Испечати | Затвори го прозорот

Изневерување и брак

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Семејство
Опис на форумот: ... до шесто колено
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=15584
Датум на принтање: 22.Ноември.2024 во 08:10
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Изневерување и брак
Постирано од: anabelamax
Наслов: Изневерување и брак
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 14:43
postapi pravilno

Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 14:47
so e pravilno?

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:06
okolu ova pravilnovo podaj nekoj komentar kao pomos so moze poprosto.

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:13
teraj

od ova poprosto zdravje голема%20насмевка

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:14

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:14
deteto na kogo da go ostaam? ke go cuvas?

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:15
Originally posted by anabelamax anabelamax напиша:

ako e malo nosi go so sebe
ako e golemo
tupni go vo kino

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:16

op prevrat vo temava......se razveduvash li anabela?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:19
Ne ama na nisto drugo ne mi teknuva. Samo toa mi se mota kako resenie. ili mozebi seuste nemozam da se sozemam od site slucuvanja pa nemozam i pravilno da razmisluvam

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:20
abe ne se mesaj
neli gledas deka taa bara da i go cuvas deteto??
fix te biva za cuvanje straza???

-------------

Постирано од: seka
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:29
brak i prevara... ne prevara i brak... prvo si stapila vo brak a potoa si go ili ke go prevaris!!!

A sto e pricinata za takvo razmisluvanje? Ne si seksualno zadovolena? Sakas nesto drugo da "probas"? Ne go sakas? ehhhhhh prasanja po prasanja...

-------------
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:29
ја не разбирам, што воопшто сакаш?????
дали да се разведеш??(по твоја вољја)
проблем ти е детето???
или сакаш да направиш превара за да смениш малку???а пак да останеш во брак

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:32
abe saka da najde koj da i go cuva detetooooooooooo

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:33
ne! toj sakal nesto drugo da proba. Zamisli mislel deka taka ke si gi resi problemite vo brakot, koj seuste mu e vazen(navodno).

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:34
no potrebata za cuvanje deca , ostanuva neli?
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:34

ne! toj sakal nesto drugo da proba. Zamisli mislel deka taka ke si gi resi problemite vo brakot, koj seuste mu e vazen(navodno).

znaci sakas da mu vratis?

-------------
skromnosta.

Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:41

E pa dobro de, probal neshto drugo za da si gi reshi problemite vo brakot i videl deka toa drugoto ne e taka dobro reshenie. Brakot mu e seushe vazzen. Probal i neuspeal. A saka li ushte da probuava???

-------------
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:43
Aloooooo? Komentarive se tipicno muski duri i po malku fraerski!

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:43
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

E pa dobro de, probal neshto drugo za da si gi reshi problemite vo brakot i videl deka toa drugoto ne e taka dobro reshenie. Brakot mu e seushe vazzen. Probal i neuspeal. A saka li ushte da probuava???

газење%20од%20смеење jbg si moj heroj deneska
ahahhahahhahaha
hahahhahahhahahah

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:45
A koj moze da znae dali saka uste da probuva. mozebi i ke bide iskren sto vikate da go prasam ke mi kaze???? i demek treba da veruvam.....

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:47

Pa mashko sum,
valjda zatoa komentarive mi se tipichno mashki,
nemozzam da pishuvam zzenski komentari
- nemam pojma kako zzenite razmisluvaat
a za fraer , ne sum fraer    

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:48

se izvinuvam anabelamax, jas cito zenski te prasuvam i ti odgovaram, seuste izmegu nogive nisto ne mi se besi nadolu!!!! ( se izvinuvam na izrazive)

Vidi! Ne znam sto ocekuvas tuka? dali ocekuvas "odobrenie" od nas, za da mozes i ti nego da go prevaris ili ocekuvas nekoe mislenje za negovite postapki!!!

ako sakas i ti nego da go izneveris, samo poradi toa sto toj tebe te izneveril.... mislam deka treba da si sednes i da si razmislis malce!!!!

A ako ocekuvas sega "nego" da go napagam... NEMA!!

Vidi, ova e moe gledanje: Legnal so druga, se izduval, i pak se vratil , tamu kade sto mu e mestoto!!! Znaci deka sepak znae kade pripaga!

-------------
skromnosta.

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:50

A koj moze da znae dali saka uste da probuva. mozebi i ke bide iskren sto vikate da go prasam ke mi kaze???? i demek treba da veruvam.....

Ma sigurno deka treba da go prashash. Apsolutno.
Znaesh , i treba da mu veruvash.
Nie mazzite reko koga lazzeme, skoro nikogas
Veruvaj mu - nema potreba da se somnevash vo nego

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 15:54
Originally posted by seka seka напиша:

se izvinuvam anabelamax, jas cito zenski te prasuvam i ti odgovaram, seuste izmegu nogive nisto ne mi se besi nadolu!!!! ( se izvinuvam na izrazive)

Vidi! Ne znam sto ocekuvas tuka? dali ocekuvas "odobrenie" od nas, za da mozes i ti nego da go prevaris ili ocekuvas nekoe mislenje za negovite postapki!!!

ako sakas i ti nego da go izneveris, samo poradi toa sto toj tebe te izneveril.... mislam deka treba da si sednes i da si razmislis malce!!!!

A ako ocekuvas sega "nego" da go napagam... NEMA!!

Vidi, ova e moe gledanje: Legnal so druga, se izduval, i pak se vratil , tamu kade sto mu e mestoto!!! Znaci deka sepak znae kade pripaga!

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:01
во секој случај треба да разговараш со него...е сега,кога еднаш ќе се попариш...тешко се враќа вербата во некого после некоја голема лага.ако тој те изневерил,не е никакво решение ти да му вратиш.тогаш си иста како него.излади ја главата и размисли убаво.а доколку заминеш,немој никогаш повеќе да мислиш на враќање...тоа е најлошата варијанта(успева некаде ама многу ретко)а детето мислам дека треба да биде со тебе.сепак ти си мајката

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:05
baram vase razmisluvawe deka ne e lesno da se razvedes ama ne e lesno i da ostanes i da prodolzis normalno da funkcioniras kako nisto da ne se desilo. Mene ne mi treba takvo nesto za da znam kade pripagam

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:12
малку си ми конфузна...извини но не можам да разберам што не ти е јасно?
доколку си сигурна дека не можеш да живееш веќе така,тогаш се разведуваш.последиците понатаму ги сносите двајцата.ништо ново.
не е лесно да се разведиш(самиот чин е лесен,она што оди после тоа е нешто друго)но не е ни лесно да живееш во квазибрак.вие двајца сте единствени кои ја знаат правата вистина и вие одлучувате

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:13
ti blagodaram za dobriot muabet, sega za sega me zadrzuva preku deteto, znae deka ne si odam bez nego a ne mi go dava. taka da imam malku vreme za razmisluvanje ama izgleda samo se zapletkuvam sama okolu sebe bez resenie. bez nesto sto ne sum go cula do sega.

Постирано од: granny
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:24
a sigurna si deka ke ti go zadrzi deteto?...pa sudot odlucuva za toa....ja smislam deka ti se uste ne si spremna da se  spravis so nastanatite problemi,pa se tesis so dete...deteto i posle razvod ke ostane "VASHE" dete...ne tvoe ili negovo..prvo rascisti so custvata tvoi..dali se uste go sakas(ako da,oprosti i zaboravi sto bilo i teraj dalje)...ako ne go sakas...ostavi go...sto prije to bolje...ke se sredis i dusevno i ke fatis svoj terk u zivotot

-------------
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:24
daj mu ushte edna shansa

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:33
sudot odlucuva, da, dodeka odluci sudot kupuva vreme, mozebi trebase da go iznenadam deka ke si odam bez deteto , ama toa e golem rizik za deteto, mnogu ni e jasno i na dvajcata deka toj znae samo da nosi pari a ne da cuva dete.

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:42
eve ti od mene eden surov sovet:
ne maci se da go obvinuvas!
ne naogjaj zborovi za navreda i moralni obvrski!
Toj toa go znae!
Nesto posilno go nateralo!

A mojot sovet e: RABOTI NA SEBE!!!!!
Prasaj se zosto go svrtel pogledot kon druga
Ne baraj od nego da se vrati zaradi obvrska ili boze pazi od zal!
RABOTI NA SEBE!!!
Vrati go taka sto kje mu go svrtis povtorno pogledot kon sebeсреќа

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:44

sudot odlucuva, da, dodeka odluci sudot kupuva vreme, mozebi trebase da go iznenadam deka ke si odam bez deteto , ama toa e golem rizik za deteto, mnogu ni e jasno i na dvajcata deka toj znae samo da nosi pari a ne da cuva dete.
bas zatoa vikam deka blefira..videl deka te drzi za toa..izvini vaka..ama deteto kolku e golemo?

-------------
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 16:45
аплауз..Kejt....najdobar sovet...sekoe "zasto" ima svoe "zato"

-------------

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 17:04
Da go svrti pogledot od mene ? ! изненадување  Nema sansi. I so drug da bide ona pak ke misli na mene.  трепкање

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 17:08
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Da go svrti pogledot od mene ? ! изненадување  Nema sansi. I so drug da bide ona pak ke misli na mene.  трепкање

znaci se' dodeka misli na tebe, vo red e i so petmina drugi da bideгазење%20од%20смеење

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 17:15
Do "sedmorica mladi" ili sedum slona kaj indijcite nosat sreka

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 17:17
. . . i ne e sve do surlite, toa e test na izdrzlivot dali ke odgovara 

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 17:18
ama....размислување moooora da ne prestane da misli na tebe - inaku nisto!!!

-------------

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 17:20
Za da doznaam dali sum najdobar, mora da go pomine testot

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 18:32
... cudno e shto mnogu pati lugeto ne znaat deka se prevareni...odnosno preljubnikot ne e faten na delo.... i si ziveat kako vo prikaznite. Nekoi duri taka zivotot go minuvaat. E pusta sueta, koga se doznava se pocnuva so dramatiki. Shto ima tuka diskutabilno, ne prv pat sme diskutirale na vakvi temi- Zemi ili ostavi. Kako shto kaza kejt (pametnata moja) prvo preispitaj se sebe si shto sakash ti, a ne deteto, deteto odi vo paket so majkata, potoa dali voopshto sakash da ostanesh vo taa zaednica... sakash da mu vratish so ista merka... i shto... shto ako odmazdata ti izgleda mala...pa otidesh i so drug... ke izigravash shtafetata na mladosta... a shto ako ti se zasladi toa shetanje od krevet vo krevet...ke mislish li togash na deteto... razmisli shto sakash... shto gubish-shto dobivash so oddeluvanjeto ili ostanuvanjeto zaedno.

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 18:38
Анабела,постојат превари оди и 'завршува работа'и толку........а постојат и со подолга врска......ако е како првата полесно е за пребродување,затоа што тоа може да биде поради кризен период помеѓу вас,и верувај сигурно нешто му недостасува кај тебе, па посакал некоја промена.......ако мислиш дека треба да се жртвуваш и да се избориш оди до крај,и ако сам ти признал за се верувај му треба помош....тој не знае што прави

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 20:51
eee ... i ti najde mesto kade da baras sovet газење%20од%20смеење

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 20:55
Nema nisto licno, toa e samo dokazuvanje i proverka na vrednosta. I baska na masko mu lici i ne treba da se mu zameruva. Na zensko ne mu lici da pusi, da se kocka, da paga pd masa opijaneta, da se tepa, da se onaduva so koj ke i namigne, a na masko mu lici i nema nisto cudno.
Preeska vidov plavusa kako stoi pred crkva. Ednostavno ne lici.
Plavusa e za na svadbi, zurki i raznorazni razuzdani zabavi.
Crnka e za operi, sostanoci sluzbeni, pogrebi i se sto e seriozno.
Na sto lici so plavusa da otides na pogreb, ne go biva.

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 16.Септември.2008 во 20:56
газење%20од%20смеење

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 11:31
Ej super ste. mn dobri razmisluvanja, kejt fala ti, zbunet petka si. Sto da vi kazam edno e sto pisuvame tesko e da dejstvuvas. Deteto e malo 2g. mozebi i e zbunet i si go saka semejstvoto 100%, ama tesko e da svatis deka "ne mislel nisto loso" ili deka "e fraer i mu lici" i deka treba da prodolzime i poradi ljubovta, pa 10g sme zaedno.

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 12:19
rabotata e vo toa sto me maci mislata, kako sto kazavte, vo koj svet ke ziveev ako samata ne doznav. i rabotata e sto mislam deka nemalo sex tuku samo komunikacija koja traela devet meseci, intimni razgovori,kade ne se pretstavil kako zenet, pa i po nekoe odenje na kafe(mislam samo toa?) od ona sto procitav na mail.

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 12:28
ZIVOT E NEKOGAS BAJKAсреќа
A NEKOGAS KABARET тага

-------------

Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 12:30
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Nema nisto licno, toa e samo dokazuvanje i proverka na vrednosta. I baska na masko mu lici i ne treba da se mu zameruva. Na zensko ne mu lici da pusi, da se kocka, da paga pd masa opijaneta, da se tepa, da se onaduva so koj ke i namigne, a na masko mu lici i nema nisto cudno.
Preeska vidov plavusa kako stoi pred crkva. Ednostavno ne lici.
Plavusa e za na svadbi, zurki i raznorazni razuzdani zabavi.
Crnka e za operi, sostanoci sluzbeni, pogrebi i se sto e seriozno.
Na sto lici so plavusa da otides na pogreb, ne go biva.

......газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење...fenomenalen komentar.......ti liçi...газење%20од%20смеење

-------------
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 13:30

rabotata e vo toa sto me maci mislata, kako sto kazavte, vo koj svet ke ziveev ako samata ne doznav. i rabotata e sto mislam deka nemalo sex tuku samo komunikacija koja traela devet meseci, intimni razgovori,kade ne se pretstavil kako zenet, pa i po nekoe odenje na kafe(mislam samo toa?) od ona sto procitav na mail.

...more anabela...ako e ova vistina bidi srekjna... a shto ako kazel deka e zenet...a storel "zlodelo"...polesno ke ti beshe... NE... zatoa drzi go na gorko-slatki maki.... i ne go casti sloboda...samo ke mu napravish usluga...normalno ako si go sakash i ako te saka...maci go...drzi go na kratko sindzirce...ama ne go prepushtaj na druga... големо%20гушкање...

Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 14:03
Za devet meseci kolku i da e bolno toj razvil custva kon nea , ne e one night stand da komuniciras so nekogo 270 dena , odenje na kafe , intimni razgovori .
Dete , pomalce vnimanie kon nego , obvrski imat napraeno da mu e polesno da se obrati na nekoja random devojka od kolku tebe , e sega tuka gubi vrednost kako maz vo moj ochi...
Drzise pri sebe i na toa sto e bitno vo situacijata , sinot a tojj stom e tolku slabic za brzo ke svati sto izgubil pa posle e tvoe kako ke odis ponatamu.pamti posle dozd idi sonce...

-------------

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 14:09
а нели гледате дека таа не ни знае што всушност точно се случило ?? изненадување

мислам дека треба прво тоа да си го расчистиш... дали било само некаква комуникација, или пак е во прашање нешто многу посериозно... тоа ќе влијае на твојата одлука... не е исто да останеш со него ако знаеш дека спиел со таа жена.... или пак ако само бил на кафе неколку пати...

одлуката за развод не е само твоја, туку е заедничка... не сте веќе мали деца, а и плус сте биле заедно 10год... значи ти најдобро го познаваш... памет во главата, заеднички разговор и тоа е тоа... секој проблем има решение... е решението зависи само од вас... неверството не е мала работа... и бракот не е играчка...

детето не ви е криво за ништо... не дозволувај тоа да пати најмногу... !!!

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 14:25
deteto? deteto e super zgrizeno i od dvajcata, vo sekoj pogled. sega se rascistuvaat rab koga deteto e malo, ane utre koga ke pocne da razbira. Ama nie sme isto tolku vazni kolku i deteto, bidejki bez nase zdravo odnesuvanje (ostanale zaedno ili ne) deteto nemoze da funkcionira ok.
kako sto kazavte, da na sindzirce, i normalno poveke obvrski podelivme. So denovi sega go prezivuvame toa sto se sluci, sega e teskoto a uste ne sum sigurna dali vredi. Kolku i da bilo se ok, prevara e prevara nema mala ili golema ili pa te sakal ili sacuvaj boze "ej kaj tebe se vrati" ne fala!

Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 14:40
Originally posted by Biolica Biolica напиша:

Za devet meseci kolku i da e bolno toj razvil custva kon nea , ne e one night stand da komuniciras so nekogo 270 dena , odenje na kafe , intimni razgovori .
Dete , pomalce vnimanie kon nego , obvrski imat napraeno da mu e polesno da se obrati na nekoja random devojka od kolku tebe , e sega tuka gubi vrednost kako maz vo moj ochi...
Drzise pri sebe i na toa sto e bitno vo situacijata , sinot a tojj stom e tolku slabic za brzo ke svati sto izgubil pa posle e tvoe kako ke odis ponatamu.pamti posle dozd idi sonce...

KE SVATI I TOA KAKO KE SVATI, KAKO MOJOT STO SVATI I KUTI JADEN TOJ. KOGA KE PODIGNE GLAS JAS MU GO SPUSTAM . AMA SEPAK NE SE ZABORAVA, I NEMA DA SE ZABORAVI, NOKOGAAASS!!!
BOLKATA OSTANUVA DLABOKO VO DUSATA I SRCETO. NO JBG TOA E, DECATA SE PRED SE I SE FOKUSIRAM NA NIV NAJVEKE. NO SEPAK GO SAKAM POVTORNO IAKO GO MRAZEV KOGA DOZNAV!!!

Постирано од: mamma
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 14:55
Do avtorot na temava....
pomisli li bar vo eden moment da
se posovetuvash so psiholog?

-------------
http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 15:06
O daaa, ama kaj nas ns e tolku lesno da si zakazes sovetuvanje bez da te doznaat site i bez da odvois vreme i sredstva za da se sredis. Sama, kako bese jaka volja i na svoj rizik ke bistris mozok kako problemot e vo tebe i ti treba da smenis nesto ti samo ti i nikoj drug.....

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 15:10
za tvoe dobro da brkas rabota..bez razlika dali nekoj ke doznae ili ne...pa na krajot na kraistata,ne e sram da posetis psiholog.Se e dozvoleno samo brakot da se resi,na vakov ili takov nacin.Zatoa,brkaj rabota,konsultirajse so sekoj sto mislis deka e od pomos

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 15:33

O daaa, ama kaj nas ns e tolku lesno da si zakazes sovetuvanje bez da te doznaat site i bez da odvois vreme i sredstva za da se sredis. Sama, kako bese jaka volja i na svoj rizik ke bistris mozok kako problemot e vo tebe i ti treba da smenis nesto ti samo ti i nikoj drug.....

Ok te razbiram -
stvarno zziveme vo malogragjanska sredina
i ako te doznaat deka si otishla
vednash kje pochnat ozboruvanja...
A na bajacha beshe li?
Mozzda nekoj vi frlil magija?
Bar tamu slobodno odi i da te vidat-
normalno e

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 15:42
газење%20од%20смеење

-------------
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 16:10
a pa daaa. prvo tamu pa se ostalo.....
U pravo si za na bajacka site otvoreno komentiraat duri i si glup ako ne veruvas u toa. a za na sovetuvanje, nikako toa e sramota ili si stvarno zabegan ili imas stvarno problemi.

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 16:20
anabela a dali ti si sednala da razgovarash so soprugot otvoreno za ova....da go prashash shto bil problemot za da se dojde do ova,dali se izgubila magijata megu vas,dali neshto mu smetalo,dali neshto treba da promenish kaj tebe za da bide kako shto bilo i slicno na ova...eden dobar muabet vo 4 oci?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 16:33
mozes da ocekuvas dobar muabet vo 4 oci od covek koj resenieto sam si go nasol kade??????
malku se izvinuva, malku se zbunuva, malku si ti kriva, malku na rabota se mu e..., i preminuvame na razno razni gluposti sto se sum trebala da napravam a ne sum napravila sum trebala na gravcinja da gledam a toj otisol na dr mesto da razgovara ili da si leci kompleksi i prestanete so toj razgovor ne e taka lesno da dobies dobar odgovor i dogovor pri tie tn "razgovori".

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 16:38
arno be devojce ti is znaesh...
pozdrav.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 16:49

mozes da ocekuvas dobar muabet vo 4 oci od covek koj resenieto sam si go nasol kade??????
malku se izvinuva, malku se zbunuva, malku si ti kriva, malku na rabota se mu e..., i preminuvame na razno razni gluposti sto se sum trebala da napravam a ne sum napravila sum trebala na gravcinja da gledam a toj otisol na dr mesto da razgovara ili da si leci kompleksi i prestanete so toj razgovor ne e taka lesno da dobies dobar odgovor i dogovor pri tie tn "razgovori".

Moj posleden komentar,...daj,..sredi se malku,...
ako ochekuvashe deka tuka ke go najdesh reshenieto
napravi greshka.
Parite koi ke gi dadesh na psihologot ili psihijatarot
koj moze da pomogne,mozebi ponekogash se nevazni,
ako na kraj se izleze kako treba.
Iskreno ti pozeluvam da uspeesh vo ovaa tvoja "borba".

-------------
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 19:48

Go doneso sama nivoto na vasiot problem do nivo na peleni , prekini da obvinvas i da go napagas . Da kradel vreme od tebe i sin ti za da e so nea , tvoe e dalike sakas da go nadminis ova i da strucen sovet ne e na odmet...

-------------

Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 22:18
...anabela ubava, a ti da ne si zaljubena nesho sluchajno u drug choek?збунетост

-------------
...I feel like there is no need for conversation...

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 17.Септември.2008 во 23:47
Анабела може ова е само една голема криза која ќе мора да се преброди. Сфати го ова како еден огромен предизвик во животот да ги вратиш работите на прав пат.
Оно вистина се случува некој од брачните другари да крахира и да посегне при првата сламка што ќе му се чини „олеснитела околност„ во монотониот живот исполнет со обврски и проблеми.
Ова мора многу да те повредило како жена, се чувствуваш предадена и понижена можеби, но величината на една жена е и да знае како да се бори за сопственото семејство.
Биди мудра, заборави ја љубовницата или која и да е и сврти му го целото внимание кон себеси. Средувај се, дотерувај се , лигави му се и не му оставај простор да мисли на било што друго освен на тебе и детето.
Не треба лесно да го препушташ својот човек на друга, особено ако се работи за долгогодишно партнерство.
Ѕирни си во срцето и ако се уште има љубов за тој човек избори се за ваше добро.
Пред да ја спуштиш топката мораш да бидеш сигурна дека си ги изиграла сите карти.
Ако дојде до тоталниот крај-тогаш и двајцата ќе знаете што треба да направите.
Среќно

Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 18.Септември.2008 во 00:14
tako je bogami, i prashaj go obavezno ova

"shta je to u tvojim venama, shto te tera drugim zenama?"

a on ke ti odgovori vaka

"greshka, cuco moja...greshka u genetskom kodu-koja nikad ne spava"

daklem, ako se zaljubil tipot u druga, sve ova gorenapishanovo paga u voda-ni prv ni posleden

prichinata ne ja znam nit sakam da ja znam, ama znam deka za ljubov i vojna treba dvajca, losho u celata sutuacija e sho si imash detence, eh...toa e sea...

may the force be with you, dear anabela...

-------------
...I feel like there is no need for conversation...

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 18.Септември.2008 во 11:35
brakot e ziva prevara....
za onie sto ne se vo nego...

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 23.Јуни.2009 во 14:15
а за тие кои се во...збунетост

Датум на внесување: 23.Јуни.2009 во 14:24
tie koi se vo,,, sami ja pravat
nema da cekat zivotot da gi pravari niv
lucidno malku e

-------------

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 26.Јуни.2009 во 18:49
Originally posted by pagane pagane напиша:

за нив бракот е само обична превара...

Постирано од: vaci
Датум на внесување: 27.Јуни.2009 во 23:04
koga maz ke izneveri nema prostuvanje niedna druga ne e poslatka

Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 27.Јуни.2009 во 23:18
a ako ne izneveris ...od kade ke znaes kako e ....zivotot e kratok i iskoristi go maksimalno

-------------
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....

Постирано од: nenaa
Датум на внесување: 28.Јуни.2009 во 18:15
ako ima se uste i najmala iskra bori se za svojot covek treba da doneses teska odluka ako zamines ne se svrtuvaj poveke zosto ke zaglavis vo lavirint od koj nema izleguvanje   zosto draga moja veruvaj podobro sama otkolku so bilo koj a deteto moze da bide samo izgovor za toa sto ne si nacisto samata so sebe   znaes toa sto nemoze da te ubie ke te napravi uste pocvrsta

Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 01.Јули.2009 во 02:08
Ама уствари се прашувам....мажот ти се извинува ли? криво ли му е? Сака ли да заборавите се и да почнете од почеток? Плаче ли, моли ли....прави ли нешто за да видиш ти дека му е тешко за тоа што го направил и дека се кае?????

-------------
МИР со сите

Постирано од: goran8
Датум на внесување: 12.Јули.2009 во 08:24
izneveruvanjeto e IZNEVERUVANJE se dodeka e tajno. koga ke se doznae ili bide javno. togas e RAZVOD a ne BRAK. za mene izneveruvanjeto e nesto najslatko. toa me ispolnuva dlaboko vo srceto. go sakam FLERTOT.

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 18.Јули.2009 во 14:36
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Originally posted by pagane pagane напиша:

за нив бракот е само обична превара...

тогаш се превара сите семеjни цености...
а не е така.

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 03.Јули.2011 во 05:51

Зошто се почесто среќавам луѓе кои сакаат да изневерат додека се во брак

Немале доволно слобода додека биле во врска или сега нешто се сменило Не им е убаво во бракот Имаат несогласувања Мажот (жената) го изневерува партнерот Зошто

Јас лично во брак не би изневерила, иако сеуште не сум во брак и само од памет зборам. И не ги почитувам тие што изневеруваат

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: pHp
Датум на внесување: 22.Септември.2011 во 12:49
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Зошто се почесто среќавам луѓе кои сакаат да изневерат додека се во брак

Немале доволно слобода додека биле во врска или сега нешто се сменило Не им е убаво во бракот Имаат несогласувања Мажот (жената) го изневерува партнерот Зошто

Јас лично во брак не би изневерила, иако сеуште не сум во брак и само од памет зборам. И не ги почитувам тие што изневеруваат

Онаа народната "Секој ден грав не се јаде".
Изневерувањето во бракот е последица на повеќе фактори. Сите ги знаеме општите причини (неслога, краници, загушеност и тн.), но малкумина се свесни (или пак тешко им е да признаат) дека бракот не е природна состојба на хомосапиенсот како вид. Ние не сме лебеди. Тоа е заедница пред се втемелена во општеството поради разум и одржување на поредокот. Па, еден од можеби водечките фактори за инзеверување во бракот е проверка на самиот себе, својата сексуална и личносна привлечност кај други особи и потврда на самиот себе си, како и потреба за разнолика забава и предизвик. Тоа не значи нужно дека некој не си ја сака жената/мажот и дека не е среќен во бракот.

Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 22.Септември.2011 во 13:10
Jas mislam, deka ako chovek reshi da zhivee so nekoj(ne mora toa da bide brak) dodeka e so taa osoba ne e dobro da ja izneveruva. Dokolku nekoj saka da "israzhuva"... ne e vo red(spored mene) da ja izlozhuva svojata "ljubov" na opasnost pred se od zdrastveni prichini...Edino ako postoi dogovor megju niv, bez tajni.

-------------
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.

Постирано од: pHp
Датум на внесување: 22.Септември.2011 во 13:23
Дефинитивно дека не е во ред viktorija123, но човечката природа едноставно бара повеќе и поразлично, речиси во се, па така и во односите со луѓето. Патем, во секое доба од животот се случуваат разноразни кризи на идентитет и потреби за докажување. Една студија (не се сеќавам која, мислам дека е спроведена во Финска) покажува дека жените во периодот од 38-45 година се повеќе и повеќе менуваат сексуални партнери и изневеруваат поради свесност дека доаѓа период на менопауза. Истата таа студија потврдува дека мажите од 50-65 години имаат криза на потврда на сексуалната моќ и привлечност и исто така изневеруваат. Сите испитаници потврдиле дека не сакаат да се разведат и дека сакаат бракот да им опстои, како и дека не чуствуваат никаква емотивна поврзаност со личноста со која изневеруваат.

Датум на внесување: 22.Септември.2011 во 13:36

Jas sum svesna za chovekovata potreba - da traga i israzhuva i toa e vo red, ama pritoa da ne go povredime sakaniot! Dali toa e mozhno???

Jas sum svesna, deka sum vo periodot na menopauza, pa ne trgnav da istrazhuvam "naokolu te baram, ama te nema"

-------------

Постирано од: Kastro
Датум на внесување: 27.Септември.2011 во 17:48
Dzabe Sodoma i Gomora se unisteni ...postoele i potoa i ke postojat ..poentata e sosema druga ,izneveruvanjeto za mene znaci slednovo ,luge koi imaat nedostatok na samodoverba imaat potreba od preljuba i izneveruvanje (taka im se kreva moralot i smaodoverbata ) luge koi sto patat od nekoj vid na frustarcii na niska vrednost pa so sekoj nov partner/ka im se krev egoto (se osekaat posakuvani)..zalno ke dodadam...zoso brak koga ne znaeme kako da napravime ljubovniot zivot postojano da ni e ubav so istiot partner ...zoso go gledame partnerot kako telo? zoso ne se obideme da vnesuvame postojano svezina vo nasata vrska i zosto sekogas naogame izgovori koga imame potreba da legneme so treto lice, izgovori od tipot ova ne mi e vo red ona ne mi e vo red a pritoa pokraj milion ne vo red nesta nie sme seuste u brak??
Mislam deka secii zivot proaga niz nekolku fazi i mislam deka treba sekoja faza od zivotot da ja ziveeme soodvetno vo svoe vreme za potoa da ne se navrakame nazad...edno ke kazam takvite treba da se pocituvaat poveke bidejki onie koi ne si go pocituvaat svojot partner ne mozat da se pocituvaat nitu samite sebe a ne pa nekoj tret/ta koj/a ke im uleta u krevet za edna ili poveke veceri.....

-------------
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 02.Октомври.2011 во 23:19
За оние кои мислат дека излетите вон брак и врска не се ништо трагично и дека ете во природата на човекот е да бара нови предизвици само за момент нека си замислат како би им било на нив нивниот „сакан и лојален„ партнер да им го прави истото и како би се чувствувале.
Се ни е интересно и возбудливо додека се забавуваме и мислиме дека сме го извлекле максимумот ама кога тебе лично ќе ти го збиберат и кога ќе дознаеш дека љубовта ти се забавувала супер слатко без тебе и многу поубаво отколку со тебе-епа не ќе да е сеедно и безболно.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: annaja
Датум на внесување: 03.Октомври.2011 во 14:38
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

За оние кои мислат дека излетите вон брак и врска не се ништо трагично и дека ете во природата на човекот е да бара нови предизвици само за момент нека си замислат како би им било на нив нивниот „сакан и лојален„ партнер да им го прави истото и како би се чувствувале.
Се ни е интересно и возбудливо додека се забавуваме и мислиме дека сме го извлекле максимумот ама кога тебе лично ќе ти го збиберат и кога ќе дознаеш дека љубовта ти се забавувала супер слатко без тебе и многу поубаво отколку со тебе-епа не ќе да е сеедно и безболно.
Потпуно се слагам,по туѓ грб 100 стапа,не болат.
Незнам зашто не се размислува вака....и ќе нема изневерување....сите ќе бидат среќни и весели....СРЕЌАТА е и тогаш кога ДЕЦАТА живеат во ПРАВО семејство.Никој неможе да ја замени,мајката или таткото!

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 03.Октомври.2011 во 20:47
Originally posted by annaja annaja напиша:

Потпуно се слагам,по туѓ грб 100 стапа,не болат.
Незнам зашто не се размислува вака....и ќе нема изневерување....сите ќе бидат среќни и весели....СРЕЌАТА е и тогаш кога ДЕЦАТА живеат во ПРАВО семејство.Никој неможе да ја замени,мајката или таткото!

Од многу гледање филмови и од копирање( Monkey see -monkey do)  што прават западните земји кои имаат големо медиумско влијание.......затоа не се размислува како што има пишано Гленсреќа

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 03.Октомври.2011 во 21:18
...епа ако копираме да копираме до крај..а не вака...она не,она да..е не бива.
кај тебе како стојат работите..?а?

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: pajser
Датум на внесување: 04.Октомври.2011 во 09:06
 do0deka ne se rasbere  superishkaплазење ., amaaa...... koga ke pukne sramot ., togash pukaat i najcvrstite vrski.,i edinstveno decata go dobivaat stapot po grbot/dushata/............zatoa pamet vo glava., /плазењеsamo da ne ve ulovat/

-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana

Датум на внесување: 04.Октомври.2011 во 12:20

... Ako ve ulovat, nikako ne priznavajte! (toa e pravilo br.1, spored mnogumina) i pravilo br.2 - "napad je najbolja odbrana"

Nemojte da ja povreduvate Vashata ljubov - raboti zakonot na atrakcija

-------------

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 06.Октомври.2011 во 20:48
Originally posted by zagor zagor напиша:

...епа ако копираме да копираме до крај..а не вака...она не,она да..е не бива.
кај тебе како стојат работите..?а?

Па слободна сум сега за сега на „тоа„ поле среќа

-------------

Датум на внесување: 06.Октомври.2011 во 23:29

дадада
ja bi dodala-ako imaat deca,neka pomislat malku i na decata...ne samo na sopstveno zadovolstvo(koe i ne veruvam deka trae poveke od nekoja minutka a potoa si isfrlena krpa)

-------------

Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 06.Октомври.2011 во 23:32
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

дадада
ja bi dodala-ako imaat deca,neka pomislat malku i na decata...ne samo na sopstveno zadovolstvo(koe i ne veruvam deka trae poveke od nekoja minutka a potoa si isfrlena krpa)

SO KOJA SI GO BRISAT PODOT..............

-------------
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот

Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 06.Октомври.2011 во 23:36
Zasto vaka losi komentari.....

A zs da ne bide se rozovo....i pak ,i pak ,i pak....

-------------
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk