IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Целта на Масонството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Целта на Масонството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 62>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2009 во 22:04
Колку лицемерно, да создаваш вируси-убијци, а потоа да се профитира од сето тоа. Но тоа е начинот на кој делуваат големите ложи со помош на малите чирачиња.
Да глумиш толеранција, човечност а да подбуцнуваш и да работиш против против општото добро.

Исто беше и со вирусот на АИДС.

“Еден од најдобрите светски вирусолози тврди дека вирусот на СИДа произлегува од зелениот мајмун во Централна Африка што каснал некој тамошен домородец. Таква грешка не им е дозволена на познатите научници кои знаат многу добро дека вирусот СИДа не се среќава кај мајмуните или кај било кое животно.
Прво, таа болест се појави едновременбо во САД, Хаити, Бразил и Централна Африка. Како дошло до тоа четири зелени мајмуни истовремено да каснат луѓе во четири различни земји?
Второ, се докаѓува дека генетички е невозмоѓно пренесување на вирусот на СИДА од мајмуни на човек по природен пат.
Трето, дури и да се прифати дека зелениот мајмун го пренесол вирусот на човекот тоа не се совпаѓа со развитокот на болеста. На секои 14 месеци бројот на заболени се удвојува. Кога ќе го споредиме првиот случај на заболување со сегашната бројка нема сомневање дека голем бро луѓе биле инфицирани во исто време....“

Светски Заговор, Никола М. Николов

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
nikolabitola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 01:16
Мене ми стана јасно уште кога кажаа дека имало заболено дете од Прилеп, кое дошло од Австралија, значи тоа помина толку контроли и светски аеродроми и дури во Прилеп вирусот му го најдоја, ова важи за сите заболени кај нас, сите дојдоја од прекуокеански земји поминувајќи строги контроли кој очигледно си ја знаат работата, и сега одма масонските организации ќе се јават со хуманитарна помош и ќе изиграваат светци, на овој свет.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 01:31
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Потоа, во присуство на мајстори од други ложи, се формира ложата, преку посебна церемонија, наречена - внесување светлина.

Наградно прашање: Кој е ангелот на светлината ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 01:43

Година на светлината, или Anno Lucis - 6008. Сегашната година + 4000. (не е исто со еврејскиот календар!)
Според легендата - почнува броењето од моментот на создавањето на светлината во Библијата (Генезис 1).

А ангелот на светлината е?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 02:06
Originally posted by somoteitbe somoteitbe напиша:

Vo USA (barem vo mestata vo koi sum bil) e posebna cest da se bide Mason i taka i celokupnoto gragjanstvo ve tretira so respekt.Ke se zaprasate zosto bidejki Masonskite lozi ne postojat samite zaradi sebe tuku za da mu sluzat na opstestvoto.Tie kako primer pravat razni raboti -perenje na koli po cena koj kolku dade a pritoa e objaveno so flaeri deka celokupniot prilog odi vo dobrovolni celi,kosenje na trevnicite i sl.Samo da informiram deka spored USA zakonot lozite ne smejat da imaat na krajot na godinata na svojata smetka poveke od 2500$.Znaci se sto ke se sobere se donira.Na toj nacin i mnogumina od obicnite lugje aktivno se priklucuvaat vo lozite i da ne zaboravam aktivno doprinesuvaat vo crkvite so rabota i donacii bez ogled za vidot na crkvite(znaci katolicka,pravoslavna,baptisticka,protestanska i sl)
Znaci poentata e nie sme od narodot i sme tuka za narodot,a veruvajte mi deka istoto mozam da go recam i za sebe i za bratot ZIDARSKI.Tuka sme zatoa sto mnogu ja sakame ovaa grudka zemja i sakame da mu pokazeme na sekoj nas gragjanin deka sepak ima svetlina do kolku cekorime po vistinskiot pat.

Значи вас ви а убаво кога ве гледаат со почит, убаво ви е да прават ИДОЛИ од вас ?

Сепак има светлина ако чекориме по вистинскиот пат ? Претеравте со оваа светлината, веќе е јасно на кој му служите, со вашите "добри" дела го терате обичниот човек да ви се заблагодари вам, подоцна ќе сакате и да ви се поклони.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 02:07

Емисијата беше сосема неадекватна, затоа што Ефтов нема основни познавања од темата. Тоа и не е чудно, затоа што обично нема основни познавања од било која тема која ја обработува.

Секој онај кој ја знае вистината за тебе е неук, неинформиран, нема основни познавања итн...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 02:15
Originally posted by somoteitbe somoteitbe напиша:

Vo toa e i mokta na masonerijata zblizuvanjeto i soedinuvanjeto na lugeto od razliciti veri pod isti cador.Vo ponaprednite-povisokite nivoa na masonerijata .znaci lozite od povisok red-ili kukite od povisok red se koristi paralelno i k*ranot i biblijata.Sega dokolku ima nekoj koj go ima izodeno toj pat sigurno mu e jasno zosto e toa taka a za ostanatite koi se zainteresirani ednostavno povelete pojdete po toj pat bidejki masonerijata ne gi bara lugeto,covek ja bara masonerijata so svojata slobodna volja.Jas imam sedeno vo ista loza so brat musliman komu ne mu precese da raboti na biblijata(rece deka toa e sveta kniga isto kako i k*ranot)znaci masonerijata gi brise razlikite pomegju lugeto a ne gi prodlabocuva.Tokmu zatoa masonite so isti oci gi gledaat lugeto od razlicni religii.Vo toa e mokta vo soedinuvanjeto a ne vo razedinuvanjeto.Tokmu vtoroto e najprisutno kaj nas pa pogledajte gi samo politickite partii nema nitu edna koja obedinuva site samo pravat razdor i podelba a toa ne e dobro za eden narods posebno ne za eden mal narod kako nas.

Така така, ќе дојди тој кој ќе сака да ги обедини сите вери и да ги спои во една. Вие само го ширите неговиот збор, се има логика што зборувате, колку повеќе читам наназад сведок сум на вашите автоголови, искрено јас не гледам причина зошто би се обединувале верите, мојата вера ме научи дека тој што ќе сака да ги обедини ќе сака да завладее со светот и човештвото, сега вие тоа ми го потврдувате. Ако сум застранил со моето верување, ќе отворам една книга и ќе се консултирам со свештено лице, тоа ќе ме однесе на правиот пат, а не вашите ритуали на кој Библијата и к*ранот се отвораат заедно.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 02:37
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Колку лицемерно, да создаваш вируси-убијци, а потоа да се профитира од сето тоа. Но тоа е начинот на кој делуваат големите ложи со помош на малите чирачиња.Да глумиш толеранција, човечност а да подбуцнуваш и да работиш против против општото добро. Исто беше и со вирусот на АИДС. “Еден од најдобрите светски вирусолози тврди дека вирусот на СИДа произлегува од зелениот мајмун во Централна Африка што каснал некој тамошен домородец. Таква грешка не им е дозволена на познатите научници кои знаат многу добро дека вирусот СИДа не се среќава кај мајмуните или кај било кое животно.Прво, таа болест се појави едновременбо во САД, Хаити, Бразил и Централна Африка. Како дошло до тоа четири зелени мајмуни истовремено да каснат луѓе во четири различни земји?Второ, се докаѓува дека генетички е невозмоѓно пренесување на вирусот на СИДА од мајмуни на човек по природен пат. Трето, дури и да се прифати дека зелениот мајмун го пренесол вирусот на човекот тоа не се совпаѓа со развитокот на болеста. На секои 14 месеци бројот на заболени се удвојува. Кога ќе го споредиме првиот случај на заболување со сегашната бројка нема сомневање дека голем бро луѓе биле инфицирани во исто време....“Светски Заговор, Никола М. Николов

Marija Magdalena, i ti li veruvas vo svetskiot zagovor ?

Masoni bile eden Mocart, Hajdn, Betoven, Vagner, List...

Dzordz Vasington, Bendzamin Franklin, Endru Karnegi, Henri Ford...

Mark Tven, Ivo Andric, Vuk Karadzic... i mnogu drugi.

Zamisli da ne postoele tie luge, kolku ke bil siromasen duhovno i materijalno nasiot svet.

Sigurno ima politicki grupacii koi rabotat na destabilizacija na svetot, ama site vinata ja prefrlat na masonite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 02:48
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Колку лицемерно, да создаваш вируси-убијци, а потоа да се профитира од сето тоа. Но тоа е начинот на кој делуваат големите ложи со помош на малите чирачиња.Да глумиш толеранција, човечност а да подбуцнуваш и да работиш против против општото добро. Исто беше и со вирусот на АИДС. “Еден од најдобрите светски вирусолози тврди дека вирусот на СИДа произлегува од зелениот мајмун во Централна Африка што каснал некој тамошен домородец. Таква грешка не им е дозволена на познатите научници кои знаат многу добро дека вирусот СИДа не се среќава кај мајмуните или кај било кое животно.Прво, таа болест се појави едновременбо во САД, Хаити, Бразил и Централна Африка. Како дошло до тоа четири зелени мајмуни истовремено да каснат луѓе во четири различни земји?Второ, се докаѓува дека генетички е невозмоѓно пренесување на вирусот на СИДА од мајмуни на човек по природен пат. Трето, дури и да се прифати дека зелениот мајмун го пренесол вирусот на човекот тоа не се совпаѓа со развитокот на болеста. На секои 14 месеци бројот на заболени се удвојува. Кога ќе го споредиме првиот случај на заболување со сегашната бројка нема сомневање дека голем бро луѓе биле инфицирани во исто време....“Светски Заговор, Никола М. Николов

