|
Целта на Масонството |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 62> |
Автор | ||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку лицемерно, да создаваш вируси-убијци, а потоа да се профитира од сето тоа. Но тоа е начинот на кој делуваат големите ложи со помош на малите чирачиња.
Да глумиш толеранција, човечност а да подбуцнуваш и да работиш против против општото добро. Исто беше и со вирусот на АИДС. “Еден од најдобрите светски вирусолози тврди дека вирусот на СИДа произлегува од зелениот мајмун во Централна Африка што каснал некој тамошен домородец. Таква грешка не им е дозволена на познатите научници кои знаат многу добро дека вирусот СИДа не се среќава кај мајмуните или кај било кое животно. Прво, таа болест се појави едновременбо во САД, Хаити, Бразил и Централна Африка. Како дошло до тоа четири зелени мајмуни истовремено да каснат луѓе во четири различни земји? Второ, се докаѓува дека генетички е невозмоѓно пренесување на вирусот на СИДА од мајмуни на човек по природен пат. Трето, дури и да се прифати дека зелениот мајмун го пренесол вирусот на човекот тоа не се совпаѓа со развитокот на болеста. На секои 14 месеци бројот на заболени се удвојува. Кога ќе го споредиме првиот случај на заболување со сегашната бројка нема сомневање дека голем бро луѓе биле инфицирани во исто време....“ Светски Заговор, Никола М. Николов |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
nikolabitola
Сениор Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене ми стана јасно уште кога кажаа дека имало заболено дете од Прилеп, кое дошло од Австралија, значи тоа помина толку контроли и светски аеродроми и дури во Прилеп вирусот му го најдоја, ова важи за сите заболени кај нас, сите дојдоја од прекуокеански земји поминувајќи строги контроли кој очигледно си ја знаат работата, и сега одма масонските организации ќе се јават со хуманитарна помош и ќе изиграваат светци, на овој свет.
|
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Наградно прашање: Кој е ангелот на светлината ? |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А ангелот на светлината е? |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи вас ви а убаво кога ве гледаат со почит, убаво ви е да прават ИДОЛИ од вас ? Сепак има светлина ако чекориме по вистинскиот пат ? Претеравте со оваа светлината, веќе е јасно на кој му служите, со вашите "добри" дела го терате обичниот човек да ви се заблагодари вам, подоцна ќе сакате и да ви се поклони. |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој онај кој ја знае вистината за тебе е неук, неинформиран, нема основни познавања итн... |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така така, ќе дојди тој кој ќе сака да ги обедини сите вери и да ги спои во една. Вие само го ширите неговиот збор, се има логика што зборувате, колку повеќе читам наназад сведок сум на вашите автоголови, искрено јас не гледам причина зошто би се обединувале верите, мојата вера ме научи дека тој што ќе сака да ги обедини ќе сака да завладее со светот и човештвото, сега вие тоа ми го потврдувате. Ако сум застранил со моето верување, ќе отворам една книга и ќе се консултирам со свештено лице, тоа ќе ме однесе на правиот пат, а не вашите ритуали на кој Библијата и к*ранот се отвораат заедно. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Marija Magdalena, i ti li veruvas vo svetskiot zagovor ? Masoni bile eden Mocart, Hajdn, Betoven, Vagner, List... Dzordz Vasington, Bendzamin Franklin, Endru Karnegi, Henri Ford... Mark Tven, Ivo Andric, Vuk Karadzic... i mnogu drugi. Zamisli da ne postoele tie luge, kolku ke bil siromasen duhovno i materijalno nasiot svet. Sigurno ima politicki grupacii koi rabotat na destabilizacija na svetot, ama site vinata ja prefrlat na masonite. |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто духовно бе ? Мислиш ти со глата ? Ако Вук Караџиќ не постоел нашиот свет би бил диховно сиромашен хахахахахахахахахахаха секоја чест, значи пред овие личности немаше духовност во нашиот свет, оф леле шо не ќе видам шо не ќе слушнам. Ок, барај си ти духовност во Иво Андриќ, јас ќе си барам во православната религија, зошто религијата е наука за духовноста, а не Бенџамин Френклин. А ти ко ќе сакаш да се продуховиш шо слушаш Бах или Моцарт? Абе вицој сте .... А за материјалните нешта кој вашите идоли ги измислија мислам дека доволно зборував. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abre Nikola, Vuk Karadzic ja prevel Biblijata na srpski jazik. Znaes li? Drugo, jas duhovnosta ja baram vo Biblijata i vo ISUS HRISTOS i ne se boram so izmisleni neprijateli. Si se fatil za masonstvoto bez da imas poznavanja koi luge bile masoni vo istorijata. A za tvojata " hristijanska" navreda za toa dali mislam so glavata, ke ti odgovoram: mislam , onolku kolku sto mi dal Bog um P.S. Jas i replicirav na pocituvanata i sakana forumdzika Marija Magdalena , ne znam zosto se vmesa vo muabetot Изменето од KINGDAVID - 21.Јули.2009 во 02:56 |
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И шо дека ја превел ? Напрај му споменик и поклони му се шо чекаш. Од една страна велиш дека ако не беше Моцарт ќе бевме духовно сиромашни, а од друга страна духовноста ја бараш во Библијата, јас можи спијам на 4 перници ама ти на колку столици седиш ? И то со мислењето не беше навреда, прашање беше. П.С. Форумот е за сите и не мора да барам дозвола од тебе да се вмешам во некој муабет, колку шо памтам јас моите разговори ги почнав со архитектот зидарски и ти не побара дозвола за вмешување. |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што кажа самиот има политички групации кои работат на дестабилизација а тоа се масонските организации, кои се многубројни. Светот го владеат неколку “семејства“ Некој има полза од намалување на бројот на населението. Тоа што видни личности биле масони, апсолутно ништо не значи, и тие организации треба да имаат “декор“, а и не сите членови имаат појма за што и кого работат. Највисоките се практично невидливи. И зошто е земен токму еврејскиот календар? Отсекогаш постоела таа врска меѓу масонеријата е евреите. Изменето од maria_magdalena - 21.Јули.2009 во 10:16 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
nikolabitola
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Maria основна цел на масонството е да го оддели човекот од Бог, да го направи грешен, колку појќе луѓе ќе го прифатат тој пат толку појќе души во пеколот ќе заминат кај нивниот бог што си го нарекуваат т.е. ангелот на светлината Луцифер, попознат како Сатана. Е тоа е нивната цел.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ѓаволот ни ора ни копа .... ѓаволштини чини
а слугите му служат
|
||
Внеси реплика | страница <1 3031323334 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |