|
Има ли врска образованието на дечкото/дев |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
jassakamse
Нов член Регистриран: 09.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Јули.2009 во 14:19 |
temava e ne slucajno nametnata-jas imam decko bez visoko obrazovanie i dolga vrska,na pocetok ne mi znacese nishto ama sega se oseka nekoja razlika vo smisla na:ponashanje, svakanje na nekoi raboti, odnesuvanje vo drushtvo i sl.....kakvi se vash*te iskustva od vakov domen
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se grizi ... ima i takvi so visoko obrazovanie koi kako i da nemaat ...... no dokolku poradi drustveniot status ti znaci da pokraj sebe poradi svoeto visoko obrazovanie imas soodveten covek , e togas si pred seriozen problem ... zamisli sto kje kazat drugite ............ zatoa , dodeka rabotite ne stanale premnogu slozeni , plesni mu otkazno resenie i pravi rekonstrukcija
Изменето од miroslav_g8 - 10.Јули.2009 во 14:35 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..uste ako ne znae angliski...smesta da go otkacis..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
jassakamse
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za toa deka ima i so fakultet a nemaat 2 cisti potpolno si vo pravo......za drugite ama bash mi e gajle shto ke recat inaku deckovo si raboti turbo ne e"lezi lebu da te jadam",samo me maci toa shto nema pominato nekoi raboti na pr. druzenjeto na fakultet i nesfaka deka mozes da imas komunikacija so kolegi, deka ako odis na ekskuzija ili sl.nemora da se izmuvash so nekoj....ustvari jas nemam drugari ,a i toj nema drugarki zatoa shto ne bil vo takvo drushtvo a jas radi toa shto nego ne mu e svojstveno-NEMALO DENES DRUGARI- se se sveduvalo na udvaranje itn.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ushte sega se gleda deka ste na razlichni frekvencii....i mentalno i intelektualno...zakluchok donesi si sama,sama si odgovorna za tvojot zivot i za toa komu kje dozvolish da vleze vo tvojot zivot.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..nekako sramezlivo stois so iznesuvanjata za tvoeto mislenje i obrazovanie..!mnogu zavisi i ti sto fakultet posetuvas ili si zavrsila..!sekoj argument i iskaz e poen plus vo pomosta sto mozes da ja dobies ovde od nas na forumot!..zatoa i nie postoime neli,da se pomogne na mnogute zrtvi na tranzicijata...!inaku,ne sme ni nevladina organizacija,ni politicki orientirani..nesto kako...aj da ne kazam..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би требало да има врска тоа дали твојот партнер има или нема завршено факултет - ако добро се сложувате, ако ви оди и интелектуално и физички, не би требало да пречи таа разлика. Велиш дека врската ви е долга - ми се чини дека бараш промени, дека си се заситила, и тие работи кои порано не ти пречеле, сега ти пречат - па се прашуваш дали си одговарате - она што го наведе во твојот прв пост - понашање, однесување во друштво - тоа не се учи на факултет; потоа сфаќање на некои работи - сите сме различни и не може исто да гледаме на работите, и не може сите исто да мислат и да сфаќаат како тебе...
а за ова
тоа ти е љубомора и ништо повеќе - само ќе ти кажам дека тој нема право да ти брани да се дружиш со колегите, затоа што сепак тие се дел од твојот живот и со нив си го поминала најголемиот дел од најубавиот период во животот (според мене) и нормално е да одржуваш контакти со нив - а тоа што тој го мисли, дека не е можно да имаш колеги другари, тоа не е затоа што не го поминал студентскиот живот, туку затоа што е љубоморен, а можеби и несигурен во себе, токму заради тоа што не завршил факултет, и веројатно не му е сеедно што ти си на повисоко интелектуално ниво од него, па се плаши да не си најдеш некој што повеќе ќе ти одговара од него.... на мажите баш и не им е сеедно кога жените се подобри од нив гледано од било кој аспект - посебно на овие Балканциве овде - тие се навикнати жените да зависат од нив... Не сакам да ме сфатиш погрешно или да се навредиш - ова е само мое мислење... не мора да значи дека сум во право |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
ana sk
Сениор Регистриран: 03.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2278 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-Izvini ti sto imas zavrseno? |
|
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
|
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа сега,..за секое тенџерче има и капаче..,
|
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da...razlikata odma e vidliva
i se razocaruvas vo natamosnata konverzacija i ako ne ,,znae ,,da sostavi dve recenici sepak mnogu e bitno da si na slicna branova dolzina za mene |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sramota ... nekoj zastaren model ...... konzervativec ... znaes , nisto cudno posle brak da ti rece aj ne odi ti na rabota , sedi doma .... ionaka pecalam za dvajcata pa sto kje odis na rabota ...... i ne samo sto ne svakja sto ti naprimer si komuniciras so kolegi , tuku kje pocne da ti cepka i po mobilniot ..... znaes , interesna rabota ovaa tvoja tema
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
те сфаќам што сакаш да нагласиш....
јас мислам дека итекако има врска, од проста причина што за со некој да можеш да имаш заеднички живот, т.е врска,... мора да имате слични сфаќања и ставови...... тука можеби и ќе се појави љубомора од типот на ,, зошто таа заработува повеќе пари од мене ,, ...... а мислам и дека љубомората за твојата комуникација со колегите е од неговиот страв за ти да не дојдеш токму на ова размислување - дали образованието има врска или не бидејќи, колегите имаат, а тој нема !!! претпоставувам дека го копка внатрешно што ете, ти си во друштво на интелектуалци, високо образовани граѓани,... а тој, како што разбрав,.... работи ( повторно по моја претпоставка, некоја физичка работа ) иииии... мислам дека ме разбра што сакам да кажам човек не се менува, така да не пробувај да му втупиш во главата дека има другарство меѓу машко и женско, дека на екск*рзии се оди заради дружењето а не заради мувањето.... и мирослав добро рече... дали заради неговата љубомора, еден ден, би се согласила да не одиш на работа, заради колегите ??? гив ми а брејк.... п.с. живееме во 21 век |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo svetot na bajkite |
|
jassakamse
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e bash go cenam tvoeto mislenje i voopshto ne e navredlivo,sega treba da se skoncentriram na ljubomorata.Inaku priznava i sam deka e ljubomoren vo krvta mu bilo onaka od vnatre samo mu doagalo-BOG DA CUVA!!!ali mene izgleda ne me dochuval ,
sepak mislam deka dokolku go pominel fakultetskiot zivot(vo smisla na sekojdnevna komunikacija zapoznavanje na novi drugari ,drugarki i nishto poveke) za nekoi raboti nemashe da javuva ljubomora.....seriozna e rabotava!!!ili ke treba da ostanam so nego i CEL ZIVOT da gi trpam negovite ISPADI ili cao.....no po dolga vrska bash sum slaba a i ljubov postoi samo shto ne negovite ispadi jas popushtam............i rezultatot e=neznam dali ke mozam cel zivot vaka |
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |