![]() |
|
Ваша поезија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 122123124125126 146> |
Автор | |
sinisaang ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Mayotte Статус: Офлајн Поени: 27 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taa svetlina vo dalecinata negoviot pogled
Go privlekuva Toj pak se prasuva na sto go potsetuva Dali na sonce ili na zrno Ili pak na zarce koe plamnuva vo negovoto srce Ili pak na pustina pod toploto sonce koe Nadesta mu ja odzema Dali ke ni ja otkrie negovata tajna Ili dofakajki ja ke ja zagubi nekade vo negovoto Srce koe gi razbudi ovie emocii |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
ХАхИриКУ
Нервозен штурец Си ја бара бељата – Заљубил мравка. |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() SEKOGAS SI SVOJ Sekogas sedis so sebe...... spies so sonot skrien.... splav so senka si.... strav so sram smesan..... sonceto silno sveti.... srce samo so simpatija .... sleti sam so sjajot segasen.... sakam simbolika strastvena..... sepak sekogas si sam..... sjajna slika so senka si.... solza si..... son si.... sepak si samo seksualna strast.... singjiri stavi silno stegnati..... srna sum so sneg sekade.... sigurno sum sonuvala sinokja.... sonce sjajno so strast svetese... (4 stiha , 4 strofi i 70 zborovi na bukvata "S") |
|
![]() |
|
kraljj ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Пијан сон
Голтките плетеа мисли од течен конец.. - Небото повторно се опило за да ја гушне.. Улицата пропаѓаше хаотично за да се одбрани од моите чекори што заглавуваа меѓу сегашноста и минатото барајќи клуч за вратите кон иднината.. Ветришта сурови ме кутнаа кон дното на пукнатината за да заспијам во постела од студ - временски скок за неколку часови во иднината. Таму сите облаци ме гушнале, а јас се подигам да ја видам неа. Залудно, неа ја нема! Облаците сеуште ме гушат со пијаниот здив. Ги отварам очите во реално време каде полека ја собирам свеста од подот за да ми каже дали навистина сум сонувал пијан сон.. ![]() |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
зашто да чекам некој
за никој да ме научи како, зошто да имам правила за никој да рече ако, доволно ми е слободата и перница мека чуствувам..................... само слатка потреба која ме чека ![]() Изменето од bijonse1 - 24.Јуни.2009 во 22:24 |
|
![]() |
|
cupeto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 206 |
VECERA
Bese kako jave ,a sepak son bese na vecera bev so trojca poeti sto rec im sece edniot veli ,,moj stihovni izraz za tebe je tanko,, Radicevic Branko , mi dade raka se zapoznavme, drugiot veli ,,i moj stihovni izraz kao taj ,, Jovan Jovanovik Zmaj, mi dade pogled se zapoznavme, tretiot se nasmevnuva me gali po raka i nezno mi veli ,,uzmi moje srce jer za ta dva stihovna izraza nisi ti cura ,, Jaksik Dzura ![]() |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Одеднаш
Одеднаш... Некој ти го забавува времето и ти подарува компас со четири страни север... Одеднаш... Некој не заспива до тебе, а ти слушаш како дише и го покриваш неговото отсуство со топло ќебе од копнежи. Одеднаш... На некој ќе му текне да ти недостига во дождовите, во мирисот на липите, во уморот на градот... |
|
![]() |
|
Ма-Ста-Пе ![]() Нов член ![]() Vrven Poet Регистриран: 01.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 14 |
ДВАЈЦА
Додека надвор врне, јас и ти како во грне. Двајца млади припиени со желби љубовни скриени. И да врне и да вее и бура да коси нас љубовта ќе не носи. Зли погледи од сите страни. Двајца добро наштимани. Две души и две тела споени во едно. Така уште од средно. И да врне ... Човек не може да ни ја украде љубовта господ што ни ја даде. Ни сите демони заедно не можат да не бутнат на дно. И да врне ... Додека одиме по ова тло нашата љубов нема да биде зло. Кон никој не е свртена вечно нема да биде усмртена. |
|
![]() |
|
Flirt ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
...облак, над тебе...носам дожд... дожд, за жедното цвеке мое... дожд...од, потоците, од океаните... јас носам тивка сенка, за листовите најнежни твои кога ке сонат, пладневен сон... Од моите крилја разлетани, свеж ветер... сладок мирис на лаванда и лимоново дрво и утрински роси, растворени на тебе..розо најнежна... ...минувајки низ грмотевиците со смеја. И во ноките, твојата перница бела... додека полека заспиваш во рацете мои, кон првиот блесок... Пурпурно, изгрејсонце... со неговите очи од метеори, заробено од боите на виножитото над тебе... и звук, кој само ангелите го слушаат. Облак над тебе, носи дожд, дожд за жедното цвеке... дожд од потоците, од глечерите од океаните... тивка сенка, носам изгејсонце, зајдисонце... ...само за тебе. |
|
![]() |
|
![]() TRI SOLZI ......... ZOSTO TE NEMA ......... IZGUBENA NADEZ ......... GO FRLIV KLUCOT OD MOETO SRCE Изменето од bijonse1 - 13.Јули.2009 во 19:51 |
|
![]() |
|
![]() OKO Ezero mirno vo iljada boi moeto oko nad nego stoi branovi se prelivat kroce vo mojata zenica zalez sonce Go ocekuvam cudoto da go razbrani ezeroto pod siniot nebesen svod dali potona tvojot brod Posledniot zrak od moite oci go prakjam da te pogali da te povika da isplovis od pristanisteto na zaboravot Nisto ne se slucuva ..... dali e toa molk pred bura ili od jato crni ptici senka ezeroto ke mi shepne.... |
|
![]() |
|
![]() CEKAJKI TE TEBE Uhhhhh ..... veke e zora ...... ja docekav bez tebe...... no vo utrinskata rosa bese Ti...... edna masa.... dve stolici...... eden sampanjac.... dve casi..... dve sveki koi ramnomerno goraat..... dali ednata ke ugasne..... dali dvete ke ugasnat........ ili dvete ke gorat do kraj.... veterot toa ke go kaze.... ![]() |
|
![]() |
|
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
С...
Ти го видов гласот во небесен гороцвет, заминат, ненадминат... Глеј, окарина меѓу ѕвездите, а долу усни што се влажнат да засвират. Секогаш така било: со трошка време се затвора смрдеата на животот, а ти достигнуваш облаци и безизлезно ништо... Во сите агли на телото, ти трепкаат иконостаси со мириси и ликови... ...триста кожи врз душата и снегови на ноктите, за да го сакаш сонцето, малку повеќе од болката. (Како да немаме друга работа, па само умираме... ту пред другите, ту во себе...) Меко Соништата се откопчаа пред вечноста што сите ја премолчуваат, за да не биде откриена. Ветрот ќе води љубов со мојата приказна. Таа во него ќе сврши. Ми се чини дека пространствата креваат врвови од моите копнежи, за да ме спречат да копнеам... Овие тмурни очи не жалат што се испостија по тело. Сакам да се сакам себе си, доволно за да не ги заријам прстите во себе, барајќи сила за борба со нова глутница волци. Ноќта им ја мести постелата на тишината и осаменоста. Овде е толку меко... што би можел да го преспијам сиот живот. |
|
![]() |
|
![]() ![]() DAB Kako vojnicki mars mi otcukuvaat tvoite cekori vo moite misli..... tvojata stava kako krosna od dab me pokri od sonceto da me zastiti... Se pretvoriv vo kamen koj tvojot od go sopnuva.... se pretvoriv vo senka poradi tvojata krosna.... Ti sakas mir so pogled kon dalecina a sepak beli gulabi blisku kako srce mi prakjas..... Se prasuvam dali da gi nasocam site vrutoci kon tvojot koren ili soncev zrak krosna da izgori beli gulabi da rastera.... vremeto ke pokaze..... ![]() Изменето од bijonse1 - 01.Август.2009 во 17:43 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 122123124125126 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |