|
Изневерување и брак |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tie koi se vo,,, sami ja pravat
nema da cekat zivotot da gi pravari niv lucidno malku e |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за нив бракот е само обична превара... Изменето од којсумјас - 26.Јуни.2009 во 18:50 |
||
vaci
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga maz ke izneveri nema prostuvanje niedna druga ne e poslatka
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a ako ne izneveris ...od kade ke znaes kako e ....zivotot e kratok i iskoristi go maksimalno
|
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
nenaa
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako ima se uste i najmala iskra bori se za svojot covek treba da doneses teska odluka ako zamines ne se svrtuvaj poveke zosto ke zaglavis vo lavirint od koj nema izleguvanje zosto draga moja veruvaj podobro sama otkolku so bilo koj a deteto moze da bide samo izgovor za toa sto ne si nacisto samata so sebe znaes toa sto nemoze da te ubie ke te napravi uste pocvrsta
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама уствари се прашувам....мажот ти се извинува ли? криво ли му е? Сака ли да заборавите се и да почнете од почеток? Плаче ли, моли ли....прави ли нешто за да видиш ти дека му е тешко за тоа што го направил и дека се кае?????
|
||
МИР со сите
|
||
goran8
Нов член Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
izneveruvanjeto e IZNEVERUVANJE se dodeka e tajno. koga ke se doznae ili bide javno. togas e RAZVOD a ne BRAK. za mene izneveruvanjeto e nesto najslatko. toa me ispolnuva dlaboko vo srceto. go sakam FLERTOT.
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тогаш се превара сите семеjни цености... а не е така. |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тема: Изневерување и брак
Зошто се почесто среќавам луѓе кои сакаат да изневерат додека се во брак Немале доволно слобода додека биле во врска или сега нешто се сменило Не им е убаво во бракот Имаат несогласувања Мажот (жената) го изневерува партнерот Зошто Јас лично во брак не би изневерила, иако сеуште не сум во брак и само од памет зборам. И не ги почитувам тие што изневеруваат |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Онаа народната "Секој ден грав не се јаде". Изневерувањето во бракот е последица на повеќе фактори. Сите ги знаеме општите причини (неслога, краници, загушеност и тн.), но малкумина се свесни (или пак тешко им е да признаат) дека бракот не е природна состојба на хомосапиенсот како вид. Ние не сме лебеди. Тоа е заедница пред се втемелена во општеството поради разум и одржување на поредокот. Па, еден од можеби водечките фактори за инзеверување во бракот е проверка на самиот себе, својата сексуална и личносна привлечност кај други особи и потврда на самиот себе си, како и потреба за разнолика забава и предизвик. Тоа не значи нужно дека некој не си ја сака жената/мажот и дека не е среќен во бракот. |
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas mislam, deka ako chovek reshi da zhivee so nekoj(ne mora toa da bide brak) dodeka e so taa osoba ne e dobro da ja izneveruva. Dokolku nekoj saka da "israzhuva"... ne e vo red(spored mene) da ja izlozhuva svojata "ljubov" na opasnost pred se od zdrastveni prichini...Edino ako postoi dogovor megju niv, bez tajni.
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дефинитивно дека не е во ред viktorija123, но човечката природа едноставно бара повеќе и поразлично, речиси во се, па така и во односите со луѓето. Патем, во секое доба од животот се случуваат разноразни кризи на идентитет и потреби за докажување. Една студија (не се сеќавам која, мислам дека е спроведена во Финска) покажува дека жените во периодот од 38-45 година се повеќе и повеќе менуваат сексуални партнери и изневеруваат поради свесност дека доаѓа период на менопауза. Истата таа студија потврдува дека мажите од 50-65 години имаат криза на потврда на сексуалната моќ и привлечност и исто така изневеруваат. Сите испитаници потврдиле дека не сакаат да се разведат и дека сакаат бракот да им опстои, како и дека не чуствуваат никаква емотивна поврзаност со личноста со која изневеруваат.
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum svesna za chovekovata potreba - da traga i israzhuva i toa e vo red, ama pritoa da ne go povredime sakaniot! Dali toa e mozhno??? Jas sum svesna, deka sum vo periodot na menopauza, pa ne trgnav da istrazhuvam "naokolu te baram, ama te nema" Изменето од viktorija123 - 22.Септември.2011 во 13:45 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dzabe Sodoma i Gomora se unisteni ...postoele i potoa i ke postojat ..poentata e sosema druga ,izneveruvanjeto za mene znaci slednovo ,luge koi imaat nedostatok na samodoverba imaat potreba od preljuba i izneveruvanje (taka im se kreva moralot i smaodoverbata ) luge koi sto patat od nekoj vid na frustarcii na niska vrednost pa so sekoj nov partner/ka im se krev egoto (se osekaat posakuvani)..zalno ke dodadam...zoso brak koga ne znaeme kako da napravime ljubovniot zivot postojano da ni e ubav so istiot partner ...zoso go gledame partnerot kako telo? zoso ne se obideme da vnesuvame postojano svezina vo nasata vrska i zosto sekogas naogame izgovori koga imame potreba da legneme so treto lice, izgovori od tipot ova ne mi e vo red ona ne mi e vo red a pritoa pokraj milion ne vo red nesta nie sme seuste u brak??
Mislam deka secii zivot proaga niz nekolku fazi i mislam deka treba sekoja faza od zivotot da ja ziveeme soodvetno vo svoe vreme za potoa da ne se navrakame nazad...edno ke kazam takvite treba da se pocituvaat poveke bidejki onie koi ne si go pocituvaat svojot partner ne mozat da se pocituvaat nitu samite sebe a ne pa nekoj tret/ta koj/a ke im uleta u krevet za edna ili poveke veceri..... |
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |