|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 70717273> |
Автор | |||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... "Obratite pažnju na sledeću zakonitost: ako ste se o svog bližnjeg ogrešili isključivo u mislima, upućujući mu misli bez ljubavi, misli zavisti, žudnje za osvetom, misli ljubomore ili mržnje, nemojte ići k njemu da biste sa njim o tome porazgovarali. Znajte: vaš bližnji ne poznaje svet vaših misli. A ako mu ga otkrijete rečima, on će onda o njemu razmišljati. Dođite samo k Meni, Hristu, koji Sam u vašem unutarnjem, i pokajte se zbog svojih misli i uputite istovremeno duši bližnjeg pozitivne, nesebične misli, misli moljenja za oproštaj i misli unutarnje povezanosti. Onda ću Ja poništiti ono što je prouzrokovano u mislima. A ako onda ne budete više mislili isto ili slično, biće vam i oprošteno. Shvatite: ako govorite bližnjem o svojim ljudskim mislima, možete pod određenim okolnostima pokrenuti u njemu ono ljudsko, koje je upravo u procesu preobražaja. Ono bi se onda ponovo moglo pokrenuti u vašem bližnjem. On će onda opet početi da misli i govori negativno i ponovo će se opteretiti. ..." Изменето од Majkl - 06.Јули.2009 во 16:57 |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Иако човекот религии направил - повеќе од триста Мудроста БОЖЈА чиста од секогаш била и ќе биде иста За спасение на сите таа, се отелотвори во Исуса Христа! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ај не бави се со мојот потпис туку со тоа што го кажувам. За светлината не можеш да ми раскажуваш ако си слеп, затоа што не знаеш како изгледа. Атеистичка Догма, која ли иронија Ниедна ваша дискусија не ви оди во прилог, само докажувате дека него го нема, што тоа е потврдено? Го виде ти лично бог или? Изменето од Ateist - 06.Јули.2009 во 19:46 |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za ater na vistinatal, slepiot nikogash nemozhe da ja razbere temninata.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За атер на ВИСТИНАТА, слепиот не ја гледа светлината. А ниту заблудените предметот на нивната заблуда. |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa, tokmu zatoa! Za da mozhe slepiot da ja razbere temninata toj prvin treba da ja vidi svetlinata. Sto e ubavo koga se razbirame. Изменето од Messenger - 06.Јули.2009 во 20:50 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да се разбираме!!! Изменето од Ateist - 06.Јули.2009 во 23:28 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eden den ke se sluci lugeto na Zemjata da se obedinat vo edna religija, toa e proreceno vo Biblijata Sto se odnesuva do mene,nema problem ama jas ne sum moken toa da go napravam. Vo Biblijata pisuva deka eden den celata Zemja ke se ispolni so poznavanje na Gospoda kako sto moreto se polni so voda.(Avakum 2:14) |
|||
Ateist
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аман веќе, Во библијата пишува она...... во библијата пишува ова.....
Библијата ли ги дава сите одговори???? |
|||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас сум моќен да те поздравам КИНГУУУУУУУУУУУ
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E pa, ako de... toa go mislev i jas koga ti go spomnav slepiot. I toj e zabluden od negovoto slepilo. Dali e zabludata od temnina, svetlina, boi, muzika, tishina... ne e vazhno. Vazhnoto e deka treba da se zapoznaat obete strani na parichkata za da se razbere nejzinata sushtina. Sega se razbravme, neli ? |
|||
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pozdrav i do tebe Anakine, alal da ti e ako si tolku moken . |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne. No dava nasoki. I ako nekoj e vernik (tuka podrazbiram za povekjeto koi doagjaat na ovoj podforum), togash normalno deka Biblijata kje ja spomnuva kako referenca. Bi bilo chudno ako ne e taka. |
|||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ма не е до силата него до карактерот
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 70717273> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |