|
Балконот-цветна градина |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја го вадам цвечето дур се тегнам на балкон
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve si zbunet pravish odabir koe cvekje za na terasa,ama pazi gledam nekoi race pozadi kradec ke da e
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja bi ruza sto na dlanka cveta
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На тераса имам Хибискус од 2 метра, 2 Фикуса од по 1,5м 2 големи саксии со Сансеверии, едно Крстовденско цвеќе и една долга саксија со некој кактус кој личи на ползавец има по 30 сатиметри „гранки“.
Проблем имам со Хибискусот кога треба да го внесам внатре не ми го собира па секоја година ко кастрам и секоја година откако ќе излезе на тераса израснува барем уште 30 см. Проблем имам со него со вода 1 ден да заборавам да му ставам и веќе почнуваат листовите да му венеат. Стави му вода (околу 3 литра) за еден час повторно е како нов . Хибискусот ми цвета скоро во текот на целата година дури и зимно време. Сансевериите цветаат бело и многу силно миирисаат. Мака ми е што Крстовденското цвеќе цвета само ноќе и се уште немам видено како цвета, годинава прв пат го изнесов на тераса и тоа расте како лудо Кактусот како и сите останати, го пресадив во поголема саксија годинава, па и тој почна да расте навиостина брзо, но се уште не процветал ниту пак дава знаци дека воопшто ќе цвета. Се на се многу ми е убаво на тераса, сите цвеќиња ми се високи и имам чувство на џунгла во позитивна смисла. П.С. Алергичен сум на полен, но љубовтае голема. П.С.2 Еднаш оставив женами да внимава на цвеќињата околу 20 дена, кога се вретив беа пред умирање, бо некако успеав да ги вратам во живот. Совет: не оставајте ја грижата за цвеќињата на некој кој воопшто не се интересира за цвеќиња. Изменето од Bronhi - 25.Јули.2009 во 15:02 |
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vakva e mojata terasa
|
|
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
, незнам зошто оваа година не ми изникнаа ваквиве
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уживање
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аааахххх!
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оваа вторава слика...како некој да го сликал мојот балкон... Исто и оваа |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |