|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 46> |
Автор | |
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..... Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio, Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi, ..... Dok sam s tobom govorio telefonom Moja krv je tekla zicom do tvojih usta I telefonska mreza se pretvarala u krvotok, ..... Neka mi bude zabranjeno da te volim, Hocu da ispastam, hocu da pokazem sta mogu da ucinim za tebe. ..... Sve sto je receno o buducnosti, Da je receno o tebi, bilo bi istinito i ne bi propalo. ..... Jer nista ne zasluzuje himne i toliku patetiku osim ljubavi Zato sto me volis ja volim sve ostalo, I nikome ne zelim zlo. ..... Neka samo moji prsti budu prljavi od mastila, I neka se proglasi ludakom Svako ko pomisli da te vise voli! (Matija Beckovic) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
Се прашувам ... дали времето ќе ја измазни нашата поезија до немузикална прозаичност? ... (kejt-d-grejt) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OSTRVO PORTO SANTO
Ne volim zimu, sneg, ledenu santu, Dizem sidro, idem na Porto Santu. Ne volim ovu stud, ledenu hladnocu, Pakujem stvari i idem kuda hocu. Ne volim pahuljice, mnogo mi je draza Na Portu duga, prekrasna plaza. Ne volim celac, volim meki zlatni pesak, Toplo more i suncev blesak. Ne volim mecavu, gusi mi slobodu, Najvise volim toplu kristalnu vodu. Ne volim zimu i to ti je eto, Zato bezim tamo gde je stalno leto. P.Zubac |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poznajem ženu Koja stalno kupuje sl*galice Kineske ,sl*galice,Pločice,Žice, Deliće koji se na kraju sklope U neku celinu.
Ona matematički Rešava sve svoje sl*galice.Živi pored mora.Iznosi šećer za mrave I veruje Iz dna duše U bolji svet. Bukowski... |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pomudro e da se nasoci svojata ljutina na problemite..........a ne na lugjeto...
Nasocete ja svojata energija na resenijata.................a ne na izgovorite...... kazal ......Vilijam Artur Vard...... a mudrata misla im ja posvetuvam na dvajca drugari od forumot........ |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
уште помудро е да научиш да не го вовираш носот кајшто не му е место... можеш без него да останеп...
Изменето од majstorce62 - 17.Јули.2009 во 09:47 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nepostoi strav, samo razbiranje za neshtata....
Panini :) |
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nasite politicari se najdaleku od zaednicki stav....
koga se najblisku eden do drug.... |
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Znam ja to... Svaka žena bi htela život, onako, ceo, iz jednog komada. Kako počne – da tera, da se ne prekida do kraja... To je, dabome lepo... ako je neko te sreće... A ako nije te sreće - šta će? - neka ga krpi iz parčića... deo po deo, kako joj dođe.
Moj ceo život je iz nekih zakrpa... Sve nešto na sitno, na kratko i pomalo. To nije ono... ali, šta mogu... neki život ipak jeste. Godine prođu i svaka žena skrpi neki život... Ima tu svačega... Al ima, bogami, i lepih komada! Malo je života bez šavova i zakrpa... Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, ali iz parčića. Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu... Svakome se primeti gde je šav – nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani – iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane. Jel' tako?" D. Radović |
|
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja svakako nisam hteo nista drugo do da pokusam da prozivim ono sto je samo od sebe naviralo iz mene. Zasto je to bilo toliko tesko?"
"Demijan", Herman Hese. |
|
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Можеби е подобро така...Можеби е подобро да се прекине нагло, да се пресече се’ додека пламенот сеуште гори отколку да се стигне до онаа точка кога нежноста се претвора во љубезност,потребата во присила...Подобро е нешто да ти недостасува отколку да прекинеш затоа што ти станало премногу."
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОЛКУ ПУБЛИКА МУ ТРЕБА НА ЕДЕН ПИСАТЕЛ Извадок од “Синобрадиот“ на к*рт Вонегат ---------------- *** Вдовицата Берман се согласува дека Мерили ме користела ама не на начинот на кој мислеше татко ми. “Ти беше нејзината публика,“ рече таа.“Писателите би убиле за публика.“ “Публика од еден?“ реков јас. “Толку и` било доволно.“ рече таа.“Толку е секому доволно.Само погледни како и` се поправил ракописот и и` се збогатил речникот.Погледни за колку нешта сака да зборува, штом сфатила дека се фаќаш за секој збор. Таа секако не можела да пишува за тоа копиле Грегори. Исто така немало никаква смисла да им пишува на нејзините дома.Тие дури не знаеле ни да читаат! Дали навистина и`веруваше кога ти рече дека ги опишува нештата што ги видела низ градот затоа што можеби би сакал да ги насликаш?“ “Да“ реков, “мислам дека и` верував.“ Мерили надолго ми ги опишуваше редовите за леб во кои биле сите оние кои останале без работа поради Големата криза и луѓе во убави облеки кои очигледно имале пари, но кои сега продаваа јаболка на уличните агли и на луѓе без нозе на некој вид колички кои беа ветерани од Првата светска војна, или се преправаа дека се, продавајќи пенкала на Главната станица и на луѓе од високото општество возбудени од тоа што се дружат со гангстери во забранетите барови - такви нешта. “Тоа е начин како да уживаш во пишувањето и да си го поправиш стилот,“ рече госпоѓа Берман. “Не пишуваш за цел свет и не пишуваш за десетмина или за двајца. Пишуваш само за еден човек.“ |
|
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-Kako si?
-Ne sum dobra -Zosto? -Zatoa -Ne sakas da zboruvas za toa? -Sakam -Zbori -Ne mozam -Dali te boli? -Me boli -Sto? -Nikogas nema da svatam -Sto? -Zosto sekogas pak me turkaat vo kalta koga ke isplivam Zosto od muvi pravat slon i se pretvaraat vo komarci -Koj? -Tie sto turkaat vo kalta Zosto toa go pravat? Ne znam -Si zboruvala so nekogo za toa? -Da so komarcite ocigledno -A sto toa ne bese dobro? Mi pukna zulj -A sto toa ne e dobro? -Ne mi zastanaa na zuljot togas koga ne trebase Ponekogas moras da gi zaobikolis zuljevite na drugite i da bides melem. Osobeno na onie so losi vesti Jelena |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uspeh e da go zemes toa sto go sakas........ ama sreka e da go zadrzis toa sto go zede.... Изменето од bijonse1 - 19.Декември.2009 во 16:17 |
|
Внеси реплика | страница <1 2728293031 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |