mnogu godini. Zatoa predlagam aktiven hristijanski zivot vo zaednica - Crkva, kade sto na realen nacin hristijaninot moze da ja iskusi Bozjata ljubovl.

A sto se odnesuva do zelbite... ke se slozis deka ne se site zelbi ok... Mnogu pati sme posakuvale ama podocna sme zaklucile deka bile bezveza. Bog ne mora da odgovori na site zelbi, no odgovara na iskrenite molitvi za PODOBAR ZIVOT. Pod toa mislam na ZIVOT VO POLNOTA kako sto ni e veteno od svetite Evangelisti.

Molitvata sto ja predlaga "Pravoslavie" ГОСПОДИ, ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖЈИ, ПОМИЛУВАЈ МЕ МЕНЕ ГРЕШНИОТ  e prekrasen nacin da se fokusirame na ona sto e potrebno, nuzno, neophodno i vistinsko - ZIVOT VO DUHOT - VO EDISTVO SO BOG NASIOT TVOREC. A pri Nego ili vo Nego edisntveno mozeme da ja pronajdeme polnotata na zivotot.

Uzivajte.

Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2005 во 09:14
Koja e crkvata da kazi koja molitva treba da ja znaeme napamet , molitvata treba da bide od srce kazana, iskreno . Da mislis na boga koga ja kazuvas
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2005 во 16:19
molitvata e licen odnos megu mene i Bog, i na toj nacin mozam se da mu kazam na Gospod i znam deka Toj ke me islusa i ke mi gi uslisi molitvite
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 12:53
Ова утро, кога Господ ја отвори вратата од рајот, ме виде и ме праша:
“ Дете мое, која е твојата најголема желба денес? “.
Му одговорив: „ Господе мој, чувај ја особата која ова го чита, неговата фамилија и неговите пријатели. Они тоа го заслужуваат и јас многу ги сакам“.
Божјата љубов е како океан, го гледаш почетокот, али не и крајот.
Ангелите постојат, но понекогаш, бидејки немаат криља, ги викаме ПРИЈАТЕЛИ.
Чувај не нас, грешните дари ни љубов, храброст и сила да истраеме на овој свет.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 13:07
Господи чувај и благослови ја личноста која низ текстот погоре те замоли од зла да не сочуваш сите нас.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 15:45
Ти благодарам на благословот сард .. Нека твоите патеки на животот вечно ги грее сонце
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2006 во 23:42
Фала, ти посакувам Нате да живееш во мир и блискост со Бога бидејќи нема ништо подобро и поубаво.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
krale Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јануари.2006
Поени: 923
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krale Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2006 во 00:48
Еве една покајничка молитва што мене нешто посебно ми значи:

Семоќен Боже, наш не*есен Татко,

згрешив против Те*е и против Твоите деца, преку мисли, преку зборови и преку дела, заради невнимателност, заради слабост, и заради намерна грешност. Искрено жалам и се каам за сите мои гревови. Заради името на твојот Син Исус Христос, кој умре за нас, прости ми сè што е зад мене и благоволи да можеме да ти служам со возобновен живот, за слава на Твоето име. Амин.

Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Март.2006 во 12:57
осподе Боже мој, кој не мисли на те*е, Ти го оставаш и се криеш од него. Ти се обраќа ли некој и Те повикува - Ти се одѕиваш три пати; кој тргне кон Те*е со тивки и несигурни чекори - Ти со итање му поаѓаш во пресрет. Господи научи не, Ти се молиме, научи не на таква љубов, уште на земјата да го видиме почетокот на Твоето вечно царство.
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 21>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.