IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Имате ли своја молитва?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Имате ли своја молитва?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 14:03
Jas se molam toa sto go nemam da ne mi treba.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
islam Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 12.Февруари.2009
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај islam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 14:54
Molitva osobeno za sekoj mlad covek koj ja spoznal vistinata-"BOG"-"All-llah"-Semokniot, Stvoritelot na site svetovi:

Во името на Бог, сеопштиот доброчинител, милостивиот, сомилосен !

О единствен Боже, позитивно апсолутно совршенство, ниту си роден ниту раѓаш, ти си прв, последен и вечен, засолниште, видлив и невидлив, кој знае за се за минатото и иднината и секој момент сме под твое осматрање, праведен, сеопшт доброчинител, милостив, сомилосен, семоќен, створител и вечен двигател и владател на сите створениа и светови што си ги створил во овој живот што го чуствуваме и живееме во сегашноста како и во вечните животи во Рајот и Пеколот кои си ги створил како за нас луѓето така и за други видови на видливи и невидливи суштества, а во кои ќе бидеме упатени после судниот ден на вечен живот како награда и казна во зависност од нашите постапки и активности во сегашниот живот, кои произлегуваат од нашата слободна волја, овозможена и дадена од твоја страна, во зависност од тоа колку сме ги почитувале и се придржувале на твоите заповеди и упатствата за подобро живеење во овој и вечниот живот, упатени и дадени од твоја страна на повеќе луѓе, кои си ги одредил како месии со задача наше упатување по правиот пат, пат кој што води до се поголема духовна блискост со тебе о единствен и вечен Боже, милостив, сомилосен, семоќен праведен господару.

О единствен Боже, те молам опрости ни ги сега а и на судниот ден сите грешки и гревови што сме ги сториле досега свесно и несвесно, мене, на моите родители, моето потесно и пошироко семејство, како и на сите живи луѓе и други видливи и невидливи суштества, а воедно и на сите што преминале во друг живот, затоа што грешките и гревовите не може да ги опрости никој друг освен тебе о милостив Боже.

О единствен Боже, те молам опрости ми што одреден период од мојот живот, сум бил(а) во заблуда по однос на правото верување, вистината и правиот пат до што поголема блискост со тебе о Боже, семоќен, створител на сите светови. Ти се заблагодарувам на се што е дојдено према мене од твоја страна во досегашниот живот, а одсега па во натамошниот мој живот овозможи ми во појачување на вербата, верувањето и придржувањето на правиот пат кој води до сепоголема блискост кон тебе о Боже, милостив, сомилосен, семоќен, створител на сите светови.

od "Islam-NM"

Изменето од islam - 19.Април.2009 во 18:27
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 21:57
Слава ти мил Боже, Ти Кој Си Го дал Својот Единороден Син да умре за мене и за моите гревови на крстот, за преку верата во Него да бидам оправдан од гревот и да живеам во мир со Тебе Господи, ти благодарам за тоа што ми помогна да се отргнам од светското и да бидам со Тебе, ти благодарам што слободно можам да се наречам Твое чедо и те молам за Благоствов на овој форум, за се што се одвива во него да се одвива од Твоја полза и за Твоја корист. Во името на Таткото, Синот и Светиот Дух, Амин!
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2009 во 22:04
Originally posted by fragola fragola напиша:

Jas se molam toa sto go nemam da ne mi treba.

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 20:01
Алелуја, Ти Господи што ме оддели од она светското да бидам сега во светото, Ти благодарам затоа што ти си мој Господ Бог, мој Господ Исус Христос, Кој ме води во овој живот и ми ветува спасение на мојата душа после мојата смрт,Ти благодарам затоа што ја слушаш секоја моја молитва искажана од срце. Во името на Таткото, Синот и Светиот Дух, Амин!
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2009 во 23:31
Халелујах!
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Мај.2009 во 21:28
Има една книга, ИНСПИРАТИВНИ МОЛИТВИ, баш треба да ја порачам, се надевам дека ќе се сретнат убави молитви од таму, но знајте само едно, уште пред да се молите Бог знае што барате и што ви е потребно...
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2009 во 21:04

Драг Боже, Те молам помогни ми да сфатам дека животов е кревок и лесно кршлив и дека немам гаранции за утре; дека морам да се подготвам за вечноста. Господе Исусе Христе, стани Господар на мојот живот, преземи го во Твоите раце, откако претходно ќе ми ги измиеш гревовите со Твојата скапоцена крв. Те молам дај ми ја „Небесната виза“.

Ти благодарам што ја чу мојата молитва и одговори на неа! Во името на Исус, амин.

секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 02:56

Drag GOSPODE,

Daj ni sposobnost da gi gledame drugite

onaka kako sto TI gi gledas.

Vo imeto na Tvojot sakan Sin ISUS, AMIN!   
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 00:37
Боже, сочувај ме од зло и демони кои доаѓаат престорени во различни лица.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2009 во 16:35
Doma gori svekja pokraj ikona, ali ja ne veruvam nikomu..
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
Hamza Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Март.2009
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hamza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2009 во 23:51
Господару мој! Сочувај ме од лицемерие и лицемерните. Од оние кои настапуваат како волци во јагнешки кожи.
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 01:29
Апсолутно се сложувам со Пентакосталец. И јас сум христијанка, ама не и се молам на Марија. Кажи ми каде во Библијата има пример кога некој и се моли на неа?
Н И К А Д Е !!!
Веројатно Марија има посебно место во рајот, ама не верувам дека таа не слуша (исто како и другите починати).
Зашто да не му се молиш директно на Господ? Зашто мора на неа?
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Август.2009 во 02:44

BOZE, TATKO NAS NEBESEN!

Prosti mi na mene gresniot, sto se falam deka veruvam vo Tebe , a ponekogas pravam greski i so toa frlam senka vrz Tvoeto Sveto Ime. Daj mi sila i Sveti Duh da gi neguvam plodovite na Duhot vo sekojdnevnite momenti vo mojot zivot.

Ti blagodaram za sonceto, ti blagodaram za dozdot, ti blagodaram za sekoj nov den, ti blagodaram sto sum ziv.

Fala ti Boze za sekoja nasmevka i pruzena raka od tvoite Bozji ceda na zemjata, fala ti za sekoj ubav mig , fala ti za se. Vo imeto na tvojot sakan Sin ISUS HRISTOS, nasiot Spasitel, AMIN!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,186 секунди.