Zamisli da ne postoele tie luge, kolku ke bil siromasen duhovno i materijalno nasiot svet.

Sigurno ima politicki grupacii koi rabotat na destabilizacija na svetot, ama site vinata ja prefrlat na masonite.

Зошто духовно бе ? Мислиш ти со глата ? Ако Вук Караџиќ не постоел нашиот свет би бил диховно сиромашен хахахахахахахахахахаха секоја чест, значи пред овие личности немаше духовност во нашиот свет, оф леле шо не ќе видам шо не ќе слушнам. Ок, барај си ти духовност во Иво Андриќ, јас ќе си барам во православната религија, зошто религијата е наука за духовноста, а не Бенџамин Френклин. А ти ко ќе сакаш да се продуховиш шо слушаш Бах или Моцарт? Абе вицој сте ....

А за материјалните нешта кој вашите идоли ги измислија мислам дека доволно зборував.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 02:53

Abre Nikola, Vuk Karadzic ja prevel Biblijata na srpski jazik. Znaes li?

Drugo, jas duhovnosta ja baram vo Biblijata i vo ISUS HRISTOS i ne se boram so izmisleni neprijateli. Si se fatil za masonstvoto bez da imas poznavanja koi luge bile masoni vo istorijata.

A za tvojata " hristijanska" navreda za toa dali mislam so glavata, ke ti odgovoram: mislam , onolku kolku sto mi dal Bog um

P.S. Jas i replicirav na pocituvanata i sakana forumdzika Marija Magdalena , ne znam zosto se vmesa vo muabetot

Изменето од KINGDAVID - 21.Јули.2009 во 02:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 03:03

Abre Nikola, Vuk Karadzic ja prevel Biblijata na srpski jazik. Znaes li?

Drugo, jas duhovnosta ja baram vo Biblijata i vo ISUS HRISTOS i ne se boram so izmisleni neprijateli. Si se fatil za masonstvoto bez da imas poznavanja koi luge bile masoni vo istorijata.

A za tvojata " hristijanska" navreda za toa dali mislam so glavata, ke ti odgovoram: mislam , onolku kolku sto mi dal Bog um

P.S. Jas i replicirav na pocituvanata i sakana forumdzika Marija Magdalena , ne znam zosto se vmesa vo muabetot

И шо дека ја превел ? Напрај му споменик и поклони му се шо чекаш.

Од една страна велиш дека ако не беше Моцарт ќе бевме духовно сиромашни, а од друга страна духовноста ја бараш во Библијата, јас можи спијам на 4 перници ама ти на колку столици седиш ?

И то со мислењето не беше навреда, прашање беше.

П.С. Форумот е за сите и не мора да барам дозвола од тебе да се вмешам во некој муабет, колку шо памтам јас моите разговори ги почнав со архитектот зидарски и ти не побара дозвола за вмешување.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 10:05

Како што кажа самиот има политички групации кои работат на дестабилизација а тоа се масонските организации, кои се многубројни.
Светот го владеат неколку “семејства“ Некој има полза од намалување на бројот на населението.
Тоа што видни личности биле масони, апсолутно ништо не значи, и тие организации треба да имаат “декор“, а и не сите членови имаат појма за што и кого работат. Највисоките се практично невидливи.

И зошто е земен токму еврејскиот календар?
Отсекогаш постоела таа врска меѓу масонеријата е евреите.

Изменето од maria_magdalena - 21.Јули.2009 во 10:16
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolabitola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 13:08
Maria основна цел на масонството е да го оддели човекот од Бог, да го направи грешен, колку појќе луѓе ќе го прифатат тој пат толку појќе души во пеколот ќе заминат кај нивниот бог што си го нарекуваат т.е. ангелот на светлината Луцифер, попознат како Сатана. Е тоа е нивната цел.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2009 во 14:18
ѓаволот ни ора ни копа .... ѓаволштини чини намигнување 
а слугите му служат голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3031323334 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,641 секунди.